ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נעים להכיר: מחבת סטייקים
גבי בר חיים עורכת לכם היכרות עם כלי המטבח החשוב ביותר לקרניבורים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
27/5/2004 12:12
דמיינו לכם את התסריט הבא: החלטתם להכין סטייק לארוחת ערב, אבל לא סתם סטייק, אלא הפקת ענק מושקעת. קניתם נתח בשר מגרה, שילמתם יותר מדי, והגעתם בריצה הביתה. מכאן הכל נראה מעורפל, אולי בגלל הטיגון. השורה התחתונה היא שבסופו של התהליך קיבלתם נתח סמרטוטי, בדרגת בישול לא מזוהה וסקס אפיל של אבשלום קור. אז איך קרה שעשיתם הכל כמו שצריך, אבל במקום הפקה הוליוודית יצאה לכם טלנובלה מהמתנ"ס? תסתכלו על המחבת שלכם.

למרות שאנחנו לא חושבים על זה, סטייק יכול ליפול ולקום על איכות של מחבת. ומחבת רעה שווה ברוב המקרים לסטייק מהגיהינום. אז איך בוחרים מחבת? הנה שלושה כללי ברזל בדרך לסטייק המושלם:

1. העובי הוא מה שקובע. אז קודם כל, בלי מחבתות טפלון ואלומיניום. אלו לא יכולות להוציא מתוכן
סטייק ראוי, והפעולה היחידה שהם יעשו לבשר שווה לאונס ברוטאלי. כשמחפשים מחבת לסטייקים רצוי לחפש מחבת עבה, מנחושת או מברזל.

2. תכונה חשובה שצריך להקפיד עליה היא כובד. המשוואה פשוטה: ככל שהמחבת כבדה יותר, היא מוצלחת יותר. החום במחבת כבדה מפוזר באופן שווה בכל חלקי המחבת, ודואג לדרגת עשייה אחידה בכל חלקי הנתח. בנוסף, החום שמייצרת מחבת כבדה הוא גבוה יותר, וגורם לאטימת הבשר ושמירת העסיסיות שלו.

3. גם גודל המחבת האא פונקציה. נתח של 300 גרם שנדחס למחבת זעירה יפריש נוזלים, והתוצאה תהיה בישול במיץ של הבשר - ולא טיגון. גם מחבת גדולה מדי אינה מומלצת. במקרה הזה השומן בקצוות הנתח יישרף - מחזה עצוב לכל הדעות. לכן, כדאי לבחור מחבת אליה אפשר להכניס את הנתחים בנוחות.

המחירון:
טולמנס: מ-228 ש"ח למחבת אלמונית מיציקת ברזל- ועד 656 ש"ח למחבת silverstone של Allsi.
הביטאט: 330 ש"ח למחבת גדולה מברזל יצוק של Staub
4 shef: מ-106 ש"ח למחבת ברזל עגולה - ועד 491 ש"ח למחבת ברזל ריבועית בייבוא אישי.
מתכון: סטייק ברוטב יין אדום
המצרכים ל-4 מנות:
4 סטייקים במשקל 200-250 גר' כל אחד, רצוי אנטריקוט או סינטה.
30 גר' חמאה.
3/4 כוס יין אדום יבש ואיכותי.
1 כפית טרגון טרי.
מלח, פלפל שחור גרוס.
 
1. מפלפלים את הנתחים משני צידיהם. מחממים מחבת כבדה וממיסים בה את החמאה. כשהחמאה חמה ורוחשת, מכניסים למחבת את הנתחים, ומטגנים 2-3 דקות. הופכים- ומטגנים 2-3 דקות מהצד
השני.

2. מוציאים את הנתחים מהמחבת ושומרים אותם מכוסים בצד.

3. מכניסים למחבת את היין, הטרגון, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מגרדים בחוזקה את תחתית המחבת, כדי לשחרר את מיצי הבשר. מבשלים עשר דקות, עד שחצי מהנוזלים יתאדו. (מה שנקרא "צמצום").

4. יוצקים למחבת את הנוזלים שהפרישו הסטייקים בצלחת, ומערבבים.

5. יוצקים על הסטייקים מעט מהרוטב, ומגישים.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...