צפון קוריאה: יפן מתכננת מתקפת סייבר נגדנו
המתח בין צפון קוריאה לארה"ב מגיע גם לבעלת בריתה, יפן. הממשל בפיונגיאנג האשים ישירות את טוקיו בתכנון חסר תקדים של מתקפת סייבר על מוסדותיה
המתיחות צבאית בין צפון קוריאה לבנות בריתה של ארצות הברית באסיה מתגבר:בצפון קוריאההאשימו את יפן בהכנות ממשיות לתקיפת סייבר במדינתם.בטאון המפלגה הרשמית של צפון קוריאה, רודונג סינמון, האשים בשבת האחרונה את יפן בבניית כוח תקיפה של סייבר בצבא שלה בתואנה של הגנה עצמית. על פי העיתון, במסווה של מגננה מפני תקיפות, משרד ההגנה היפני העצים באופן דרמטי את מספר ההאקרים הצבאיים שברשותו.

מנהיג צפון-קוריאה קים ג'ונג
צילום: AFP
בנוסף נטען כי תוקם מחלקה מיוחדת לתקיפת מטרות אויב, מחלקה שלא הייתה קיימת בעבר בצבא יפן, המוגדר כצבא הגנתי בלבד. "יחידת הסייבר השתכללה, וכעת ביכולתה לתקוף מערכות של המתחרים, כולל את צפון קוריאה", נקבע בעיתון.
השופר של הממשל הצפון קוריאני לא הסתפק בתיאור היחידה, אלא חזר אחור לפלישה היפנית לקוריאה במסגרת מלחמת העולם השנייה. בהקשר לכך נכתב כי, "היפנים חוזרים על הפשע ההיסטורי בו הם פלשו לקוריאה וחוללו פשעי מלחמה. כמו שבזמנו הם הוכו ונזרקו מהמדינה בבושת פנים - כך יקרה גם הפעם".
משרד ההגנה היפני אכן החל לאחרונה להגדיל דרמטית את מספר החיילים ביחידת ההגנה. מדובר בקפיצה משמעותית, מ-110 האקרים מאומנים לאלף האקרים. כמו כן, הוקמה קבוצת עבודה חדשה שמכינה טקטיקות ללוחמת סייבר.
התירוץ היפני הרשמי לקפיצה הדרמטית הזו בכוח התקיפה והגנת הסייבר שלהם כלל לא קשור בקוריאה, אלא באולימפיאדה שתתקיים בטוקיו בשנת 2020. ההכנות לאולימפיאדה כוללות מבחינת יפן צורך בשדרוג מערך הסייבר, זאת על מנת למנוע שיבושים ותקיפות על מערכות המידע הממוחשבות הרבות שיפעלו אז.

ראש ממשלת יפן שינזו אבה
צילום: AFP
מומחה הסייבר, ד"ר טל פבל, מציין בקשר לטענה היפנית כי היפנים ספגו בשנה שעברה תקיפת סייבר קשה מצד גורם מדינתי וייתכן כי על רקע אירוע זה נערכת המדינה להגברת יכולת הסייבר שלה. כזכור ב-28 בנובמבר פורסם כי התגלתה במחשבי משרד ההגנה היפנית מתקפה חזקה מאד שהוגדרה כ"מתוחכמת". המתקפה בוצעה ככל הנראה על ידי שחקן מדינתי והיא כוונה נגד רשתות המחשבים של משרד ההגנה ויחידות צבאיות ביפן.
במסגרת החדירה הזו התבצעה תקיפה על האקדמיה לביטחון לאומי וכן על המכללה לרפואה. הפורצים ניצלו את הקשר של המחשבים הללו למחשבי הצבא היפני, וזאת כדי להתחבר למחשבים מסווגים בבסיסי הצבא השונים.
התקיפה נתפסה ביפן כמשבר צבאי והממשל ביפן נקט צעדים חריפים ביותר כדי לעצור אותה - כולל מניעת גישה לרשת האינטרנט מצד כל גורם צבאי. אך הסתבר לאחר המתקפה כי מידע רב נגנב עד שעלו על הדברים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg