ראש ממשלת פולין: האיסור על השחיטה לא יבוטל
עם זאת, שר החקלאות פועל לערער על ההחלטה והרב הראשי מאיים להתפטר. ארגונים יהודיים: "על היהודים לשאול עצמם אם הם עדיין מתקבלים בפולין בברכה". גם הקהילה המוסלמית מוחה

מלבד הקריאה הפומבית שפרסם, השר סטאניסלאב קלימבה הודיע אתמול כי הוא מקיים דיונים בנושא עם מספר גורמים באיחוד האירופי. במסיבת עיתונאים שקיים בבריסל, אמר כי החוקה הפולנית מגנה באופן מפורש על שמירת המסורות והמנהגים של מיעוטים וקבוצת דתיות במדינה. לפיכך, קיימים לדבריו ספקות חוקתיים באשר לאיסור השחיטה הכשרה והחלאל (השחיטה המוסלמית). לצד זאת, כאמור, קרא קלימבה לבני המיעוטים הדתיים בארצו להגיש לבית המשפט לענייני חוקה ערעור על החלטת הפרלמנט מיום שישי האחרון. "רדיו פולין" שדיווח על דברי השר, ציין כי בית משפט זה הוא הגורם הראשון שהוציא את האיסור על השחיטה - עוד לפני שהבית התחתון בפרלמנט קיבל החלטה בעניין. אגב, השר סיפר על פגיעה נוספת באינטרס הפולני במסגרת הפרשה: מאז האיסור שהוציא בית המשפט, ירד ייצוא הבשר לישראל ולמדינות ערב בכ-70 אחוזים .
ואולם, למרות ההתבטאויות המעודדות מלשכת השר, נשמע אתמול מסר הפוך מלשכת ראש הממשלה דונאלד טוסק. טוסק אמר אתמול כי "לא מתוכננות פעילויות חוקתיות נוספות מצד הממשלה" בנושא, וכי נכון לעכשיו, ההחלטה לא להתיר את השחיטה הכשרה היא סופית.
בתוך כך, נמשכת המחאה של הקהילות המקומיות בפולין. אתמול הודיע הרב הראשי של פולין, מיכאל שודריך, שיתפטר מתפקידו אם איסור השחיטה יישאר על כנו. "איני מעוניין להיות רב ראשי במדינה שמגבילה את זכויות היהודים", אמר . הקהילה זכתה לחיזוק גם מתנועות וארגונים יהודיים שונים ברחבי העולם. איגוד הארגונים היהודיים האירופיים פרסם הודעה לפיה "ההחלטה מהווה חזרה לימי החושך של הדרת היהודים בפולין". יו "ר הקונגרס היהודי העולמי רון לאודר קרא להחלטה "סטירת לחי" והוסיף כי "על היהודים בפולין לשאול את עצמם האם הם עדיין מתקבלים שם בברכה". גם אברהם פורסמן, ראש הליגה נגד השמצה, ביקר בחריפות את ההחלטה ואמר כי "חברי הפרלמנט הפולני העמידו שלוש אפשרויות בפני היהודים במדינה: לא לשמור על דתם, לא לאכול בשר או לא לחיות בפולין. עבור מדינה שעדיין נלחמת על התדמית שלה לאחר היחס ליהודים בעבר, זו מכה מקוממת".
הקהילה המוסלמית, מצדה, הודיעה שתצא להפגנות ברחובות ערי פולין כדי להביע את מחאתה. המופתי תומס מיסקייביץ', העומד בראשה, אמר שההחלטה מהווה "סתירת לחי בפניהם של המיעוטים וגם זלזול בחוקה". הוא כינה אותה "החלטה אנטי דמוקרטית שיש בה כדי לעודד גזענות ".
רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg