ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
יינות חדשים
היקב האיטלקי צ`זארי, המייצר יינות שולחן ובוטיק, מגיע בפעם הראשונה לישראל
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר-חיים
19/5/2004 16:26
חברת 'כרמי צבי - האחים סגל' השיקה בשבוע שעבר יינות של יקב "Cesari" האיטלקי. "Cesari", מחבל וונטו שבצפון איטליה, הוא יקב ותיק, המייצר כבר שנים יינות שולחניים ויינות בוטיק. זוהי הפעם הראשונה בה יינות מהיקב מיובאים לישראל. דני קוטר, מנהל תחום היין בחברת 'כרמי צבי - האחים סגל', סיפר כי החליט לייבא את היינות לאחר שהתוודע והתרשם מהיקב בתערוכה בחו"ל.
 
היינות עלו על המדפים בסוף השבוע, ומתאפיינים במנעד רחב של מחירים:
Soave Classico (בציר 2003) - יין לבן יבש, המורכב בעיקר מענבי גרגנגה ומעט ענבי טרביאנו, ומיוצר בשיטות המסורתיות לחבל סואבה. מומלץ לליווי מרקים, פירות ים ודגים. (מחיר: 37.90 ש"ח).
 
Valpolicella Classico (בציר 2002) - יין אדום, מהאיזור הקלאסי של וואלפולצ'ילה שבצפון וורונה. מורכב מענבי קורבינה, רונדינלה ומולינארה. ע"פ היצרן, הוא מתאפיין בטעם עשיר ומלא ומומלץ לליווי פסטות, צלי בשר וצלעות. (מחיר: 49.90 ש"ח).
 
Merlot Mitico (בציר 2000) - יין אדום, המתאפיין בבוקה אלגנטי ובגוף מלא. מיוצר מהגפנים שסביב וורונה, ומיושן 14 חודשים בחביות באריק. מתאים לליווי בשר אדום וריזוטו. (מחיר: 99.90 ש"ח).
 
Valpolicella Classico Superiore Ripasso (בציר 2000) - שמו של היין מגיע מהחלקה בו גודלו הגפנים, הממוקמת באיזור הקלאסי של וואלפוליצ'לה, ומורכב מענבי קורבינה ורונדינלה. ייצור היין נעשה בתהליך של תסיסה שנייה, לאחר הסחיטה בייצור יין האמרונה. התוצאה, ע"פ היצרן, היא גוף מלא, טעמים עשירים ובוקה קטיפתי. היין מתאים לליווי בשר אדום, צלי וגבינות מיושנות.
 
Recioto della Valpolicella (בציר 2001) - מורכב משלושת הזנים הקלאסיים של איזור וואלפוליצ'לה: קורבינה, רונדינלה ומולינארה. היין עשוי בטכניקת האמרונה המסורתית - לאחר בציר הגפנים, עוברים הענבים ייבוש על מחצלות למספר חודשים ורק אז הם עוברים התססה. לאחר ההתססה מיושן היין כארבע וחצי שנים, בשני סוגים של חביות. התוצאה, ע"פ היצרן, היא יין בעל מתיקות נעימה וגוף מלא, המתאים במיוחד כיין קינוח. (מחיר: 199.90 ש"ח).
 
Amarone della Valpolicella; Riserva - IL BOSCO (בציר 1998) - גם יין זה עשוי בשיטה המסורתית לעשיית אמרונה. התוצאה היא "יין בעל גוף מלא, עם טעמים מודגשים של צימוקים וסיומת ארוכה בטעמי שקדים". שמו של היין נובע מהכרם "איל בוסקו" בו הוא מיוצר - המוגדר כ-Single Vineyard. (מחיר: 279.90 ש"ח).

אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...