אקדמאים דתייים: יש לבחור את הרב הראשי באמצעות ועדה ציבורית
35 אנשי חינוך ואקדמיה בציונות הדתית קוראים למנות ועדה שתבחר את המועמד למשרת הרב הראשי לישראל מכלל נציגי המגזר. "לפי ההלכה הפסוקה לא הרבנים לבדם הם שצריכים לקבל על עצמם מועמד זה"
כזכור, הרב דרוקמן פועל להקים ועדה שתורכב מרבנים שיבחרו את מועמד הציונות הדתית למשרת הרב הראשי לישראל. לאחר שלאחרונה חתמו מספר רבנים על הקריאה להקים את הוועדה הזו כדי שהציונות הדתית תוכל להתאחד מאחורי מועמד מוסכם מול החרדים.

מי ישב על הכיסא? הרבנות הראשית לישראל צילום: פלאש 90
עם זאת, הושמעה טענה מצד מקורבי הרב אליעזר איגרא המתמודד לרבנות הראשית על כך שהרב סתיו מתנגד להקמת וועדה זו. מקורבי הרב סתיו טענו מנגד שיו"ר רבני צהר בעד ועדה אך הוא אינו מעוניין שתורכב מרבנים הבאים מתוך אותו קו ישיבתי. כלומר, שלא כל הרבנים שייבחרו את מועמד הציונות הדתית יבואו מישיבת מרכז הרב והר המור שם צפויה לרב סתיו התנגדות.
כעת, מכתב זה של אנשי החינוך והאקדמיה מהווה מעין תמיכה ברב סתיו המקורב לאנשי חינוך ואקדמיה מהציונות הדתית. "הואיל
וישנם שלושה מועמדים שונים מרבני הציונות הדתית לתפקיד זה, והואיל וברור הדבר שלשם הצלחת הבחירה הסופית יש להציע מועמד אחד בלבד, צריך למצוא את הדרך המתאימה ביותר כדי שהמועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להיבחר בבחירות הכלליות של נציגי הציבור, הוא שיעמוד לבחירה זו מטעם הציונות הדתית. ובאנו לומר פה את דעתנו, שהפורום שיחליט על מועמד כזה, צריך שיכלול את נציגי הציבור כולו, ולא רבנים בלבד", נכתב בקריאה שתפורסם בסוף השבוע.
החותמים קובעים עוד כי גם על פי ההלכה הפסוקה, במינוי ציבורי של רב ראשי כלל הציבור צריך להיות שותף: "ידוע לכל כי לפי ההלכה הפסוקה ולפי דרכה של תורה לא הרבנים לבדם הם שצריכים לקבל על עצמם מועמד זה, אלא כלל נציגי הציבור, ובמקרה דנן, כלל נציגי הציבור הדתי-לאומי, כולל נציגי בתי כנסת וקהילות וכן ראשי מוסדות חינוך ואקדמיה, כולל נשים (שהן מחצית האוכלוסייה בישראל). כך הדין בבחירת רב של בית כנסת; כך הדין בפורום שיבחר לבסוף את הרב הראשי עצמו – פורום הכולל ראשי ערים ונציגי ציבור; וכך הדין גם אם ברצון הקהל הקדוש של הציונות הדתית לבחור מועמד מוסכם מטעמו למשרת הרב הראשי לישראל".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב