שוטרים, ניצחתם: להר הבית אני כבר לא חוזר

כתב 360 רצה לעלות למקום המקודש ביותר ליהדות, אך כשגילו שהוא עיתונאי הוא נדחק הצידה וסולק בבושת פנים מהמקום. מתברר כי מדובר בחוק לא כתוב במקום הנפיץ בעולם. במשטרה התנצלו: "מדובר בהחלטה נקודתית"

יאיר קראוס | 23/8/2017 14:57
תגיות: הר הבית, דעות, תיק תקשורת,
יצאתי הבוקר מהצפון הרחוק לביקור בכותל המערבי במטרה להתפלל ולטייל מעט בהר הבית כמו מאות תיירים וישראלים שעלו להר. התכוננתי ארוכות לביקור במקום הקדוש בהתאם לאמונתי והצטרפתי לקבוצת יהודים שהתכנסה בשער המוגרבים.

אחרי מסכת הבידוקים הביטחוניים וההמתנה בשערי הר הבית הגעתי סוף סוף למשוכה האחרונה, אך שם פלטתי בטעות, כבדרך אגב, שאני עיתונאי. נדרשתי להציג מיד תעודת עיתונאי ובתוך רגעים נדחפתי מהמתחם ונאסרה עלי הכניסה למקום המקודש ביותר ליהדות.

 
צילום: EPA
מתפללים יהודים בהר הבית, תחת אבטחה כבדה צילום: EPA


ניסיתי להבין מה קורה - מדוע לעיתונאי שאינו בתפקידו אסור להיכנס בעוד שלאחרים מותר, אך ללא הועיל. רק לאחר שהוציאו אותי מהסככה הסכימו המאבטחים לומר כי להבא יש לבקש את אישור משטרת ישראל כדי לעלות למתחם. זאת, בניגוד מוחלט לדרך בה מתנהלת הכניסה לאדם מן השורה.

בעודי עומד נזוף מחוץ לשערים הבחנתי מרחוק בח"כ יהודה גליק (ליכוד) ושולי מועלם (הבית היהודי), כשהם מקיימים את מחאתם במעלה גשר המוגרבים בשל הוראתו של רה"מ נתניהו שלא לאפשר להם לעלות להר.

לאחר בדיקה התברר כי אני לא היחיד שסולק מההר לאחר הזדהות כעיתונאי. בתקופה האחרונה טוענים עיתונאים רבים כי משטרת ישראל מנסה להצר יותר ויותר את הסיקור העיתונאי ולמנוע מכתבים גישה למקומות שאליהם יכולים אזרחים 'רגילים' להיכנס.

כך לדוגמא, אתמול פנו אנשי תאגיד השידור הציבורי 'כאן' לדוברות המשטרה בבקשה לצלם ברחבת הר הבית במסגרת סיקור עיתונאי. במשטרה, למרבה האירוניה, הפנו את העיתונאים לקבל אישור מהריבון המקומי – הוואקף המוסלמי. האישור המיוחל, אם תהיתם, עדיין לא הגיע. בתגובה לפנייתי טענו במשטרה שעיתונאים המעוניינים להגיע לסיקור עם ציוד צילום נדרשים לתאם מראש את העניין.

חברי הכנסת יהודה גליק ושולי מועלם בהר הבית 

 
קטעים נוספים


אני לא מהפעילים בנושא הר הבית ואין לי אג'נדות לוחמניות בעניין. ישראלי ממוצע. הגעתי להר לראשונה, לאחר יותר מעשור. למרות זאת, כבר מהתחלת הבידוק הופתעתי לראות את הסלקציה שעוברים העולים להר על ידי המאבטחים, בהוראת המשטרה. העובדה שעיתונאי נאלץ להישאר מחוץ להר רק בשל עבודתו ושהוא נדרש לתאם את הגעתו מראש, גם כשהוא אינו בתפקיד, הינה הגזמה פראית.

אין לי אלא לקבוע כי החשדנות, ההתנהגות האלימה והבידוק הקפדני כלפי כל יהודי, בטח שעיתונאי נועדה כדי למנוע ולהצר את צעדיהם של אלו שמבקשים לעלות את ההר. במו עיני ראיתי כיצד עוצרים תיירת שעלתה לשער הכניסה להר על מנת לבדוק חשש שהיא ממוצא יהודי. ביקשו לראות את שמה בדרכון הזר כדי לוודא שהיא לא מהדת הלא נכונה בכל הקשור למקום המקדש.

 
צילום: אליסף אופן
יהודים ממתינים בכניסה להר הבית צילום: אליסף אופן


שמעתי וקראתי רבות על היחס אל העולים להר וכעת גם חוויתי מקצת מניסיונם המר בדרך אל המקום המקודש. לא אהיה מוכן עוד לסכן נסיעה של שעות והכנות משמעותיות בשביל ההימור הפרוע – האם השוטר המקומי ירשה לי להיכנס או שאשאר מחוץ לשערי האבן. אני ויתרתי. אותי כבר ניצחתם.

ממשטרת המקומות הקדושים התנצלו. לדבריהם מדובר בטעות מקומית ושהמאבטח ננזף.

הכותב הוא עיתונאי באתר 'nrg 360' ובעיתון 'מקור ראשון'
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך