
בחירות בערים החרדיות: זיופים, קללות וקומבינה
בסיכום מערכות הבחירות בערים החרדיות והמעורבות אפשר לומר שדרעי איבד את הטאץ', נפרצו כל גבולות השימוש בברכות וקללות ואחוז ההצבעה היהודי בירושלים דווקא מאוד גבוה

תשכחו מכל מה שסיפרו לכם על אחוזי הצבעה נמוכים בירושלים: בעיר שבה כמעט אין מצביעים ערבים, כ-40 אחוזי ההצבעה בציבור היהודי הם בעצם 60 אחוזים, כמעט כמו בבחירות לכנסת. אז למה נוצר רושם של אדישות? כי הציבור הלא חרדי עובד, ולכן מצביע בחלקו הגדול מאוחר. סביר גם להניח שלמטה של ניר ברקת היה ענין ליצור היסטריה כדי להוציא אנשים לקלפי. אפשר לצפות שאותה תחושת אדישות מוטעית תחזור גם בבחירות הבאות. בסופו של דבר גם בבחירות הבאות הערבים לא יצביעו, החרדים יצביעו מוקדם והלא חרדים יצביעו מאוחר.
אם שופטים לפי תוצאות ההצבעה בירושלים, ברקת חייב את נצחונו לפלגים החרדים שאיתם כרת ברית וביחוד למועמד הפיקטיבי לראשות העירייה חיים אפשטיין, איש הפלג הליטאי הירושלמי, שלקח מליאון יותר מ-7000 קולות. אבל אם נבדוק את התוצאות אחרי ספירת קולות החיילים סביר שהפער לטובת ברקת יגדל בהרבה. בסופו של דבר ברקת צפוי לקבל את הרוב המכריע של קולות החיילים בעיר. אם בודקים את תוצאות הבחירות למועצת עיריית ירושלים, ברקת תלוי בקולות המפלגות החרדיות להקמת קואליציה. אם נבדוק אותם אחרי ספירת קולות החיילים אולי הוא יהיה תלוי פחות. ובמילים אחרות, מלבד העובדה שברקת ניצח אנחנו בעצם עדין לא יודעים מה היו תוצאות הבחירות בירושלים.

בית שמש הצטיירה בשנים האחרונות כעיר ההזויה ביותר בישראל, גרסה צעירה ומוקצנת של מאה שערים. נצחונו של ראש העירייה משה אבוטבול מבטיח שהעיר תמשיך לבסס את מעמדה כמוקד של קנאות חסרת גבולות. זה חבל כי מתנגדי הקנאות, החילונים, המסורתיים הדתיים וגם חרדים מתונים, שילבו שם כוחות סביב מועמד חילוני. זה לא עזר להם בגלל כמות התושבים החרדים שכבר הגיעו לעיר. בציניות אפשר לכתוב, שאפילו התמיכה של דרעי באבוטבול לא הצליחה למנוע ממנו את הניצחון. בית שמש היא המודל שראשי ערים ברחבי הארץ רואים לנגד עיניהם כשהם מתנגדים להקמת שכונות חרדיות. לא רק הדאגה לצביונה החופשי של העיר מניעה אותם, אלא גם הדאגה שבמקומם יעלה ראש עיר חרדי.
אחת האכזבות הגדולות של מערכת הבחירות הזאת הוא כשלונן של מפלגות החרדים החדשים, שנאבקו בעד מדיניות פחות קנאית. רשימת החרדים העובדים "טוב" לא עברה בירושלים ובבית שמש. רשימת הנשים החרדית הראשונה "עיר ואם" שהתמודדה באלעד לא הצליחה להכנס למועצת העירייה. פחות מ-2% מהמצביעים, כלומר פחות מ-4% מהנשים, תמכו בה. עצוב. בהחלט ייתכן שאווירת המלחמה נגד הממשלה ליכדה את המצביעים החרדיים והקשתה על מפלגות חדשניות לקבל קולות.
בבית שמש נתפשו שני מאגרים ובהם 200 תעודות זהות שעל פי החשד נועדו להצבעה בשמם של אנשים אחרים. כמובן לכל אחד שמורה הזכות להאמין שזה היה המקום היחיד בארץ שבו ניסו לזייף הצבעות ולא היו מאגרים דומים בשכונות וערים חרדיות רבות. למי שמתעקש להאמין בכך מומלץ לא לקרוא את הפוסט שהעלה היוצא בשאלה יוסי פיינהנדלר בפייסבוק על חוויותיו כמתנדב בצוות של יהדות התורה להצבעה בשם אנשים אחרים.
ביום שני בערב קיבלו ישראלים רבים, כולל כותב שורות אלה, מסרונים לפיהם חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס יתפללו על קברו של הרב עובדיה יוסף למען מצביעי המפלגה. מאז לא היו פרסומים נוספים בענין. סביר שהיה לכך קשר לאזהרתה של עמותת חדו"ש, שאני הסמנכ"ל שלה, שאם תבוצע העבירה החמורה הזאת על חוק הבחירות יוגשו תלונות פליליות נגד כל חברי מועצת החכמים. ולמרות ההישג לכאורה הזה, אין ספק שזו היתה מערכת בחירות שבה נפרצו כל הגבולות של שימוש באמצעים מיסטיים: ברכות, קללות ואביזרים, תוך רמיסת שילטון החוק. בימים הקרובים נעביר תלונה מרוכזת ליועץ המשפטי לממשלה. זאת, בתקוה שאם אנשים יועמדו לדין, בבחירות הבאות כבר יהיה יותר כבוד לאיסור הברכות והקללות.