בקיצור, הלכנו להירשם ברבנות
אריאל הורוביץ ובת זוגו ניגשו להירשם לנישואין ברבנות. ביציאה הם שאלו את עצמם שאלה אחת פשוטה: למה?
הדבר הצבעוני היחיד באולם הכניסה של הרבנות הוא מכונת מסטיקים, המון מסטיקים עגולים בכל מיני צבעים, בהשגחת בדץ בית יוסף. כל השאר היה חום ולבן מגעיל. פקידה חביבה קיבלה אותנו, בדקה את הטפסים שלנו, שלחה אותנו לחכות בתור לפקידה הבאה, ששאלה אותנו כמה שאלות, צילמה אותנו, צילמה את הכתובות של ההורים, ופתחה לנו תיק נישואין. משם המשכנו למשרדו של רב, שניאור אחד, ששוחח בטלפון כמה דקות בזמן שחיכינו בחוץ. נכנסנו לחדרו הקטן, מאחורי ראשו – איפה שקצינים בצה"ל מניחים ספר שירה וביוגרפיות של רמטכ"לים – מונחים ספרי טהרת המשפחה, ובצד שמאל גזיר עיתון של "אוהבים אותך מרן", עם תמונתו של הרב עובדיה יוסף, שהסתכל עלינו כמנצח. השניאור שאל כמה שאלות, מתקתק באצבע אחת על המקלדת, ושוב שואל אותי ואז את כרמל, מנסה להעריך בעיניו מי אנחנו, מה מידת הדתיות שלנו, עד כמה הוא צריך לדאוג בזמן שהוא מתקתק. אחרי כמה דקות של שאלות עצמתי עיניים, ושמעתי את המוזיקה של התשאול: "אתה רווק?", תיק, תק, תיק, תק, "שם האם?", תק, תק, תק, "האחים רווקים?", תק תק, "שיזכו-" – תק, תק – "כולם לזיווג הגון", תק.

המועצה הדתית בירושלים צילום: שימי נכטיילר
ולפני שנכנסנו, כשישבנו על הספסל, שאלתי את כרמל למה. למה אנחנו נכנעים לתכתיב של המדינה הזו, למה אנחנו הולכים להירשם במקום שחבר אחד אמר לי, יום לפני כן, לבוא בתחפושת של חרד"לי, כי ככה לא ישאלו שאלות. וחבר אחר אמר שמשדרים לך שם שאם תתן יותר כסף, זה יילך יותר מהר, אז כדאי לנו לחשוב על זה. למה אנחנו נכנסים למקום שכל כך הרבה אנשים אחרים לא יכולים להיכנס אליו, לממש דרכו את הזכויות שלהם. כרמל אמרה שהיא מזדהה עם מה שאני אומר, אבל לא יכולה לשאת את העובדה שלא יהיה, במקום כלשהו, רישום מסודר של מי נשוי ומי לא. שהמצב הזה גרוע, אבל חייבים לשמור על סדר כלשהו, שהמדינה תדע מי נשוי ומי לא, כדי למנוע פוליגמיה. אני אמרתי לה שאני מרגיש כאילו אני נכנס למועדון של שחקני שחמט חובבים, שמסרב לקבל לתוכו שחורים וערבים. מדינת ישראל הסדירה את דיני הנישואין שלה כמועדון שמפלה שחקנים מסוימים: כהן וגרושה, יהודי שרוצה להתחתן אצל רב קונסרבטיבי, רפורמי; יהודי עם לא יהודייה, גבר עם גבר ואישה עם אישה. כל אלה לא נכנסים למועדון, ואני כן, ואני לא באמת שונה מהם – הם איתי בצבא ובשכונה ובעבודה - אבל התמזל מזלי, ואני שייך לקבוצת הרוב.
אז זהו. יש הקלה בכך שהדילמה הזו מאחורינו. גם היה – לא אסתיר – משהו משמח בפתיחת התיק, משהו רשמי יותר, מוחלט, מרגש בדרכו המגושמת, הפקידותית, הביורוקרטית. הלוואי והיו לי כוחות לבחור אחרת. הלוואי והייתי יכול להגשים תמיד את כל מה שאני מאמין בו. אני אמשיך לחשוב שעשיתי טעות, אתן לעצמי צידוקים, אדע שוויתרתי בגלל שלל סיבות שאני לא מזלזל בהן – שלום בית, התחשבות, אהבה. אמשיך לחשוב שהדבר הזה פשוט לא עובד נכון, שהוא לא צודק, שהוא מלא עוולה. אמשיך להעריץ את אלה שבחרו אחרת, אמשיך להילחם – כמה שאני יכול – נגד השיטה הרעה הזאת.
רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg