ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
טאפס בצל האקליפטוס
מסעדה חדשה וסימפטית בעמק חפר
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
נורית ברצקי
6/6/2004 12:20
אקליפטוסים ענפים מצלים על החצר של הבית הגדול שבעמק חפר, חמש דקות מכביש החוף, על כביש ביתן-אהרון-כפר-ויתקין. מתחת לאחד מהאקליפטוסים האלה צולמו ב-1929 ראשוני המתיישבים בכפר-ויתקין, וכבר אז היה זה עץ גדול ומרשים. הצילום הוא הרקע לתפריט של טיאן, מסעדה חדשה וסימפטית שנפתחה במתחם הבית הגדול, הצמוד לשמורת ביתן-אהרון.
 
התקרות גבוהות ומקומרות, הרהיטים לבנים, לא צפופים, התפריט של השף פול אסנהיים מגוון ואיכותי, הבר ארוך ועשיר, מבחר היינות כולל גם יינות בוטיק ישראליים במחיר סביר, והאווירה נעימה מאוד.
 
הבית ממוקם על גבעה וכשיושבים בחוץ, מתחת לאקליפטוסים, לא רחוק מקרון רכבת מנדטורי, רואים את שדרת הפיקוסים היפהפייה של ביתן-אהרון, קצה של פרדס, כפר מטופח ואת הים ברקע. כשיושבים בפנים כדאי להציץ בצילומים שתלויים על הקירות. אחד מהם, מ-1927, מנציח את מעמד מכירת ואדי חוואראת (לימים עמק חפר) ואת הבית הגדול, שנבנה מאבני כורכר במאה ה-19.
 
האדמות והבית היו שייכים למשפחת טיאן, משפחה ערבית מרונית מיפו. הבית שימש אותם כשבאו לגבות את ה"חומש" (החלק החמישי של היבול) מהאריסים שעיבדו את האדמה. ירון אדירי, מבעלי המסעדה, דור שלישי בכפר-ויתקין, מספר שבמשך שנים ניסה יהושע חנקין לקנות את אדמות הוואדי, אבל מישל טיאן סירב למכור.
 
ב-1927 היה היבול דל במיוחד, וכשבא טיאן לגבות את חלקו, שלחו האריסים את נשותיהם לקראתו. הנשים צעקו, קיללו וגירשו את הבוס הגדול. טיאן קרא לשאול קרבל, שומר יהודי שהסתובב בשטח, ביקש אותו להזמין בדחיפות את חנקין ואמר: "אני אבכה הלילה כי קיללו אותי נשים, אבל הם יבכו כל החיים".
 
זה הסיפור. האדמות והבית נקנו ב-25 אלף דולר. חלוצי כפר ויתקין גרו בבית שלוש שנים, עד שהכשירו את האדמות ובנו את הבתים. במתחם הבית הגדול יש גם גלריה, סדנאות, טיפולים אלטרנטיביים ואולם אירועים.
 
לפני האוכל או אחריו כדאי לעלות על הגג ולהשקיף על מטעי הפקאנים והאבוקדו, הפרדסים, שדרות הברושים ובריכות הדגים של עמק חפר. בחורף ובאביב השמורה פורחת, אבל גם בקיץ שווה לסייר בה, ליהנות מיופיו של עץ החרוב העתיק (אומרים שהוא בן 700 שנה), מהתאנים ומצמחיית הקיץ של גבעות הכורכר, להציץ במערות הקבורה, אבל לא להיכנס כי הן מלאות עטלפים.
 
אפשר להעביר ערב (לפעמים יש ערב ג'אז) ליד הבר, עם טאפסים, אפשר ליהנות מארוחת בוקר (45-30 שקל ), או מארוחה עסקית בצהריים הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח, שתייה קרה ושתייה חמה (75 שקל), ואפשר לבחור מנות מהתפריט הרגיל. לפתוח במרק בואייבז, למשל (48 שקל), לאכול דג או בשר, ויש גם מנות ילדים (שניצל עם פירה, 35 שקל, פסטה ברוטב עגבניות, 30 שקל). ואפשר סתם לנוח על כוס אספרסו (שבעה שקלים), או קפה הפוך (עשרה שקלים), עם כנאפה.
 
טיאן, מתחם הבית הגדול, על כביש ביתן-אהרון - כפר-ויתקין. טלפון: 09-8666636.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...