 |
מתאבן. מסעדת "פאשה" היא מסעדה מפורסמת וידועה בירושלים, האמונה על בישול תורכי אורפלי. חבל אורפה, קוראים יקרים, ממוקם בחלקה הדרום-מזרחי של תורכיה. חלק מהחוקרים סוברים ששם הייתה אור- כשדים המקראית, ומשייכים את מוצאו של אברהם אבינו לאזור זה.
לפני מספר חודשים, נפתח סניף נוסף של פאשה ברחוב הארבעה בתל אביב. מבקרי המסעדות חגגו על המציאה כמוצאי שלל רב, אך אני, עם דם ירושלמי סמיך, העדפתי לבדוק את המקור.
המסעדה נמצאת באזור המזללות של תלפיות - רח' פייר-קניג. למרות המיקום העממי, היא מצליחה לבודד את הסועד מהסביבה בעזרת תמונות בשחור לבן של זקנים תורכים חביבים, מוזיקה תורכית חרישית, אריחים ארמנים, ומאכלים משובחים מהמטבח של משפחת גזית המפורסמת.
מנה עיקרית. שנייה אחרי שהתיישבנו, נחתו על השולחן בנימוס מופלג צלוחיות מדהימות של סלטים מעולים, שגרמו לנו לשכוח לרגע את כללי הנימוס המקובלים, להסתער ולדגום מכל הבא ליד. בלטו במיוחד סלט הבורגול הטרי, ממרח הבית המרענן שבין מרכיביו כוסברה, פטרוזיליה, שמן-זית ונענע, וסלט תורכי עם שמיר כוסברה מלפפון וגמבה, שנגמר עוד לפני שהוגש לשולחן. נציגת המגזר הנשי היתה מאושרת עד הגג, והמשיכה לנבור בסלטים עד סוף הערב. כולם לוו בפיתות מהבילות, ישר מהטאבון.
הסאגה המשיכה במבחר מנות ראשונות: בורק במילוי בשר עם שזיפים ומשמש ( 18 שקל), לחמה ג'ון- מאפה תורכי עם בשר וירקות ( 8 שקל), חציל בלאדי עם טחינה (18 שקל) שגררו כולם תגובות נלהבות וצקצוקי הנאה.
למנות העיקריות הזמנו פרגיות במילוי פיסטוק וקשיו שהיו משובחות (36 שקל), קבב תורכי על מצע תפוחי אדמה, שהוגש פריך ומתובל היטב (30 שקל). לעומתם, קציצות הכרישה, הממולאים והשניצלים היו טובים אך לא העתיקו נשימה מפי. ככלל, נסו להזמין במסעדות את מה שהם יודעות להכין ולא את מה שהרייטינג הקולינרי מכתיב להן.
פרגית "מאלובה" כבר נגמרה כשהגענו, אך מניסיון הביקורים הקודמים, היא מנה מומלצת ביותר. שירות. מים הוגשו לשולחן בלי שביקשנו ומולאו צוננים עם לימון מספר פעמים במהלך הארוחה, כל הסלטים רועננו ללא בקשה מצידנו שלוש פעמים במהלך הארוחה, והשירות כולו היה אדיב מהיר ומקצועי. עוד לא אבדה תקוותינו לתודעת השירות במסעדות.
טיפ לצוות המסעדה - היחס לאורחים לא מתחיל ונגמר ליד השולחן, גם ניקיון השירותים הוא חלק מהיחס ורצוי להשקיע בו קצת יותר. חשבון בבקשה. ארבעה סועדים שאכלו והתחלקו בשלוש מנות עיקריות, ארבע מנות ראשונות, סלטים שתיה וקינוח שילמו בסך הכול 225 שקל, בהחלט שווה וראוי לשבח. בסניף התל-אביבי, לעומת זאת, אותה ארוחה בדיוק היתה עולה לנו הרבה יותר, משהו באזור ה-332 שקל, למה? שאלה טובה. הסיר של המכסה. פאשה הירושלמית מתאימה מאד למפגשי ביניים, קרי, אם חשקה נפשכם להעביר למצב אקטיבי את הקלישאה של "אנחנו חייבים להיפגש מתישהו" באיחולי השנה הטובה הטלפוניים המתקרבים ובאים, זה המקום. אך אם אתם רוצים להרשים את בת זוגכם, לכו למקום אחר. רומנטיקה לא תמצאו בפאשה הירושלמית. בסניף התל-אביבי המצב הפוך: תאורה נעימה, אווירה רומנטית, בר שתייה, וזוגות צעירים שבודקים האם יש סיכוי לאהבה. טיפ כשרות - השגחת הרבנות. הכי טוב - הקומבינציה המנצחת של אוכל מעולה ומחיר נמוך. ( רק בירושלים). הכי נאחס - המיקום והמיצוב שלה ( הסניף בתל אביב הוא אופרה אסתטית שונה לגמרי). שורה תחתונה - המקום מנסה לשמור על איזון בין מסעדת פועלים טובה למקום בילוי מוצלח, ועד כה מצליח במשימתו היטב. בפגישה הבאה עם יותר מ-3 חברים וחברות לכו לשם, הרווח מתחיל מהשנייה שעברתם את סף המסעדה, וממשיך כשמגיע החשבון. בונוס - עם התפריט מוגשים קיסמים עם מנטה. כי אם כבר לגלות חוסר נימוס אוריינטלי ולחטט בין השיניים, אז לפחות שישאיר טעם טוב בפה. משפט השבוע - "בצק זה נהדר בשביל להירגע, אפשר להרביץ לו ממש חזק ולדמיין שזה רואה החשבון שלכם" (ג'ימי אוליבר-השף העירום).
פאשה, רחוב פייר קניג 28, ירושלים. 02-6482220 ,א-ה 11:00-00:00. רחוב הארבעה 8, תל אביב. 03-5617778.
|
 |
 |
 |
 |
|
|