
בלגיה מחפשת בישראל פתרונות פינטק
ממשלת בלגיה פתחה יחד עם עוד 12 שותפים את חברת B-Hive מתוך מטרה לקדם טכנולוגיות עתידיות שישמשו את מגזר הבנקאות והביטוח בבלגיה, אירופה ובתקווה את שאר העולם. ראיון מיוחד עם יו"ר דירקטוריון החברה

ממשלת בלגיה החלה פעילות שמטרתה להעמיד את בלגיה בחזית עולם הפינטק המתפתח. כדי לעשות זאת, פתחה ממשלת בלגיה יחד עם עוד 12 שותפים את חברת B-Hive מתוך מטרה לקדם טכנולוגיות עתידיות שישמשו את מגזר הבנקאות והביטוח בבלגיה, אירופה ובתקווה את שאר העולם.
"חברות ישראליות המוכנות לנחות ולהתרחב באירופה יכולות למצוא ב-B-Hive יד תומכת חזקה המספקת תמיכה והדרכה באמצעות שותפים רבים, החל משחקנים פיננסיים מסורתיים ועד לחברות סטארט-אפ דינמיות ולממשלה. מצד שני, אנו מסייעים לשותפים האירופאים שלנו למצוא את הטכנולוגיות המתאימות להם בישראל", נכתב באתר החברה.
הרצון של בלגיה להיות מובילה בתחום הפינטק לא מפתיע. בלגיה היא ביתה של חברת סוויפט המשרתת כ-8000 בנקים מסביב לעולם לביצוע עסקאות ביניהם. ב-2009 התחילו בסוויפט תכנית חדשנות שמטרתה למצוא טכנולוגיות חדשות לטובת הבנקים המחוברים לשירות. את הפעילות של B-Hive מוביל פביאן ונדנרייט (Fabian Vandenreydt) כיו"ר הדירקטוריון של החברה. ונדנרייט גם מוביל את תכנית החדשנות בסוויפט.
"שהתחלנו עם חדשנות בסוויפט ראינו אותה בעיקר בתחום הקמעונאות. היום רואים אותה בין עסקים. בלוקצ'יין היא דוגמא אחת. יש חדשנות גם בסייבר, ביג דאטה, בינה מלאכותית וביישום רגולצייה. יש לנו אפילו פיתוח, אבל טיפוס, של סוויפט על תשתית בלוקצ'יין", אומר ונדנרייט בראיון מיוחד לישראל דיפנס.
בהקשר תשתית בלוקצ'יין, ונדנרייט אומר כי היתרון שלה הוא בכך שניתן לייצג בה כמעט כל נכס באמצעות טוקן, אותו אפשר להעביר בין אנשים בקלות יחסית ובצורה מאובטחת. "הבלוקצ'יין תאפשר מסחר בנכסים בצורה פחות מורכבת. השאלה שתלויה באוויר עדיין היא איך אתה הופך יהלום, בעלות על קרקע או הלוואה לטוקן כדי שנוכל לסחור בזה?", הוא מוסיף.
"אבל אני בישראל בכובע של B-Hive", מסביר ונדנרייט. "B-Hive היא חברה משותפת לממשלת בלגיה ועוד 12 משקיעים שמטרתה למצוא פתרונות פינטק שיכולים לשרת את כולם. במקום שכל אחד יפתח לבד, נפתח יחד וכולם יהנו מהם. המיקוד כרגע הוא בבלגיה ואירופה, אבל בעתיד הרעיון לספק פתרונות לעולם הפיננסים במתכונת של סוויפט".
אחד האתגרים עמם רוצים להתמודד ב-B-Hive הוא אתגר הבחינה של הפתרון וההטמעה שלו במערכות מבצעיות של הבנקים וחברות הביטוח. לרוב, מחזור חיים של בדיקת פתרון כזה לוקח לפחות שנה, ולמרבית חברות ההזנק אין את המשאבים לשאת בעול. את זה מנסים לפתור ב-B-Hive באמצעות תכנון ראשוני מתאים יותר ללקוח הסופי.
"תחום טכנולוגי נוסף שמעניין אותנו זה הענן", מסביר ונדנרייט. "הענן לאו דווקא פחות מאובטח מתשתית פרטית והוא עתיד לשמש את המערכת הפיננסית במגוון יישומים. סביב הענן יש כמה שאלות כמו קישור בין עננים של חברות שונות, אבטחת מידע בענן וניהול נתונים המאוחסנים בעננים במדינות שונות. אימות זהות בענן הוא גם נושא מעניין".
האם בעתיד יהיו באירופה בנקים מבוססי ענן ללא תשתית משלהם? "סביר להניח שנראה כניסה של בנקים כאלו, אבל מהלך כזה ידרוש שינויי חקיקה באירופה. בהיבט טכנולוגי, השימוש ב-API מאפשר לשחקנים קטנים לבנות שירותי בנקאות כמו לגו על בסיס שירותי ענן".
"פתחנו את הסניף של חברת B-Hive בישראל כדי לגשר בין טכנולוגיות ישראליות לצרכים של מגזר הפיננסים בבלגיה ובאירופה", אומר ונדנרייט. "בסניף הישראלי יעבדו אנשים שיעשו את הקשר בין תל אביב לבריסל. יש לנו סניף בבריסל, לונדון, ניו יורק, סינגפור ועכשיו גם בתל אביב. אנו מצפים לבחון כ-4-5 פתרונות בשנה בכל סניף מהחמישה, ומתוכם לבחור כ-10 מוצרים לבחינה מעשית אצלנו".
לכתבות נוספות באתר ISRAEL DEFENSE היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg