ההפרדה מגיעה לאקדמיה: מסלולי לימוד נפרדים לגברים באוניברסיטאות

אוניברסיטת אריאל בשיתוף עם ישיבות הסדר ומכינות הקימו מסלול לימודים חדש לגברים בלבד, המיועד לתלמידי ישיבות מהציבור הדתי-לאומי. יוזם הפרויקט: "האקדמיה מבינה שהיא צריכה להתאים את עצמה לעולם התורה"

ישי פרידמן | 26/2/2013 12:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"רוצה ללמוד באוניברסיטה? אל תצא מהישיבה", כך משווק לאחרונה מסלול לימודים חדש מטעם אוניברסיטת אריאל. מדובר במיזם אקדמי חדש שמיועד לגברים בלבד, תלמידי ישיבות ומכינות שמעוניינים ללמוד באקדמיה בהפרדה מלאה.

על פי הפרסום, מסלול הלימודים החדש נוצר כדי שתלמידי הישיבה לא יוותרו על העולם הרוחני שלהם. "הצטרפו לתוכנית הלימודים החדשה באוניברסיטת אריאל", נכתב בפרסומת, "שתאפשר לכם לרכוש תואר אוניברסיטאי במקצוע מבוקש מבלי שתצטרכו לוותר על העולם הרוחני שלכם".

מדובר במיזם שהפיקה עמותת 'בית מדרש ישיבתי', שהוקמה על ידי כמה ראשי ישיבות הסדר כמו הרב יהושע ויצמן מישיבת ההסדר במעלות, הרב אליקים לבנון מאלון-מורה, הרב אליהו חיים בלומנצויג מישיבת ירוחם, הרב אלעזר אהרונסון מישיבת ההסדר בחולון ועוד. בין היתר שותפים למהלך ישיבות מובילות כמו המכינה עלי וההסדרים באלון-מורה ובהר ברכה. הרב אביב זגלמן, הנפש החיה מאחורי המיזם, מספר שישנם כשמונים רבני ישיבות, ראשי מכינות וגם רבני ערים שתומכים ביוזמה.

ראשי ישיבות תומכים ביוזמה של עמותת 'בית מדרש ישיבתי'. הפרסומת
ראשי ישיבות תומכים ביוזמה של עמותת 'בית מדרש ישיבתי'. הפרסומת צילום: פרסומת

בנוסף למסלולים הנפרדים (הנדסה, תעשייה וניהול, מנהל עסקים וכלכלה ומדעי המדינה) יוקם בית מדרש בסמוך לאוניברסיטה, שיהווה מעין שלוחה של ישיבות ההסדר והמכינות לטובת הסטודנטים. הרב זגלמן מסביר ש"יש ניסיון להתאים את האקדמיה לתורה, לבוגרי הישיבות ולערכי התורה. במסגרת זו יזמנו את הפנייה לאוניברסיטת אריאל. הרב אליקים לבנון הוביל את העניין הזה יחד עם יו"ר העמותה, הרב יהושע וייצמן, וגם אנשי מכינת עלי קידמו בהתחלה מיזם דומה מול אוניברסיטת אריאל".
"האקדמיה מתאימה עצמה לעולם התורה"

הרב זגלמן אומר שלימודים נפרדים בתוך העולם האקדמי אינם מציאות חדשה, ולמעשה יש לא מעט אוניברסיטאות שהקימו מסלולים נפרדים. "זו לא המצאה של 'בית מדרש ישיבתי'. אוניברסיטת בר-אילן מפעילה קמפוס נפרד בירושלים; יש בוגרי הישיבות שלנו שלומדים שם. גם האוניברסיטה העברית פתחה קמפוס נפרד לבנים, וזה מהלך שיזמו האוניברסיטאות עצמן. 'מכון לב' ו'מכון לנדר' פעלו כך, ויש המון מוסדות עם ביקוש הולך וגדל בקצב מהיר. כך שאין במגמה הזו שום חידוש. עם זאת, החידוש באוניברסיטת אריאל הוא שנפתחו מסלולים שלא היו קיימים במקומות אחרים".

לדעת הרב זגלמן, יש כמה נימוקים בעד המשך לימודים בהפרדה מלאה בין בנים לבנות. "ראשית, יש מאמר ב'שולחן עורך' שאומר 'צריך אדם להתרחק מהנשים מאוד' וצריך להשתדל כמה שאפשר - במיוחד כשהלימוד באוניברסיטאות הוא עם נשים שאינן צנועות. אין כאן ויכוח על סניפים מעורבים ב'בני עקיבא' אלא התמודדות עם מצבים ממושכים ועם מציאות לא צנועה, וכל הרבנים מסכימים על זה. כמו כן, אם אפשר ללמוד בצניעות אז מדוע לא ללכת בכיוון הזה אם זה אפשרי? נכון להיום, זה אפשרי מאוד".



הרב זגלמן מוסיף שרבני הישיבות חוששים מירידה ברמה הדתית של בוגרי הישיבות והמכינות כאשר הם מגיעים לקמפוסים. "אנשים בגיל של הסטודנטים עדיין מעצבים את האישיות שלהם, ולכן השחיקה גדולה מאוד. עיצוב דפוסי החיים בזמן הזה מאוד קריטי. האווירה בקמפוסים היא אחרת, ולמעשה הסטודנטים חיים ביחד - בניגוד למקומות עבודה, שם האווירה מאוד עניינית. ובתוך כך רבני הישיבות רואים בעיניים את תהליכי השחיקה כאשר הם מגדלים עצים ולא קוצרים פירות, וזה קורה לרבים וטובים". הרב זגלמן מסיים בהקשר אקטואלי, ואומר שכמו שהצבא ידע להתאים את עצמו לבני הישיבות עם פתיחת מסלולים נפרדים כך גם "האקדמיה מבינה שהיא צריכה להתאים את עצמה לעולם התורה".

עד כה לא התקבלה תגובת אוניברסיטת אריאל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים