ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
המזווה
הצצה שבועית אל מעמקי המקרר הישראלי. הפעם: מקרר ה-Boppas של ערן גלור
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
30/7/2004 14:11
בעלים: ערן גלור, 31, מעצב גרפי,
חי בתל אביב.

מותג: Boppas, הג'ון דואו של המקררים. 

על המקרר: מגנטים סולידיים: חתונה אלמונית, אמישרגאז, כאלו.

תמיד יש: "חמאה, והרבה תבלינים".

התבלינים: ספסיאליטה הבית: "יש כאן את כל התבלינים ותערובות התיבול ההודיות, מלבד אחד, וגם הוא בדרך".

קניות: שוק הכרמל, יום שישי. "אחרי ניקיונות".

סכום קנייה בשבוע: 300 ש"ח בשבוע. "לא חוסך על אוכל".

אג'נדה: "אוכל זה התחליף הכי טוב לסקס שאני מכיר. אפשר להגיד שבזמן של חוסר סקס, אני מפצה את עצמי באוכל. ואני גם מאלו שמאוד אוהבים לבשל ולאכול, מה שנראה לי שילוב מנצח".
 
הצצה למקרר של ערן גלור, חלק 1. צילום: גבי בר חיים
מה זה מלאי קופטה
השפעות: "אני לא כל כך מכיר שפים. והאמת היא שבשנים האחרונות כל מה שאני אוכל אני מרגיש שאני יכול לעשות יותר טוב - בעיקר אוכל הודי".

היסטוריה: "תמיד אהבתי לאכול, וכבר בתור ילד נורא אהבתי קארי. סוג של חיבור קארמתי אולי. לבשל ברצינות התחלתי כשחזרתי מהודו בפעם הראשונה, בגיל 23. זו היתה חוויה קולינרית בשבילי, בכל המובנים".

אוכל הודי: "עברתי הרבה ספרי בישול הודיים ועשיתי כמעט כל דבר, ככה שיצרתי לעצמי רפרטואר, כולל ממתקים, מסאלות, הכל בעצם".

הכי מוצלח: "מלאי קופטה, שזה אוכל שפיצחתי  לפני כמה חודשים אחרי הרבה נסיונות. קופתאה שאני משחק איתה שעשויה מתפ"א ומקמח תירס, ואני ממלא באגוזים, ריקוטה ורוטב קורמה (רוטב מאגוזי קשיו). אפשר לבכות מזה".
 
הצצה למקרר של ערן גלור, חלק 2
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...