יו“ר החמ“ד: הרב אלון לא יכול לעבוד כאיש חינוך

יו“ר המנהל לחינוך דתי, אברהם ליפשיץ, תקף לראשונה את החלטתו של הרב חיים דרוקמן להמשיך ולאפשר לרב מוטי אלון ללמד בישיבת ”אור עציון“

nrg יהדות | 6/3/2014 22:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אברהם ליפשיץ, יו“ר המנהל לחינוך דתי, מותח ביקורת על החלטתו של הרב חיים דרוקמן, ראש ישיבת ”אור עציון“, להמשיך ולאפשר לרב מוטי אלון, שהורשע במעשים מגונים בקטין, להעביר שיעור שבועי קבוע בישיבה.

בראיון לנטעאל בנדל באתר ”כיפה“ אמר ליפשיץ כי "מי שפשע לא צריך להיות מחנך ולא לעסוק בהוראה. מי שלא התגבר על יצרו, נשפט ונמצא אשם, לא צריך להיות מורה ומחנך ויש עוד מקצועות בעולם. אני בעד שישתלב בחברה ויעבוד, אבל לא כמורה וכאיש חינוך".

"לא צריך להיות מחנך". הרב מוטי אלון בבית המשפט צילום: דודי ועקנין
במסגרת הראיון התייחס ליפשיץ גם לסוגיית הפרדת בתי הספר הדתיים בין בנים לבנות - תופעה שהולך ומתקצנת בשנים האחרונות - והגדיר זאת כנושא בלתי משמעותי. ”יש דברים הרבה יותר חשובים מזה בחינוך. ילד בכיתה א' ילמד עם בנות או לא, זה לא ייהרג ובל יעבור. בוא נדבר על זה בנחת. מי שרוצה שהבן שלו ילמד בכיתה א' ללא בנות, אני מכבד את זה ומאפשר לו. אתה לא יותר חינוך דתי ממני אם אתה מעורב או נפרד“, אמר.

לדבריו, הבעיה בישראל התחילה ביישובים קטנים בהם קיים רק בית ספר אחד, כך שנוצרת מתיחות בין קבוצות הורים בשאלת ההפרדה או אי-ההפרדה בין בנים לבנות. ”במקרים האלה בלבד החמ"ד מגדיר שרק מכיתה ד' בית הספר יהיה נפרד. זו ההצעה שלנו. אם יש רוב של הורים שרוצים כיתות נפרדות אז שם הציבור רוצה להיות ואני אהיה איתם. אסור לחמ"ד להגיד, זו הדרך. אני אומר שצריך ללמוד מתמטיקה להגדיל אהבת תורה, אבל נפרד או מעורב? די. הציבור שלנו יותר מדי מוטרד מזה", טען ליפשיץ.

ליפשיץ תקף בראיון את יוזמת החינוך המעורב בין דתיים לחילונים, אותה מוביל ארגון ”צו פיוס“, וטען כי הוא ”חושב שיש ערך לחיבור אל עם ישראל כולו ולכן גם יזמנו לימוד משותף עם בתי ספר חילוניים באזרחות לבתי ספר שהם רק של דתיים. מעבר לכך, נכון הוא שאדם יעצב את זהותו עם חינוך ליראת שמים בלי להתבלבל, גם בלימודי מתמטיקה. נכון, הוא צריך לפגוש, לקבל וללמוד אבל צריך להתחנך באווירה במסגרתה מורה לביולוגיה יביא עולם תורני למקצוע. אבל מי שזה אידיאל שלו - אז ברוך הבא. לדעתי הקמפיין הזה לא יפרח".

ביחס למעורבותם של מורים בפוליטיקה, דוגמת פרשת המורה לאזרחות אדם ורטה, אמר ליפשיץ כי למורים ”אסור לדבר על פוליטיקה ומפלגות, אך באותה נשימה אני אומר שמורה צריך להביא את עצמו, מורה הוא לא עציץ".

לטענתו, ”יש גבולות ואסור למורה לעבור על החוק. אי אפשר לפגוע בתלמיד, במוסר יהודי ובצה"ל, זה אסור. אם אתה חושב בצורה מעוותת אל תהיה מורה או אל תדבר על זה, אבל דעות שקיימות בדיון ובשיח הציבורי אז בסדר. מורה הוא לא עציץ שמלמד מתמטיקה ומותר לדבר עם התלמידים. אני למשל אומר שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאלתנו וזו גישה, זו עמדה. אדם שעושה משהו נגד החוק ונגד המוסר והציונות וכל הדברים הבסיסים, זה אסור".

רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק