ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אולי דוכין פלאפל?
גבי בר חיים ממליצה לארקדי דוכין לבחור כיוון קולינרי למסעדה שלו
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
15/6/2004 18:17
כהמשך מתבקש לטרנד הקרוסאובר שמככב בכל מדיום אפשרי, זה היה רק עניין של זמן עד שסצינת המסעדנות תחטוף גם היא בראש. והנה - אחרי ששרון אילון פרצה בניהול מזללת שרצים בינונית מינוס, נפתחה לפני כחודש מסעדת "TOMA", בבעלותו ובשלנותו של ארקדי דוכין. האמת? יאללה בכיף. על כישוריו הקולינריים של דוכין כבר שמעתי מחברים שביקרו במיזמו הקודם, וחוץ מזה, עד לאחרונה האיש נראה כמי שאוהב לאכול, תכונה שהעניקה לו דוז פואה, לפחות בעיני.
 
בערב שבת, עמדה המסעדה של דוכין שוממת מאנשים. יחסי ציבור רעים? טעות מצערת? תחליטו אתם. בכל מקרה, מבין הפתיחים נבחרה לבסוף מנת לביבות בטטה ברוטב יוגורט. 35 ש"ח למנה של חמש לביבות זה סוג של שערוריה, אבל הן הצליחו לסתום
לי את הפה. הלביבות היו פשוטות וטעימות, כמו גם רוטב היוגורט שהתלווה אליהם.
 
לקראת העיקריות, הופכת לפתע "TOMA" מ"אורנה ואלה" וונאבי לבר פסטה פיוז'נאי. וזה נראה מעניין, אם אתה אוהב פסטה. רטבים ככדורי בשר ברוטב גזר פיקנטי, שפונדרה עם כרוב וחצילים או כבדי עוף עם בצל ירוק קרצו מהתפריט, אבל אני חשקתי בבשר. לכן, נבחרה כעיקרית מנת היום היחידה שאינה  בצקית - כדורי בשר, המוגשים עם בורגול וירקות מבושלים (42 ש"ח).
 
התוצאה: כדורי הבשר היו מועטים אך טעימים, והשתלבו בהצלחה עם הבורגול - תוספת שבדרך כלל לא תציב רגלה בצלחתי. הירקות המבושלים, לעומת זאת, התגלו כערימת אימים של ירקות סמרטוטיים ומתוקים להבעית, שנותרו בצלחת.
 
תפריט חסר מעוף. תומה. צילום: גבי בר חיים
תקרית היין
שותפתי לארוחה הרוויחה הרבה יותר. היא נשנשה פסטה עם תרד, לימונים כבושים וגבינת ריקוטה (38 ש"ח), שגרמה לבחורה ביקורתית בדרך כלל לסיים הכל מהצלחת.
 
מה שהפך חוויה סבירה ללא טובה, היתה תקרית היין. כוס קברנה אנונימי (או "אין לו שם, נשבע לך!" ע"פ המלצר) שהוזמן התגלה כמקולקל. אבל במקום להחליף את היין ללא שאלות, קיבלתי מבטים מזועזעים מאחורי הבאר, כאילו הצעתי לטבוח בבעלים. רשמו לפניכם: כל מקום שמכבד את עצמו, חייב להחליף את האובייקט בלי לשאול שאלות מיותרות, או שיסתכן בהחרמה. סתם, אנקדוטה.
 
ארוחה שכזאת, פלוס כוס יין, אספרסו ומים מינרליים עלתה לשתינו 155 ש"ח. לא נורא יחסית למקומות אחרים, אבל יקר להחריד ביחס לתמורה.
 
מטעימת המנות, ברור שדוכין הוא בשלן מוכשר. אבל חודש אחרי הפתיחה, בעיקר ברור ש"TOMA" חייבת להחליט מה היא רוצה להיות - בית קפה סביר פלוס, מסעדה ביתית, או שמא בית פסטה? אי אפשר לעשות הכל ביחד, וחבל אפילו לטרוח לנסות.

הרחבת התפריט, יחד עם מינוף המוזיקה (סיימון לה-בון?!) והשירות הכושל יכולים בהחלט לעשות פלאים למקום. כמו שזה נראה כרגע, זה עדיין לא שם. וחבל, במלודיות הוא דווקא תמיד היה ממוקד.
 
TOMA. פרישמן 73 תל אביב. טלפון:  5298211 -03. פתוח: א'-ה': 0:30-8:30. ו': 8:00 עד כניסת השבת. שבת: 19:00-0:30.

אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...