ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
מתכונים מנצחים
רגע לפני הגמר, מבהיל רון לוין פנימה ארבעה מתכונים לאומיים של ארבע מדינות שהגיעו לחצי הגמר: הולנד, צ'כיה, פורטוגל ויוון
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
רון לוין
1/7/2004 15:10
ההתרגשות בעיצומה. אחרי כל ההפתעות, האכזבות וזעקות השבר, משחקי יורו 2004 נמצאים עכשיו ממש על סף הסיום. משחק חצי הגמר הראשון נערך אמש (לאחר סגירת הגיליון), והערב יתקיים חצי הגמר השני. שתי המנצחות ייפגשו כמובן בגמר הגדול שיתקיים ביום ראשון.
 
לכבוד האירוע שאיחד זמנית את אירופה, החלטנו להצדיע לארבע הנבחרות שהצליחו לעלות לחצי הגמר: צ'כיה, הולנד, יוון ופורטוגל. פנינו לאריק פורת-שנבר, השף הראשי של מלון דן אכדיה, שבדק, מצא והכין ארבעה מתכונים לאומיים שיהיו הכי מתאימים לאכילה מול משחקי הכדורגל בטלוויזיה.
 
המתכונים קלים יחסית, הן להכנה והן לעיכול, כדי שחס וחלילה לא נפסיד זמן מסך. אבל לפני שתישמע שריקת הפתיחה לטורניר הקולינריה, בואו נאמר את האמת: לצ'כיה ולהולנד
יש אמנם נבחרות כדורגל טובות, אבל כשזה מגיע למטבח, האוכל שלהן לא מרגש, בלשון המעטה.
 
המערך הקולינרי של הצ'כים לא מובן במיוחד: בראש יש להם רק מיני כופתאות, ועוד עם דובדבנים. ההולנדים לא מפגרים אחריהם: חוץ מצ'יפס מוצף במיונז, כמה ופלים וסוכריות ליקריץ, גם להם אין שום סיבה לגאווה במטבח.
 
על האוכל היווני, לעומת זאת, אפשר לדבר שעות. בתור מדינה ים-תיכונית, אנחנו מכירים מצוין את הצזיקי והסופלאקי, ומוקירים אותם מאוד. גם האוכל הפורטוגזי נחשב למעדן, בעיקר כשמדובר בדגים ובפירות-ים, שהמקומיים מצטיינים בהכנתם.
 
האם הדירוג הקולינרי ישפיע גם על תוצאות היורו? נאכל ונראה. הרי בינינו, זה לא באמת משנה מי ינצח, העיקר שהכרס הישראלית תהיה רגועה ושבעה.
הולנד
קדירת כדורי בשר
 
חומרים:
 
לכדורי הבשר:
- חצי כוס פירורי לחם
- בצל סגול קצוץ
- מעט אגוז מוסקט
- 350 גרם בשר בקר טחון
- 350 גרם בשר עגל טחון
- 2 כפות דבש
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור טחון
- חמאה או מרגרינה לטיגון
 
לרוטב:
- 10 עגבניות בשלות
- בזיליקום
- קורט מלח
- קורט פלפל
- כיכר לחם עגבניות/בצל
 
הכנת כדורי הבשר: מערבבים היטב את פירורי הלחם עם הבשר בקערה. מטגנים בצל בשמן זית ומוסיפים לתערובת הבשרים. מוסיפים את פירורי הלחם ואת שאר המרכיבים לתערובת הבשרים. יוצרים כ-24 כדורים , מטגנים אותם בחמאה או במרגרינה מכל הצדדים ומניחים על נייר סופג.
 
הכנת הרוטב: חולטים לכמה דקות את העגבניות הבשלות בסיר מים רותחים, עד שהקליפה מוסרת בקלות. לאחר הסרת הקליפה מוציאים את הליבה של העגבניות. מעבירים את העגבניות החלוטות לסיר עם 2 כפות שמן זית, ומחממים על אש קטנה עד שנוצר רוטב אחיד, ללא גושים.
 
מתבלים את העגבניות במלח ופלפל וסוגרים את הסיר עם מכסה. לאחר שהרוטב נהיה אחיד, מוסיפים עלי בזיליקום שלמים לשלוש דקות ואחרכך מוציאים וזורקים אותם.
 
להגשה: חוצים את כיכר הלחם לחצי, ומוציאים מבפנים את כל החלק "הרך", עד שנוצרת קערה טבעית מהלחם. מניחים את כדורי הבשר בחלק התחתון של הקערה ויוצקים מלמעלה את רוטב העגבניות.
 
קדירת כדורי בשר. ליגה הולנדית. צילום: אלי דסה
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...