כאן הקברניט, מיד ננחת בים: נפתח מכרז לבדיקת הקמת נמל תעופה על אי מלאכותי

חמש קבוצות תכנון עברו את השלב המוקדם במכרז לבדיקת היתכנות בניית האי המלאכותי. בקרוב הצפיפות בנתב"ג תאלץ את רשות שדות התעופה להוסיף אוהל ענק לבידוק בקיץ

ישראל היום
אילן גטניו | 1/1/2018 22:36
משרד התחבורה הודיע אתמול על חמש קבוצות תכנון רב לאומיות, שעברו את שלב המיון המוקדם במכרז לבדיקת ההיתכנות של בניית נמל תעופה על אי מלאכותי מול חופי ישראל. הנמל יתוכנן לקיבולת של 20 מיליון נוסעים בשנה לפחות.
 
הדמיה: עיריית הרצליה
הדמיית אי מלאכותי עם שדה תעופה ומתחם מגורים מול הרצליה הדמיה: עיריית הרצליה

הצורך בנמל תעופה בינלאומי נוסף התעצם השנה, לאור הגידול העצום במספר הנוסעים ולאור התחזית, הצופה תנועה של 30 מיליון נוסעים בשנה כבר בשנת 2030. נתב"ג כבר קרוב לקיבולת המקסימלית שלו, נמל התעופה גליל מתוכנן לכ-5 מיליון נוסעים בשנה, ונמל רמון בתמנע אמור בעיקר לשרת את התיירות לאילת. בממשלה מבקשים להאיץ את התהליכים, כדי לענות על הביקוש.

בשלב זה בוחנים אפשרות להקים את נמל התעופה על אי מלאכותי שיוקם בים התיכון. זאת על פי מודלים מצליחים בנמל מול העיר אוסקה ביפן, נמלי התעופה של הונג קונג ומקאו בסין ונמלי התעופה של קוריאה וסינגפור. החברות שעלו לשלב הבא הן מסין, צרפת, אנגליה, דנמרק והולנד. כל קבוצה מורכבת ממתכננים זרים וישראליים. החברה שתזכה לבדוק את היתכנות הפרויקט תיבחר בעוד מספר חודשים ותגיש את ההמלצות עד מאי 2019. שלב התכנון יימשך מספר שנים ובניית האי והנמל עוד חמש שנים. עלות הפרויקט נאמדת בכמה מיליארדי שקלים. אם תוכח היתכנות, יחל תהליך סטטוטורי ברמת תכנון ארצי בוועדת התכנון.

כבר היום יש צפיפות גדולה בנתב"ג, המשמש היום למעשה נמל התעופה הבינלאומי היחיד של ישראל. בגלל הצפיפות הצפויה בקיץ הקרוב, יוקם אוהל ענק ליד טרמינל 3 כדי להוסיף עמדות צ'ק-אין, ובהמשך מתכננים להרחיב את הטרמינל עצמו. 

לדברי שר התחבורה, ישראל כץ, "אין מנוס מלהתחיל כבר עכשיו לחשוב קדימה. השמים הפתוחים והצמיחה של המשק הישראלי יחייבו אותנו להיערך ליום שבו נתב"ג כבר לא יענה על הדרישות. זאת לאור הביקוש הגובר לשדות תעופה ומיצוי הפוטנציאל של תשתיות התעופה הקיימות בעתיד הלא רחוק".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך