ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
מה שיותר סגול
הן אירופיות, תפלות ובצבע מוזר. אבל כשמתחילים להתעסק איתן, מבינים את הפוטנציאל הטמון באוכמניות
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
קרין גורן
19/5/2004 12:31
עונת האוכמניות הגיעה, הפירות הקטנים רק חכים שנעשה מהם מעדנים ו‭...‬ אף אחד לא מתרגש. הפרי האירופי הזה כנראה עדיין לא מרגיש בנוח אצלנו במטבח. אפילו את הדובדבנים הקפריזיים, דורשים גילעון אחד אחד, קיבלנו ביותר אהבה. אבל אפשר להבין את האפליה; אחרי הכל, מדובר אוכל כחול-סגול, צבע שלא מתחבר במחוזותינו עם מזון.
 
נכון, הכדוריות קטנות וחמודות, שובות ת העין בברק כסוף, אבל בטעימה ראשונה לא קורה כלום - הטעם תפל ולא מוגדר: קצת מתוק, צת חמוץ. מקפיצים בבת אחת עוד שתיים-שלוש דוריות לפה, ולאט לאט נדלקים על ההתפצפצות מתקתקה בין השיניים, שגם משאירה אותן (ואת לשון והשפתיים) בצבע כחול ושובב.

אז נכון, האוכמניות דורשות מעט יחס ואהבה, שום שהן חסרות טעם ייחודי, אבל כמו חצילים, בזה מצא גם יתרונן הגדול; טיפול קל, והן הופכות מגרש משחקים נפלא של טעמים. האוכמניות שתלבות נהדר עם מנות מתוקות, אוהבות במיוחד בש וסירופ מייפל, וגם וניל, לימון, נענע וקינמון. סו להכניס אותן לעוגת גבינה, או למאפינס חמים ם פירורים רכים, ותרגישו אושר מהו. כיף גם לבשל ותן עם קצת סוכר לקבלת רוטב צבעוני מתוק.

נשמע יותר טוב?
הנה עוד קצת ממה שאוכמניות דעות לעשות: הן הולכות יופי גם עם בשר, אוהבות שבי תיבול דומיננטיים כמו רוזמרין וטימין, אפשר ם להכין מהן משקאות בריאים שהילדים יאהבו שתות (במיוחד אם נספר להם שמדובר במשקה מדם חול של ערפדים‭,(‬ ונעים לפתוח איתן את היום ארוחת בריאות עם יוגורט ודבש.

האוכמניות גם בריאות מאוד. יש בהן ריכוז גבוה אוד של חומרים מעכבי חמצון, הן משפרות את זיכרון ואת הראייה (בזכות הפיגמנט הכחול‭,(‬ נקות את כלי הדם ואת מערכת השתן וגם עשירות וויטמין C ובברזל.

עוד לא השתכנעתם? בקרוב תישברו. חג השבוות ממשמש ובא, ואוכמניות ומוצרי חלב הם שידוך ענג. המתכונים שלפניכם משלבים גבינות, חמאה, גורט ושמנת (מתוקה או חמוצה) יחד עם הגרגירים ממכרים: מנת שחיתות של מגדל פנקייקס אוכמנית לוהט, נוטף חמאה ודבש, או להפך, עוגת גבינה מצמצה ואלגנטית, בציפוי אוכמניות קרירות.
 
ויש גם מאפינס אוכמניות בניחוח לימוני ומנחם, וארוחת בוקר שלמה בכוס אחת של בריאות: יוגורט, אוכמנית דבש ופיסטוקים. ומהאוכמניות שהתעייפו במקרר נכין ריבה. וכן, באופן חד-פעמי אפשר להשתמש אוכמניות קפואות במקום טריות.
יוגורט אוכמניות
כמות: 4 כוסות
 
זמן הכנה: 5 דקות

החומרים:

2 כפות סוכר חום, לקישוט
 
כוס אוכמניות טריות
 
4 כפות דבש, או סירופ מייפל
 
4 מכלי יוגורט
 
4 כפיות פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

טובלים את שולי כלי ההגשה בקערית עם מים קרים וטובלים בקערית עם סוכר חום. ממלאים כל כלי ברבע כוס אוכמניות, יוצקים מעל דבש או מייפל. מכסים ביוגורט ומקשטים בפיסטוקים קלויים. שומרים במקרר עד ההגשה.
 
יוגורט אוכמניות
מאפינס אוכמניות
כמות: 12 מאפינס בינוניים
 
זמן הכנה: 35 דקות

החומרים לציפוי פירורים (לא חובה):
 
50 גרם חמאה
 
חצי כוס קמח
 
רבע כוס סוכר
 
2 כפות שקדים פרוסים
 
2 כפות שיבולת שועל

החומרים למאפינס:

2 וחצי כוסות קמח
 
שקית אבקת אפייה
 
חצי כפית סודה לשתייה
 
חצי כפית מלח
 
120 גרם חמאה רכה
 
קליפה מגוררת מלימון אחד
 
שלושת רבעי כוס סוכר
 
2 ביצים
 
כוס חלב, או ריוויון

שלושת רבעי כוס אוכמניות

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות. להכנת ציפוי הפירורים, אם רוצים: מפוררים בקצות האצבעות (או במעבד מזון) חמאה, קמח וסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים פנימה שקדים ושיבולת שועל. שומרים במקרר עד השימוש.

להכנת המאפינס: מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. במיקסר מקציפים חמאה, קליפת לימון וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמחים ואת החלב בפעמיים-שלוש, מעבדים רק עד שהתערובת חלקה.
 
מערבבים פנימה בעדינות אוכמניות. יוצקים את הבלילה לשקעים משומנים בחמאה מומסת. מפזרים את הציפוי מלמעלה אם רוצים. אופים ‭25-20‬ דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט ומגישים.
 
מאפינס אוכמניות
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...