מי עומד מאחורי ”המכון לצניעות בתרבות“?

המודעות שפורסמו בתקשורת הדתית בישרו על הקמת מכון חדש שיסנן תכנים לא צנועים בקולנוע. בדיקה מגלה כי מדובר בקמפיין תקשורתי למכללת ”אמונה“

יונתן אוריך | 13/5/2014 14:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מכללת אמונה
לא מעט גבות הורמו בסוף השבוע האחרון לנוכח מודעות חדשות ששטפו את העיתונות המגזרית, בהן פורסם מכון חדש - ”מכון לצניעות בתרבות“.

במה שנראה ממבט ראשון כמו ניסיון מוזר ל“הטרלה“, הציע המכון שירותי סינון של תכנים לא ראויים עלי טכנולוגיה חדשנית שפותחה ומיובאת מארה"ב. צוות של 'לא יהודים' אשר עבר הדרכה של הרב שטרטמן, ידרג עבור המתעניינים את התכנים בסרטים, במוזיאונים ובהצגות. התוכנה מסננת את התכנים בעזרת סימנים כגון: הורדת ראש, עצימת עיניים וסימנים נוספים.

 
צילום מסך
המכון לצניעות בתרבות צילום מסך

תוך כמה שעות הצליח הרב שטרטמן והמכון שלו לעורר כעס, צחוק, חוסר אמינות ותהיות בקרב הגולשים. עמוד הפייסבוק של המכון צבר מאות לייקים, והסרטון של המכון נצפה ע"י אלפי גולשים. אחד הגולשים כתב: "באמת ניסיתי בכל כוחי להבין אם זו פרודיה או שזה באמת. אז אם זו פרודיה, היא מצויינת. אם זה אמיתי - זה אחד הגילויים הכי מטופשים, מגוחכים ומבעיתים של החברה הדתית“.

מבדיקת nrg יהדות עולה כי המכון והרב הינם דמויות פיקטיביות שהומצאו על מנת לעודד שיח ציבורי בענייני צניעות, ופשרות שצריך לקחת בחיים בעקבות מגבלות ואלטרנטיבות של צניעות שקיימות לא רק בחברה הדתית אלא גם בבתי הספר. דרור שאולוף, סמנכל השיווק של ביה"ס הגבוה לאומניות - מכללת אמונה, המוסד האמיתי שעומד מאחורי הקמפיין, מציין כי רצה ליצור את השיח שנוצר על מנת להציג אלטרנטיבה ראויה ללימודים בתחומי התרבות, האומנות והעיצוב בלי להתפשר ובלי לשמור על העיניים.

עמוס ספראי, ראש בית הספר לאומנויות ומשנה לנשיא המכללה, הוסיף כי "מכללת אמונה מכשירה סטודנטיות בתחומי אומנות, עיצוב גרפי ותיאטרון בלי צורך להתפשר על מקצועיות ותכנים לא ראויים. הלימודים המקצועיים משולבים עם לימודי הוראה ולימודי יהדות ובכך מאפשרים לסטודנטיות לשלב בין יצירתיות, אומנות ויהדות. כל בוגרת שלנו, עתידה לעסוק באחד מתחומי ההוראה ובאחד מהתחומים של שיווק, פרסום, מיתוג ועיצוב. המהלך הפרסומי האחרון של המכללה נועד למתג את המכללה כמוסד שלא מתפשר על איכות ואומנות".

ממשרד הפרסום Rbes, העומד מאחורי הרעיון והביצוע, נמסר בתגובה: "מטרת הקמפיין היתה למצב את מכללת אמונה כמכללה המובילה ללימודי אמנות, תיאטרון ועיצוב גראפי מבלי להתפשר על רמה מקצועית גבוהה. המטרה העיקרית היתה ליצור שיח סביב המכללה ופועלה. נושא התרבות האיכותית מהווה מרכיב מרכזי בנושאי הלימוד במכללה ולכן בחרנו ליצור שיח וסקרנות סביב הנושא.

”הקמפיין היה מורכב ממגוון אמצעי מדיה. מודעות בעיתונים, באנרים דיגיטליים, פעילות פייסבוק ויוטיוב שיצרו פעילות ב 360 מעלות ברשת ומחוצה לה. אנחנו מאמינים כי שיווק ושיח ציבורי מתבצעים ע"י שילוב של עיתונות, דיגיטל וניו מדיה“.

רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק