אפליקציה חדשה מקווה להציל כל יהודי בעולם

האפליקציה של ארגון החירום הישראלי ”איחוד הצלה“ תאפשר לכל יהודי קו חירום עולמי ומיידי, שיאפשר לו להזעיק עזרה בעת צרה

צביקה קליין | 22/4/2014 21:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: איחוד הצלה,
לחצני מצוקה לקשישים זה דבר מוכר ופופולארי, אך בארגון החירום הישראלי "איחוד הצלה" חשבו על קונספט דומה, אשר מטרתו סיוע חירום לכל יהודי ברחבי העולם בשעת צרה.

ב"איחוד הצלה" עובדים זה מספר שנים עם טכנולוגיה מתקדמת, אשר מאפשר הפעלה מיידית של מתנדבים ברחבי הארץ למוקד חירום או אסון במהירות הבזק, זאת על ידי שימוש בטכנולוגיית ה-GPSוהאינטרנט. אך כעת מבקשים בארגון לייצא את הטכנולוגיה לעולם הרחב, ולהציע לכל יהודי באשר הוא קו חירום מיידי, שלא רק יסייע במענה טלפוני, אלא אף ימצא את מיקומו וינסו לשלוח לשם כוחות עזר - יהיו אשר יהיו.

איחוד הצלה
האפליקציה של איחוד הצלה איחוד הצלה


"מדובר במוקד מצוקה עולמי לכל יהודי בעולם", מסביר מנהל המבצעים הבינלאומי של "איחוד הצלה" דובי מייזל, בשיחה עם nrg מעריב. "מה שהולך להוביל את המוקד הוא הטכנולוגיה, תוכנה שפיתחנו בשם 'נאופורס' אשר תוצע לכל יהודי, שיזדקק לסיוע חירום בעולם".

לטענתו, פעילים יהודיים, שליחים או רבנים ברחבי העולם נאלצים כיום לעיתים רבות להתקשר לארץ או למשפחה במדינה אחרת בכדי להתייעץ על מקרים רפואיים דחופים, וזאת במקום שתהיה מערכת מיוחדת שתפעל לסייע בצורה מסודרת. "הטכנולוגיה מאפשרת לא רק פתרון אד-הוק לאסונות ולפיגועים, אלא למקרים רפואיים שביום יום", הוא אומר. ב-28 מדינות ברחבי העולם יש נציגות של "הצלה", לכן במדינות אחרות לא תמיד יתאפשר מענה של אמבולנס או אופנוע, אך כן יתאפשר חיבור מיידי לגורמים הרלוונטיים - לרבות משרד החוץ הישראלי. "אנחנו יוצרים פה רשת עולמית רפואית", הוא מוסיף.

האפליקציה עברה לאחרונה נסיוי מוצלח שנערך בבודפשט במסגרת כנס "מרכז רבני אירופה" בו השתתפו רבנים מרחבי היבשת, אשר שיבחו את הרעיון.

נגיד שאני יהודי בקייב, ולחצתי על כפתור החירום, מה קורה מרגע זה והלאה?

מייזל: "המערכת תאתר אוטומטית את אנשי הצוות המקומיים - 'צוות חירום קהילתי', מתנדבים שעברו הכשרה בהגשת עזרה ראשונה. לאחר מכן הסלולר המדובר ישגר למוקד בארץ שיחה, ומעלים אותו בקו פתוח ומראה את המיקום שלו על המסך. בגדול המסר שלנו ליהודים בעולם הוא: אתם לא לבד".

נשיא הארגון, אלי ביר, מוסיף כי האפליקציה תוכל לא רק לשמש יהודים. "אנחנו מאמינים ב'תיקון עולם', ומקווים שכל אזרח בעולם יוכל להשתמש בו ולקבל סיוע חירום מיידי. משקיעים מידי שנה מיליארדים של דולרים בפיתוח תרופות מצילות חיים, ולדעתי אפשר להשקיע הרבה פחות ולהציל הרבה יותר אנשים דרך טכנולוגיה זו", הוא אומר.

רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק