ראשי > הרשת > חדשות > כתבה





גם DVD, גם מקליט, גם (כמעט) זול
הצצה אל מקליטי ה-DVD החדשים, שמחירם צנח אפילו עד 1,000 שקל. סוף עידן הווידאו
  אסף מרגלית, עסקים און ליין
11/4/2005  9:09
לפני כמה שנים הם עוד עלו אלפי שקלים, אבל היום מחיריהם של מכשירי DVD צנחו למספרים מצחיקים.לקראת הפסח כבר אפשר למצוא DVD בסופרמרקט הקרוב לביתכם, ואפילו לקבל עודף מ-100 שקל . זה אמנם נשמע אטרקטיבי, אבל המכשירים הזולים הללו, שאינם ניחנים באיכות גבוהה, לא מבטאים את השינוי האמיתי שחל בענף הקולנוע הביתי - ה-DVD המקליט.

בתקופה האחרונה מתחילים לחדור אל החנויות דגמים חדשים של DVD, ואיתם האפשרות לעשות את מה שהיה חסר לנו כל-כך במכשירים הקודמים-להקליט. הטכנולוגיה הזאת כבר מסתובבת בשוק זמן-מה, אבל לאחרונה המחירים סוף-סוף התחילו לרדת. עם הזמן מקליט DVD יהיה זול יותר ויותר, עד שהמכשירים החדשים יתפסו לגמרי את מקומו של ה-DVD הסטנדרטי, וידפקו את המסמר האחרון בארונו של הווידיאו.
DVR של פיוניר
גם צורב, גם כונן קשיח
אז מה בעצם יש במקליטי ה-DVD הללו שעושה אותם מוצלחים כל-כך? למעשה, שתי תכונות מאפיינות אותם: התכונה הנמצאת בכולם היא האפשרות להקליט היישר מהטלוויזיה בצריבה על גבי תקליטור - בדיוק כמו בווידיאו, אבל בלי הקלטת הענקית. התכונה השנייה, שאותה אפשר למצוא רק בחלק מהמכשירים, היא כונן קשיח בעל נפח אחסון מרשים, שעליו ניתן לשמור תוכניות וסרטים - וגם לצרוב אותם על תקליטורים.

היתרון הגדול של הציוד החדיש הזה הוא האפשרות לאחסן על תקליטור עד 120 דקות של הקלטה איכותית וזולה. חשוב להדגיש כי תוצאת ההקלטה עדיין אינה ברמה של DVD סטנדרטי, לפחות מבחינת איכות הצליל: כאשר מקרינים סרט DVD שהושאל מספריית וידיאו, מקבלים צליל היקפי (סראונד) ב-6 ערוצים ; לעומת זאת, שכפול תקליטור באמצעות המכשירים החדשים ייתן רק שני ערוצי קול, מפני שיצרניות המקליטים חוששות להפר את זכויות היוצרים. העתקה כזאת אפשרית רק אם מדובר בסרט לא מוגן, או אם אתם יודעים לפרוץ את ההגנות באמצעות המחשב.

לכונן הקשיח המותקן בחלק מהמכשירים היקרים יש תפקיד ברור: לשמור בפורמט דיגיטלי שעות רבות של תוכניות וסרטים, שהוקלטו היישר מהממיר, ממכשיר DVD אחר או ממצלמת הווידיאו הביתית. בכמה מכשירים הכונן הזה גדול מאוד ומאפשר עשרות שעות הקלטה באיכות גבוהה. בחלק מהם אפשר אפילו לצרוב תקליטור ולהקליט על הכונן הקשיח במקביל. זמן ההקלטה הכולל נקבע בהתאם לגודל הכונן ולאיכותו, ולרוב כל ג'יגהבייט שווה פחות או יותר שעת צפייה. עבור איכות גבוהה יותר תצטרכו 4 ג'יגהבייט לכל שעה. בחלק מהמכשירים תמצאו את מילת הקסם DivX: זוהי צורת הקידוד לסרטים ולתוכניות שמורידים מהאינטרנט וצורבים במחשב, והמשמעות היא שהמקליט יוכל להקרין גם תקליטורים כאלה.
DVR של פיליפס
הכינו את הארנקים
נכון לעכשיו המהפכה באמת בחיתוליה, לפחות בארץ. מגוון המקליטים אינו גדול, ולמרות ירידת המחירים עדיין מדובר בציוד יקר. מכשירים בעלי צורב בלבד יעלו 3,000-2,000 שקל , ותמורת DVDעם כונן קשיח תיאלצו להיפרד מסכום גבוה של 5,000 שקל ואפילו יותר.

בראש הפירמידה ניצבים מכשירי מותג מתוצרת פיוניר, סוני, טושיבה ופיליפס, שההבדלים העיקריים ביניהם ניכרים בגודל הכונן הקשיח ובאיכות הצורב. קובי נחמיאס מחברת שקם אלקטריק ויהודה ברוש מרשת טרקלין דיגיטל מספרים כי בשוק מסתובבים גם לא מעט מכשירים סיניים זולים במיוחד - כמו למשל Mustek ,ITT ו-APEX, שמחיריהם מתחילים ב-1,000 שקל, אבל חייהם קצרים, ההפעלה שלהם מסובכת, תהליך ההקלטה ארוך מדי ולא תמיד מצליח. חשוב גם להתייחס לפורמט ההקלטה: רוב המכשירים עושים זאת בפורמט הפופולרי הנקרא R-, אבל יש מעטים שעובדים בפורמט הנפוץ פחות- R+ .

המכשירים המובילים בפורמט R - הם מתוצרת חברת פיוניר. דגם DVR 320 מגיע עם צורב בלבד ומחירו 4,500-3,800 שקל . עמיתו המתקדם הוא דגם DVR 520 שעולה 5,800 שקל : יש לו כונן קשיח של 160 ג' יגהבייט ומגוון רחב של כניסות המאפשרות להקליט ולצרוב מהממיר, ממכשיר DVDאחר ואפילו מהמחשב - והכל בלי לאבד מהאיכות. במכשיר הזה אפשר להגדיל את זמן ההקלטה על הכונן לעשרות שעות, אבל במחיר ירידה באיכות. מתחרים חזקים נוספים המציגים רמה גבוהה: Sx32 של טושיבה, עם כונן קשיח בנפח 80 ג'יגהבייט ותג מחיר של 5,000 שקל ; E55 של פנסוניק עם צורב בלבד שעולה 3,100 שקל ; ודגם E85, גם הוא של פנסוניק, כולל כונן קשיח של 80 ג'יגהבייט ועולה 5,900 שקל .

המכשירים של פיליפס הם הבולטים בקטגוריית R+ . הדגמים הנפוצים הם R75, הכולל צורב בלבד ומחירו עומד על 3,000 שקל , ו-R720 שמגיע גם עם כונן קשיח בנפח 80 ג'יגהבייט ומחירו נע סביב 5,000 שקל .

מי שמעדיף לדלג על ההתלבטות בין הפורמטים השונים יכול לבחור במקליט של סוני שתומך בשניהם - דגם HX900 צורב וקורא את כל סוגי התקליטורים. הוא כולל כונן קשיח של 160 ג'יגהבייט, טיונר פנימי שמאפשר לצפות בתקליטור וגם להקליט מהטלוויזיה במקביל, ויש לו מבחר אפשרויות עריכה כולל צריבה מהירה מהכונן. נוסף על כך, יש למכשיר תוספת חשובה המאפשרת לשלוט בכל מצלמה דיגיטלית באמצעות ה-DVD, ואת הקטעים המצולמים אפשר לערוך בקלות במהלך הצפייה על מסך הטלוויזיה. עבור כל התכונות הללו תצטרכו לשלם כ-9,000 שקל , ותמורת 2,000 שקל נוספים תוכלו להגדיל את נפח הכונן ל-250 ג'יגהבייט.
DVR של פנסוניק
יש גם אלטרנטיבה
אם לא בוער לכם לקנות מקליט DVD, יש אפשרויות אחרות להקלטה איכותית מהטלוויזיה או לצפייה בסרטים. האפשרות הטובה ביותר היא עדיין המחשב הביתי: אפשר לחבר אותו במספר דרכים אל הטלוויזיה, לנגן את הסרט שהורדתם מהאינטרנט ולהתרווח מול המסך בסלון. את החיבור ניתן לבצע גם באופן אלחוטי, כדי להשאיר את המחשב בחדר העבודה ולא להסתבך עם חוטים.

חלופה טובה להקלטה מהטלוויזיה היא הממירים המשוכללים של חברת הלווין (Yes Max) או של הכבלים (עדיין לא הושק רשמית), שיאפשרו לכם להקליט תוכניות כאוות נפשכם. מעטים בישראל כבר נהנים מהטכנולוגיה הזאת, ועדיין קשה לאמוד את סיכויי הצלחתה. בכל מקרה, המכשירים הללו לא מצוידים בצורב כלשהו אלא רק בכונן נייד, וכדי להעביר את התוכן לתקליטור DVD תצטרכו לחבר אליו צורב נייד או מחשב, שישלימו את המלאכה. מצד שני, ההקלטה באמת פשוטה והיא נעשית בתיאום מלא עם לוח השידורים.
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


  
  
  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך
חשוב להדגיש כי תוצאת ההקלטה עדיין אינה ברמה של DVD סטנדרטי, לפחות מבחינת איכות הצליל: כאשר מקרינים סרט DVD שהושאל מספריית וידיאו, מקבלים צליל היקפי (סראונד) ב-6 ערוצים; לעומת זאת, שכפול תקליטור באמצעות המכשירים החדשים ייתן רק שני ערוצי קול