מדנון ועד מרגלית: מצעד הפורשים מהכנסת ה-20

אראל מרגלית מצטרף לרשימת ח"כים שעזבו במהלך הכנסת ה-20 מסיבות שונות בהן מינויים לתפקידים וחשדות לפלילים. לפי השמועות הרשימה צפויה להתארך עם פורשים נוספים ממפלגת העבודה

שירית אביטן כהן | 4/10/2017 6:51
תגיות: פוליטי,אראל מרגלית,המחנה הציוני,כנסת
משחק הכיסאות:ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני) שפרשאתמול במפתיע קיבל את המספר ה-13 ברשימת הפורשים מהכנסת ה-20. רק חמישה ימים לפניו פרש ח"כ מנואל טרכטנברג, גם הוא מהמחנה הציוני, זאת בסמוך ליצחק גואטה (ש"ס) ולאוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת).
צילום: קוקו
חוזר ל-JVP. מרגלית צילום: קוקו

הפורשים והמפוטרים מצטרפים גם לרשימת השרים שעזבו את הכנסת במסגרת החוק הנורווגי, כך שהכנסת הנוכחית הביאה לנו 21 פרצופים חדשים, שהם 1/6 ממספר חברי הכנסת. כדי לעשות סדר ולגלות מי עזב ולמה, ואיפה הוא היום, הנה סיכום שנתיים תזזיתיות במיוחד בפרלמנט הישראלי:

דני דנון:
חבר הכנסת הראשון שהתפטר לטובת תפקיד שגריר באו"ם בחודש אוגוסט 2015. בשנתיים האחרונות עושה דנון חיל כנציג ישראל בזירה לא אוהדת במיוחד. לאחרונה אף מונה לסגן נשיא העצרת הכללית של האו"ם כנציג קבוצת המדינות המערביות. במקומו נכנסה לכנסת שרן השכל, מספר 31 ברשימת הליכוד.
צילום: UN Photo
עושה חיל באו''ם. השגריר דנון במועצת הביטחון של האו''ם צילום: UN Photo

שי פירון:
פרש בחודש ספטמבר 2015 לאחר שמפלגת יש עתיד לא נכנסה לקואליציה. הוא המשיך לתפקיד נשיא חבר הנאמנים בקריה האקדמית אונו וניהול פרוייקטים חינוכיים בעיר שדרות. בחודש אפריל השנה הודיע פירון יחד עם בני גנץ, גבי אשכנזי ושלמה דברת על הקמת התנועה החברתית "פנימה". במקום פירון, ששבר כמה מוסכמות ואחראי על מספר מהמפכות בתחום החינוך, נכנס ח"כ אלעזר שטרן, מקום 12 ברשימת יש עתיד לכנסת.
צילום: אריק סולטן
שבר מוסכמות. שי פירון צילום: אריק סולטן

שרון גל:
ממש באותו היום התפטר גם ח"כ לשעבר שרון גל מישראל ביתנו וחזר לתקשורת, אחרי שלטענתו לא הצליח להשפיע על הנעשה מספסלי האופוזיציה. גל קיבל תוכנית בערוץ 20, שימש כדובר משפחת אזריה במהלך משפטו של אלאור אזריה, ובמקביל אף התארח בתוכנית "האח הגדול". היום הוא מגיש תוכנית ברדיו גלי ישראל. במקומו נכנס לכנסת ח"כ עודד פורר שהוצב במקום השמיני ברשימת המפלגה.
צילום: גדעון מרקוביץ
דובר משפחת אזריה. שרון גל צילום: גדעון מרקוביץ

דני עטר:
בחודש נובמבר 2015 התפטר מתפקידו כחבר כנסת במחנה הציוני דני עטר בעקבות בחירתו ליו"ר קק"ל ועד היום הוא מכהן בתפקיד זה. במקומו נכנסה ח"כ יעל כהן פארן שהייתה מקום 25 ברשימת המפלגה לכנסת.
צילום ארכיון: אלכס רוזקובסקי
יו''ר קק''ל. דני עטר צילום ארכיון: אלכס רוזקובסקי

ינון מגל:
חודש לאחר מכן התפטר בנסיבות פחות משמחות ח"כ לשעבר ינון מגל מהבית היהודי בשל טענות נגדו על הטרדה מינית שלא הוכחו והתיק נסגר. מאז הוא "עושה לביתו" כהגדרתו ומתחזק 40 אלף עוקבים בטוויטר. במקומו נכנס ח"כ אבי וורצמן לכהונה של שלושה ימים בלבד ומיד אחריה חזר לתפקיד כמנכ"ל הכפר השיקומי עלה נגב ויו"ר נשיאות הבית היהודי.
צילום: אמיר מאירי
טענות על הטרדה מינית - התיק נסגר. ינון מגל בפתח ביתו צילום: אמיר מאירי

מי שב לאקדמיה ומי לקרן ההשקעות?

