אלקין ובנט: הקבינט הוריד מסדר היום את "הדיל" של טראמפ עם הפלסטינים
בהחלטת הפורום הממשלתי נקבע שישראל לא תנהל משא ומתן עם הפלסטינים עד שחמאס
הודעת התגובה של ישראל להסכם שיתוף הפעולה הפנים-פלסטיני מאפסת את סיכויי ההתממשות של "הדיל האולטימטיבי" שמקדם ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ - כך אומרים השרים זאב אלקין ונפתלי בנט, שהובילו את ההחלטה בשתי ישיבות הקבינט שהתקיימו השבוע.בהודעה הרשמית של הקבינט נאמר כי "ממשלת ישראל לא תנהל משא ומתן מדיני עם ממשלה פלסטינית הנשענת על חמאס, ארגון טרור הקורא להשמדת ישראל, כל עוד חמאס לא יכיר בישראל ויפסיק את הטרור בהתאם לתנאי הקוורטט, חמאס יפורק מנשקו, חללי צה"ל והאזרחים הישראליים המוחזקים בעזה יוחזרו, הרשות הפלסטינית תקבל שליטה ביטחונית מלאה בעזה, כולל במעברים ומניעת הברחות, וחמאס יתנתק מאיראן". לדעת השרים וגורמים אחרים, הצד הפלסטיני לא יעמוד בתנאים שהציבה ישראל.

לדעת השרים, הצד הפלסטיני לא יעמוד בתנאים שהציבה ישראל. השרים בנט ואלקין
צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90
בישיבות שהתקיימו בימים שני ושלישי עלתה לדיון האפשרות שמאמצי התיווך של השליח האמריקאי ג'ייסון גרינבלט יבשילו והוא יניח תוכנית מדינית המכירה בממשלה המאוחדת. החשש היה שבמסגרת תוכנית כזו הוא ידרוש מישראל לנהל משא ומתן עם הפלסטינים, אולם לדעת השרים החלטת הקבינט מונעת כעת את האפשרות הזו.
השר זאב אלקין, שהוביל את הקו הקשוח מול מהלך האיחוד הפלסטיני, אומר בעקבות הדברים: "להבנתי המשמעות המעשית של ההחלטה דרמטית, שכן בנסיבות שנוצרו יושב ראש הרשות הפלסטינית צריך לבחור בין דיל עם חמאס לדיל עם ישראל. אם יבחר בחמאס, ישראל לא תוכל לשאת ולתת איתו. אם יבחר בישראל, כל עוד ההסכם בתוקף אך דרישותיה של ירושלים לא מולאו, אין אפשרות להתקדם בתהליך המדיני ולכן אין אפשרות לדיל האולטימטיבי עם ישראל".
לדברי אלקין, "לפי ההחלטה, כל עוד ההסכם בתוקף, השליח האמריקאי ג'ייסון גרינבלט, ישראל והרשות הפלסטינית יכולים לעסוק רק ב'שלום כלכלי' ותיאומים ביטחוניים, אך לא בשיחות מדיניות".
השר נפתלי בנט, שהציע את נוסח החלטה שהתקבלה לבסוף, מאשר את הדברים ואומר שמשמעות ההחלטה היא "מכה לדיל והערמת קשיים שהופכים אותו לבלתי אפשרי כמעט כל עוד ההסכם בתוקף".

מאפס את סיכויי ההתממשות של ''הדיל האולטימטיבי'' שמקדם ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ. מנהגי החמאס והפת''ח עם ראש המודיעין המצרי לאחר החתימה על הסכם הפיוס
צילום: AFP
עוד עלתה לדיון בקבינט הזיקה בין הסוגיה הפלסטינית למהלכים אחרים שנוקט ממשל טראמפ שקשורים לישראל, כגון המדיניות בדבר הסכם הגרעין עם איראן והפרישה האמריקאית מאונסק"ו. ראש הממשלה אמר, על רקע הגישה החיובית של טראמפ בשורה ארוכה של סוגיות, שיש להתחשב בכך בכל הנוגע לזירה הפלסטינית. לעמדת נתניהו הצטרפו השרים יואב גלנט ואריה דרעי, אך על דבריהם חלק השר אלקין, שאמר שגישת "יצהר תמורת בושהר" נוסתה בתקופת הנשיא הקודם ברק אובמה ונכשלה.
לדברי אלקין, "האמריקאים יפעלו בסוגיה האיראנית לפי האינטרסים שלהם, ולא לפי אינטרס ישראלי כזה או אחר. לכן כל הקולות בישראל שצריך לוותר בנושא הפלסטיני מוטעים לחלוטין. הגישה האמריקאית לאיראן תיקבע לפי מה שהנשיא יחשוב שנכון לארה"ב, ואם אנחנו רוצים להשפיע על עמדתו צריך לדבר איתו על כך בלי קשר לסוגיה הפלסטינית".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg