 |
/images/archive/gallery/133/828.jpg אנטי פסטי במסעדת פייפר מון. קילו שמן.
צילום: נאור רהב  |
|
|
הארוחה העסקית של "פייפר מון" מבטיחה הרבה אך לא ממש מקיימת. נורית דנגוט-גפן עם הפרטים |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
נורית דנגוט-גפן 6/7/2004 12:38 |
|
|
|
|
 |
יש מין אימרה כזו בעולמם של צוותי האוויר: "אם אני מתעורר בלילה, המיני-בר מימיני והחלון משמאלי - סימן שאני באמסטרדם. אם הפוך - אני בניו-יורק." כך מסכמים בעצב אנשים ששוהים לילות רבים מחוץ לבתיהם את חוסר הייחוד והמעוף בבתי-המלון ברחבי העולם. אחד דומה לשני, השני לשלישי וכו.' גם הארוחה העסקית של 'פייפר מון' התל-אביבית היא כזו. לא משהו מיוחד, לא חם, לא קר - סתמית כזו, כמו הרבה אחרות בעיר.
המסעדה האיטלקית, שמוצאה במילאנו וסניפים שלה יש גם בניו-יורק, איסטנבול ומוסקבה, מבטיחה
חוויית גורמה אינטימית - שאותה חיפשנו, באמת שחיפשנו, בחדר רחב הידיים, שגדשו אותו בשולחנות בצורה שיכולה להזכיר רק חדר-אוכל בקיבוץ או בבסיס צבאי (טוב, רק בחדר-אוכל קצינים בחיל-האוויר). אינטימי? לא ממש. אווירה רוחשת עסקים - אכן כן. מימיננו אירחו חו"לניקים ומאחורינו גם. ראינו אנשי תקשורת (ולא ננקוב בשמם) ובנקאים (כנ"ל) ואם הקטע שלכם הוא לראות ולהיראות, זה בהחלט אחד מהמקומות האלה. גם הלחש-רחש - שאליו התלווה דיסק של מוזיקת נשמה - יש כאלה שזו בדיוק האקוסטיקה האהובה עליהם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
לימון מוסיף המון (גלעינים)
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הבטיחו לנו בטלפון 'שירותי חניה", אבל הגענו בדיוק כש'המחנה' שירת סועד אחר, אז ויתרנו והחנינו בשירות עצמי בחניון סמוך - תמורת 16 שקל. הענקנו לעצמנו את הטיפ. תודה.
התפריט העסקי מציע ראשונה ועיקרית בשני מסלולים: האחד חסר יומרות ומבוסס על מרק או סלט ולאחריהם פסטה או פיצה - תמורת 49 שקל, והשני משודרג מעט, אך כולל רק שתי מנות מבוססות בשר והשאר פסטה (ואנחנו דווקא בא לנו דג) - תמורת 65 שקל. הזמנו מים מינרליים (10 שקלים לבקבוק) וביקשנו לימון - זה שפעם הוסיף המון. הפעם הוא הוסיף לנו למים המון-המון גרעינים. למה שלא תוציאו? בירה מהחבית - אין. בן-זוגי שתה טובורג (17 שקל).
המסלול הזול יותר הביא לשולחננו מרק עדשים, שהיה בהחלט בסדר, אבל איכשהו לא התיישב עם הפלצנות של המפות הלבנות והמלצרים שמסתובבים עם מגרסה ענקית ומציעים לפלפל את המנות. מנגד הגיעה מנת אנטיפסטי של ירקות, בשרים, קלמרי וגבינות - מנה נאה, שכללה גם כדור ריזוטו מטוגן במעטפת ומשולש פולנטה כנ"ל. אבל למה כל-כך הרבה שמן זית? אפילו הארוגולה צעקה "הצילו!". גם השילוב בין שעועית לבנה לגרגרי חימצה נראה לנו מאיים-משהו במחלקות מסוימות. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|