 |
דרום אמריקה מייצרת אחד מכל עשרה בקבוקי יין בעולם, והיא תופסת את המקום החמישי בייצור יין בטבלה העולמית. 70 אחוז מכרמי ארגנטינה נמצאים במנדוזה, תחת צלם של הרי האנדים. משם מגיעים אל מדפי היין העולמיים יינות טובים במחירים סבירים, מאוד סבירים. יש תחרות לא רשמית בין
מנדוזה לשכנתה ממערב, צ'ילה, שהבינה לפני כל אחיותיה הדרום אמריקניות שכדי לייצא לעולם הגדול חייבים לייצר יין טוב במחיר סביר. רצוי זול.
הארגנטינאים הצטרפו למירוץ בהצלחה רבה. כ50- אחוז מאלפיים היקבים בארגנטינה מגיעים לאיכויות המתאימות לייצוא. טראפיצ'ה, יקב בעל יכולת ייצור גדולה עם מבחר גדול של יינות, מגיע לארצות רבות ולאחרונה נחת גם אצלנו, עם מבחר יינות עממיים.
היקב, שנוסד ב,1884- נמצא בבעלות יחסית חדשה של בני משפחת פולנטה, בעלי מסורת ייצור יין משנת .1914 הם קידמו את פיתוח היקב, תוך שהם משקיעים בתשתיות ובכרמים, ושמרו על סדרות היין המקוריות לצד העשרת המגוון ביינות חדשים, המביאים לידי ביטוי את המאפיינים האיכותיים של הטרואר האזורי.
במהלך השנים היה יקב טראפיצ'ה ליצואן מוביל בארגנטינה, הן במונחי כמות והן במונחי איכות. בשנת ,2001 ביריד היין הבינלאומי של ורונה, ","Vinitaly שבו השתתפו יותר מ3,000- יקבים מ28- מדינות, הוענק ליקב התואר "היקב הבינלאומי הטוב ביותר".
אני שמח להמליץ על יינות טעימים המתאימים לאקלים החם שלנו, במיוחד כשהם במחירים סבירים עד זולים. שימו לב - על מנת להשיג את מלוא הניחוחות והטעמים של היינות, מומלץ להגיש אותם בטמפרטורה של 22 מעלות צלזיוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2003 טראפיצ'ה - מלבק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ציון: 83 מחיר: 34 שקל מקורו של הזן באזור בורדו, בשמו המקומי קוט. בארגנטינה התאים עצמו לתנאי האקלים והקרקע המקומיים בהצלחה מרובה. הוא דומה למרלו מעט דהוי, חלק ופחות חומצתי. בשנים אחרונות מגדלים כמה יקבים בארץ את הזן הזה למטרות בלנד, אך עם הזמן הוא יקבל את מלוא הכבוד גם אצלנו. היין אדום עדין, עם ניחוחות רכים של אקליפטוס ופרי יער שחור, גוף ממוצע, מאוזן יפה עם אלכוהול מדוד. גמר ארוך וטעים. בהחלט יין טוב. מתאים לבשרים אדומים, לפסטות ולגבינות שמנות.
|  |  |  |  | |
|