ראשי > סטייליסימו > התבליניה
בארכיון האתר
נעים להכיר: טרגון
גבי בר חיים חוזרת מהגינה עם כרטיס ביקור + ארבעה מתכונים לוהטים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
22/6/2004 11:37
אם לא היו ממציאים את הטרגון, אין ספק שאודטה כבר היתה מארגנת משהו. למרות האפיל האליטיסטי, הטרגון (או אסטרגון, בשמו ההורמונלי אך מפחית הליבידו) מבטא את האג'נדה האודטאית עד הסוף: הטעם האניסי והמעודן שלו מציל תבשילים משעמומון, משמש מקור לאלתורים פיוז'נאים ואם נשתמש במילותיה של המאמא עצמה - הוא פשוט פטנט משו משו.

האזכור הראשון לשימוש בטרגון מופיע ביוון העתיקה, שם ריפאו בעזרת שורשיו כאבי שיניים, ובימי הביניים השתמש בו הרוב המצחין למטרות רענון הפה. כיום, ידוע כי הוא מכיל רכיבים העוזרים בהורדת לחץ דם והפחתת סימפטומים של סוכרת.

ישנם
שני סוגים עיקריים של טרגון - רוסי וצרפתי (יש גם ורסיה מקסיקנית לעניין, שנחשבת לחריפה יותר, אבל לא יצא לי להתנסות בה). הטרגון הצרפתי עדין ומתקתק יותר, ונקרא מלך עשבי התיבול של המטבח הצרפתי. ככזה, הוא מככב - בתצורתו הטרייה או המיובשת - במאכלים רבים, כרוטב בארנייז, כתבלין לביצים ובעשרות מאכלי בשר ודגים.

הטרגון הצרפתי, בו בושלו המתכונים הבאים, מופיע בכל סופר תחת הטייטל טרגון. ולמרות שהוא גדל כל השנה, הטעם הרענן שלו הולם במיוחד את הקיץ הלבנטיני. משום מה, הוא עדיין לא ממש התאזרח כאן, אבל עדיין לא מאוחר מדי לעשות לו מערוף. עכשיו, למשל.
חציל ביוגורט וטרגון
4 מנות

חומרים:
4 חצילים טריים
2 שיני שום, קצוצות
מיכל יוגורט עיזים
עלים מ-8 גבעולי טרגון
4 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור טחון טרי
 
1. בגריל חם, קולים את החצילים מכל הצדדים עד שקליפתם משחירה. צריך להשגיח על התהליך, כדי שהקליפה לא תתבקע.

2. מוציאים את החצילים מהאש. מערבבים בצלחת יוגורט, שום ו-3 כפות שמן זית.

3. חוצים את החצילים באמצע, מושחים את הבשר שנגלה בכף שמן הזית שנותרה, ושמים בכל אחד מהחצילים שלוש כפות נדיבות מהרוטב. מפזרים מעל את הטרגון ומעט מלח גס.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...
התבליניה
נעים להכיר: קינמון  
נעים להכיר: טימין  
נעים להכיר: לימון  
עוד...