 |
אהלן חברים, תמיד כשדוויינה מייזלס, "תזמורת-קשרי תרבות-ישראל-רומניה-בת-אישה-אחת" עושה מפגש בביתה, לעולם יהיו שם מלא רומנים, מלא בדיחות, מלא צחוקים, ומלא אוכל. היא תמיד מכינה מטעמים רומניים בכמויות שיוצאות מהאוזניים, אבל על הקינוח אחראיות כל החברות האופות שלה, שמביאות לה עוגות. וואי וואי
וואי איזה עוגות עפות שם! וכל מה שנותר לי, זה רק להתרכז בטעמן בעצימת עיניים מרחפת, וכשאני מתעוררת, לדוג את המתכונים. ומהמפגש האחרון, הנה אחת מ-ש-ג-ע-ת במיוחד. טורט השוקולד האוסטרי של מריקה ריינינגר. טורט שוקולד פשוט כאילו, אבל איזה טעם אלוהי עמוק יש לו! ! ! והוא הולך ככה:
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
לעוגה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: תבנית קפיצית מס' 26 6 חלבונים מביצים גדולות 1 כפית מיץ לימון טבעי טרי 6 חלמונים 100 גרם סוכר (חצי כוס של 200 מ"ל, או שש כפות בינוניות) 100 גרם אגוזי מלך טחונים במעבד מזון להב פלדה 50 גרם אגוזי מלך טחונים לקישוט סופי של פני העוגה 30 גרם קקאו (שתי כפות עם קצת בטן) 15 גרם קמח רגיל לא תופח (כף אחת עם קצת בטן) אופן ההכנה: 1. מקציפים החלבונים עם מיץ לימון. מעבירים את הקצף לצלחת.
2. מקציפים החלמונים עם הסוכר עד לקצף בהיר ונוקשה.
3. מוסיפים לקציפת החלמונים אגוזים טחונים (רק 100 גרם!!!), קקאו וקמח, מערבבים ומאחדים עם קצף החלבונים.
4. משמנים תבנית קפיצית מס' 26 במרגרינה, שופכים לתוכה את העיסה, ואופים בחום של 180 מעלות צלסיוס (או 356 פרנהייט) ל-15 דקות, ואז מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות צלסיוס (302 פרנהייט), ואופים עוד 15 דקות.
5. מוציאים, וכשזה מתקרר חוצים את העוגה לשניים, כדי לטפטף עליה סירופ ולמלא בקרם שוקולד.
|  |  |  |  | |
|