ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
צבעי מאכל
צבעי הקיץ חודרים גם לצלחות. קרין גורן יצאה לבחון את טעמם של הוורוד פוקסיה, סגול לוהט וכתום בוהק
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
קרין גורן
10/6/2004 13:34
קורבנות האופנה - היכונו להיכנס למטבח. בדיוק כשם שאנו דוהרות לרכוש מלתחה קיצית עם הישמע דבר הגיען של הקולקציות החדשות לחנויות, כך עלינו לעדכן את המזון שלנו ולהתאימו לצבעוניות העונתית הראויה. הארוחה שלפניכם היא קיצית מכל הכיוונים: היא קלילה וצמחונית, משלבת גם סלט ומרק קר; צבעונית ומשמחת כמו השמש הזורחת, קלה להכנה, ואם כל זה לא מספיק, קבלו עוד בונוס גדול - היא גם דלת קלוריות.

יוחאי ברנאי-בצלאל הינו אורח המדור השבוע. הוא בן 33, נשוי ואב טרי שרק חזר אלינו מלונדון
לאחר מספר חודשי עבודה במסעדת EMBASSY. הוא התחיל את דרכו הקולינרית אצל השף פטריק מלכי במסעדת "תאנים" הירושלמית, המשיך ל"לחם ארז", שם עבד 3 שנים, שמתוכן שימש במשך כשנתיים בתור סו-שף של ארז קומורובסקי במטבח המרכזי של הרשת.

יוחאי רקח בדמיונו את הארוחה הצבעונית המקסימה שלפניכם: ארוחת בנות בצבעים לוהטים: ריזוטו כתום של דלורית ופרמזן; סלט של עלים סגולים בווינגרט בזיליקום - סגול אף הוא; מרק ורוד של סלק ויוגורט, ולקינוח - אגס ירוק - מבושל בליקר פיזנג ופיסטוקים.
מרק יוגורט וסלק
כמות: 4 מנות
 
זמן הכנה: 45 דקות

החומרים:
3 סלקים קטנים קלופים
כוס יין אדום
3 כפות סוכר
ליטר יוגורט כבשים
כף דבש
שליש כוס עלי נענע
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
4 כפיות שמנת חמוצה, לקישוט
עירית קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה:
מניחים את הסלקים בסיר, יוצקים עליהם יין וסוכר ומוסיפים מים כדי כיסוי. מבשלים על להבה נמוכה, עד שהסלקים רכים למגע. מסננים ומצננים. במעבד מזון טוחנים את הסלקים המבושלים (ללא נוזלי הבישול), עם יוגורט, דבש, נענע, שום, שמן זית ומלח, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים במקרר עד ההגשה. מגישים קר מאוד עם כפית שמנת חמוצה ומעט עירית קצוצה.
אגס בליקר פיזנג ופיסטוקים
כמות: 4 מנות
זמן הכנה:
30 דקות

החומרים:
4 אגסים קלופים
חצי בקבוק ליקר פיזנג ירוק
כוס סוכר
קורט פלפל שחור גרוס
פיסטוקים קצוצים גס, לקישוט

אופן ההכנה:
שמים את האגסים בסיר, יוצקים עליהם ליקר פיזנג, סוכר ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד שהאגסים מתרככים מעט (אך עדיין מוצקים משהו) ונצבעים בירוק. מוציאים את האגסים (שומרים את נוזלי הבישול(! ומניחים בצד. ממשיכים לבשל את הנוזלים עד שהם מצטמצמים לרוטב סירופי וסמיך. מניחים כל אגס בצלחת הגשה, יוצקים סירופ מעל ומקשטים בפיסטוקים. אם אנחנו לא בדיאטה - מגישים עם כדור גלידה מעל.
סלט עלים סגולים בווינגרט בזיליקום
כמות: 4 מנות
 
זמן הכנה: 10 דקות

החומרים לרוטב:
מיץ מחצי לימון
חצי כוס עלי בזיליקום (עדיף סגול)
שן שום גדולה
כפית חרדל
כפית סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן זית

החומרים לסלט:
2 ראשים של חסה סגולה, מסולסלת או משי
כוס עלי בייבי סלק סגולים
בצל סגול, חתוך לטבעות
פלפל סגול, חתוך לטבעות
אגוזי פקאן, לקישוט

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: בבלנדר טוחנים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. מכינים את הסלט: קורעים את החסה לפיסות בגודל בינוני ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט, למעט האגוזים. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מקשטים באגוזי פקאן ומגישים.

קוקטיילים קיציים. פינאלה טוב לארוחה. צילום: אהוד רז
אלכוהול
הבה נתעלם ממצב הרוח הדיאטטי שתקף את המדור השבוע, ונדון לכמה רגעים במשקאות אלכוהוליים קיציים ועתירי קלוריות, שמתאימים מאוד כפינאלה בתום הארוחה.
 
להלן העיקרון: לוקחים 2 כוסות קוביות פרי, איזה שאוהבים, ממתיקים במעט סוכר או דבש לפי הטעם (וחמיצות הפרי), מוסיפים אלכוהול שאוהבים (בערך רבע כוס) וכמה קוביות קרח. מעבדים בבלנדר חצי דקה ומוזגים לכוסות (אפשר עם מטרייה מטופשת בצד). לתוספת שחיתות מציפים כדור גלידה מלמעלה.
 
הנה מתכון אחד קצת יותר מדויק:

שייק אבטיח (מתכון של יעל אבן-עזרא)

החומרים:
2 כוסות קוביות אבטיח
חופן קוביות קרח
רבע (עד חצי) כוס וודקה
שקית סוכר וניל

עוד רעיונות ומתכונים בשני אתרי אלכוהול נהדרים בעברית:
ברמן וברמאסטר.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...