סילבן שלום:
בסוף דצמבר התפטר השר סילבן שלום מתפקידו והיה לח"כ השישי בתוך חמישה חודשים שעזב את המשכן. שלום פרש מהחיים הפוליטיים בשל טענות לעבירות מין שביצע, בהמשך ניסגר התיק נגדו אולם הוא לא הפציע שוב בזירה. בחודש יוני 2016 פתח שלום את חברת הייעוץ "סימס אינטרנשיונל". במקומו נכנס לכנסת אמיר אוחנהשהוצב במקום ה-32 ברשימת הליכוד.

צילום ארכיון: הדס פרוש/ פלאש 90
התיק נסגר. סילבן שלום צילום ארכיון: הדס פרוש/ פלאש 90

משה (בוגי) יעלון:
אחרי רצף מסעיר של התפטרויות ופרישות, זכתה הכנסת לחמישה חודשי שקט שבסופם, בחודש מאי 2016 פרש שר הביטחון לשעבר משה יעלון מתפקידו. הסיבות לפרישה היו מגוונות החל מהחלטתו של ראש הממשלה להעביר את תפקידו לאחר וכלה בטענותיו ל"חוסר אמון בנתניהו". היום יעלון ממתין מחוץ לכנסת ובוחן באיזו מסגרת ימשיך את דרכו הפוליטית בבחירות הבאות כשבריאיון לאחרונה במקור ראשון אף הצהיר כי "הקמתי עמותה, ואני בונה רשימה שתהיה מוכנה להתמודד בבחירות הבאות. אבל בסוף גם צריך חיבורים. הפיצול הזה של הרבה מפלגות הוא לא לרוחי". במקומו נכנס לכנסת יהודה גליק, מספר 33 בליכוד.
צילום: אבישג שאר ישוב
הקים עמותה. בוגי יעלון צילום: אבישג שאר ישוב

באסל גטאס:
אחרי שקט יחסי, בחודש מרץ השנה התחדשה עונת משחקי הכיסאות בכנסת עם התפטרותו של ח"כ לשעבר באסל גטאס אחרי שהבריח טלפונים סלולריים למחבלים הכלואים בישראל. גטאס הורשע בעבירות בהן נחשד ובמסגרת עסקת טיעון הגיש את מכתב ההתפטרות לכנסת ומשם עבר לרצות את עונשו. גטאס מרצה שנתיים מאסר בפועל בכלא גלבוע. במקומו נכנס לכנסת ג'מעה אזברגה, מקום 14 ברשימה המשותפת. בחודש אוגוסט התפטר ח"כ עבדאללה אבו מערוף מתפקידו במסגרת הסכם רוטציה בין המפלגות המרכיבות את הרשימה המשותפת ואת מקומו תפס סעיד אלחרומי.
צילום: גיל אליהו, ג?יני
נשלח לכלא. מסיבת העיתונאים של באסל גטאס צילום: גיל אליהו, ג?יני

יגאל גואטה: 
בחודש האחרון הונחו על שולחנו של יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, ארבעה מכתבי התפטרות. את הראשון הגיש יגאל גואטה (ש"ס) שעזב את הכנסת אחרי שחשף ברדיו כי השתתף בחתונת אחיינו ההומו. גואטה שנכנע ללחץ רבני מפלגת ש"ס ופרש, טרם בחר בקריירה חלופית. בינתיים במקומו נכנס לכנסת דני סיידא. 
צילום: הדס פרוש/ פלאש 90
נכנע ללחץ הרבנים. ח''כ יגאל גואטה צילום: הדס פרוש/ פלאש 90

ח"כ לשעבר אוסאמה סעדי עזב החודש גם כן במסגרת הסכם רוטציה ופינה את מקומו לאיברהים חג'אזי. האחרונים שעזבו את שורות האופוזיציה בכלל והמחנה הציוני בפרט היו שניים: פרופ' מנואל טרכטנברג ואראל מרגלית. טרכטנברג עזב את המפלגה לטובת חזרה לקריירה אקדמית והוא צפוי, לדבריו, לגבש תפיסה כלכלית חברתית עדכנית לישראל של המאה ה-21. מרגלית הודיע אמש כי ישוב לתפקידי יזמות חברתית ולעמוד בראש ארגון "בקהילה" וכן כיו"ר קרן ההשקעות הבינלאומית JVP. במקום השניים יושבעו לכנסת בשבוע הקרוב סלאח סעד ולאה פדידה. לפי השמועות, הרשימה הארוכה הזו צפויה להתארך עוד יותר בקרוב עם פורשים נוספים ממפלגת העבודה, לנו נשאר רק לחכות ולראות.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך