זימבבואה נערכת ליום שאחרי מוגאבה
במפלגת השלטון הודיעו כי ידיחו את הנשיא אם לא יתפטר בעצמו. בכירי האופוזיציה נפגשו במטרה להעמיד מנהיג מתחרה
"בפחות מ-36 שעות החלפנו שלטון של 37 שנים", התגאו היום (שישי) בכירי האופוזיציה בזימבבואה במהלך פגישה בבירה הררה, שזומנה על ידי מפלגת האופוזיציה. מטרת הפגישה: להעמיד מנהיג מוסכם להתמודד על הנשיאות במדינה.
רוברט מוגאבה עם שליח הממשלה הדרום אפריקאית במעצר בית בהררה
צילום: AFP
מאז שהצבא השתלט על מוקדי הכוח במדינה בתחילת השבוע, הולכות וגוברות הספקלציות לגבי יורשו האפשרי של האיש ששלט בה במשך 37 שנים. בעוד רוברט מוגאבה נותר במעצר בית במתחם הנשיאותי המפואר בבירה, במפלגת השלטון שלו, המפלגה האפריקנית הלאומית של זימבואה והחזית הפטריוטית, הורו לו להתפטר או לעמוד מול הדחה משורות המפלגה ביום שלישי.
מוגאבה עצמו, בן 93, מסרב לעזוב מרצונו את רסן השלטון במדינה האפריקנית ומתעקש בפני מפקדי הצבא כי הוא עדיין הסמכות השלטונית הלגיטימית. "לא נלך לאחור" אמר לרויטרס בכיר במפלגת השלטון, "אם מוגאבה ימשיך להיות עקשן נכריז על פיטוריו ממשרת הנשיאות היום ועל הדחתו מהמפלגה בשבוע הבא", הוסיף הבכיר.
זימבבואה נערכת ליום שאחרי מוגאבה (צילום: רויטרס)
למרות המאבק בין מפלגת השינוי הדמוקרטי לחזית הפטריוטית על הנהגת המדינה, קשה לקנא במי שיצטרך להנהיג את זימבבואה בעתיד. חוב לאומי משתק, היפר אינפלציה קשה ומשבר עצום בייצור המזון במדינה הן חלק ממורשתו הבעייתית של רוברט מוגאבה ויידרש מאמץ אדיר על מנת להחזיר את המדינה לתפקוד כלכלי.
מוגאבה תפס את השלטון במדינה האפריקנית לאחר פירוקה של רודזיה בשנת 1980. בין המהלכים השנויים במחלוקת שהובי להיה נישול חקלאים לבנים מאדמותיהם, דבר שפגע באופן אנוש בייצור המזון והתעשייה במדינה. מוגאבה אף זכור ברדיפת הומוסקסואלים והחלת חוקים נוקשים של מאסר נגד חשודים בהומוסקסואליות, בהם נשיא המדינה לשעבר כנען בננה.

חיילים ברחובות זימבבואה
צילום: AP
בשנת 2008 התחללו מהומות במדינה נגד שלטונו של מוגבה לאחר שיריבו מהמפלגה לשינוי דמוקרטי, מורגן צ'נגיראי, טען לאי סדרים בסיבוב השני הצמוד בינו ובין מוגאבה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg