 |
רק מעטים שמעו על קוטנרי. במפות הרגילות הכפר אינו מסומן כלל. אך הכפר הקטן שבצפון-מזרח מולדובה הרומנית, שבו נולד הסבא של רות בן-חיים, ואחריו גם אני, עבדכם הנאמן, ידוע בכרמיו וביינותיו.
מאותו כפר צנוע הגיעה משפחת בוטנרו (חביתן ברומנית) לזכרון-יעקב, שם המשיכה לעסוק באותו מקצוע עתיק שעבר מדור לדור – ייצור ותיקון חביות. בתמונה היסטורית על קיר היקב של רות ואלי בן-חיים בכפר אז"ר מופיעה רות הקטנה יחד עם משפחתה בין מאות חביות יין.
ההתחלה היתה ב-1967, ביקב גראז' צנוע, שבו ייצרו רות ואלי בן-חיים יין לשימוש ביתי בלבד. עם הזמן החלו לייצר יין גם לחברים. מאחר שבכל טעימה קיבלו חיזוקים, הייצור גדל, ואיתו
קהל הצרכנים. עם השנים הצטרפו אליהם הבנים, איתי כמנהל היקב וינון כאיש המעבדה, וכיום הם מייצרים כ-35 אלף בקבוקי יין בשנה, עם תחזית גידול ל-50 אלף. כדי לייצר יין טוב חייבים ענבים טובים. ענבים טובים ומצטיינים מגדלים מתי מעט, רצוי בבעלות היקב והיינן. ואכן, משפחת בן-חיים רכשה 30 דונם של כרם במדרונות המזרחיים של הר מירון, בגובה 900 מטר, ממש מול העיר צפת. ממקור זה מיוצרים היום רוב יינות היקב.
היקב רכש זכויות בלעדיות לטיפוח זן ענבי יין חדש בישראל, פרי פיתוח גנטי של מכון מחקר אמריקני. הזן, טרמינט, יגיע בשנת בציר זו לראשונה מהגליל העליון ליקב. הניסיון האמריקני מלמד על הצלחה גדולה. יש תקווה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2003 בן-חיים – רוזה דה קברנה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ציון: 87. מחיר: 60 שקל
לא בכל יום טועמים בארץ יין רוזה בעל טעמים של צרפת. תהליך ייצור SAIGNEE הוא תהליך שבו הקליפות נשארות עם התירוש הצעיר כמה שעות, עד שיגיע לצבע הרצוי. היינן מפריד בין השניים בהתאם לגוון המבוקש. היין ורוד נוצץ, מלא ניחוחות וטעמים של תות שדה ודובדבנים בשלים, עדין גוף, מאוזן ובעל אלכוהול מדוד. אידיאלי כאפריטיף וכיין המלווה כמעט את כל מאכלי הקיץ המקומיים. להגיש בטמפרטורה שבין 10 ל-12 מעלות צלזיוס. |  |  |  |  | |
|