 |
מכנים את הפסיפלורה פרי התאווה. אז האמת היא שכאכלנית כפייתית שלו ושל כל מוצר שמכינים ממנו, אני יכולה לציין שמעולם לא חשתי תאוות יתר אחרי אכילתו, אבל יכול מאוד להיות שהבעיה היא איתי, ולא עם הפרי. לעומת זאת, תמיד אני חשה תאווה לעוגת פסיפלורה, לגלידה, לריבה, לכל דבר. יש בו, בפרי המיוחד הזה, שאך לפני שנתיים-שלוש פרץ אל חיינו, משהו אחר. ניחוח של מקומות רחוקים. הוא לא מזכיר שום פרי ישראלי אחר. הוא לא מכאן. וזה, בין השאר, סוד קסמו.
בשבוע שעבר נתמזל מזלי לטעום שתי עוגות פסיפלורה נפלאות, שענו על כל הציפיות, להפתעתי, גם של הילדים ושל חבריהם, שעד עכשיו התמקדו בעיקר בעוגות שוקולד למיניהן. אחרי שטעמו יצאה הודעה רשמית, שמעכשיו חייב אינוונטר המזון בבית לכלול לפחות עוגת פסיפלורה אחת.
העוגה הראשונה היתה של קונדיטוריה שתמיד עונה על כל הציפיות, בן עמי. מדובר על אותו קונדיטור מצטיין מכפר ויתקין, שיש לו גם סניף בהרצליה, וכשאנחנו רוצים להתפנק אנחנו קונים את מוצריו. הבעיה היא רק במחיר, שבהחלט אינו שווה לכל נפש, והוא מצריך החלטה מראש שבעבור העוגות והעוגיות הנפלאות שלו מוכנים לשלם לא מעט כסף המחירים נעים בין 50 שקל לעוגות בתבנית של אינגליש קייק ועד 135 שקל לעוגות גדולות של תבנית מספר 26.
העוגה השנייה היתה של בחורה איטלקייה ששמה רוסלה יונה, שממנה ומעוגותיה לא היו שום ציפיות, כיוון שמעולם לא שמענו את שמה או את שם הקונדיטוריה שבה היא משמשת שף קונדיטור. ולא בכדי לא שמענו.
קונדיטוריית ביסקוטי ברמת-השרון, שממנה הגיעה אלינו עוגת הפסיפלורה יחד עם עוד עוגות וקישים נפלאים, נפתחה רק לפני חצי שנה על ידי בחור צעיר (27) ששמו אמיר פורת, שבעבר ניהל קונדיטוריה של אחרים וחלם על אחת משלו. וכשאמיר חולם, הוא מגשים. הוא מצא מקום מתאים ברמת-השרון, שיפץ, צייד אותו בכל מה שצריך ופתח מפעלון משלו, בעזרתה של רוסלה. כיום עדיין נמכרים העוגות והקישים המצוינים שלו בחנות המפעל, ושאיפתו היא לפתוח חנות מסודרת יותר. אמיר הגיע אלינו באמצעות מישהו ששנינו מכירים, ובאחד הערבים הביא אל ביתנו מבחר ממאפיו.
אנחנו התלהבנו במיוחד, חוץ מעוגת הפסיפלורה, גם מעוגת השוקולד החמה, שאחרי שמכניסים אותה לדקה למיקרו מגלים בתוכה אוצרות של שוקולד. מאוד אהבנו גם את עוגת האגסים בשוקולד ואת הטירמיסו, והתפעלנו עד מאוד מקיש הפטריות והבצל, כמו גם מקיש עגבניות השרי, הבצל הירוק והמוצרלה.
לסיכום: יש מקום חדש ברמת-השרון, ואין לי ספק שהוא יכבוש לו מהר מאוד קהל לקוחות גדול. המאפים בהחלט מצדיקים את הנבואה הזו. אלא שגם במקרה הזה המחירים אינם זולים, אם להתבטא בלשון המעטה. מחירי העוגות נעים בין 90 ל-120 שקל , עוגת פסיפלורה ושוקולד לבן עולה 120 שקל, הקישים עולים 67 שקל ועוגות פאי כ-80 שקל . קונדיטוריית בן עמי, כפר ויתקין. טלפון: 09-8663211. קונדיטוריית בן עמי, המנופים 11 הרצליה פיתוח. טלפון: 09-9579589. ביסקוטי , החרושת 5 א.ת. רמת-השרון. טלפון: 03-5404420.
|
 |
 |
 |
 |
|
|