Israel Defense

"בישראל פועלים 485 שירותים דיגיטליים מקצה לקצה"

עמי רוחקס דומבה | 18/06/2017 14:20
http://main.knesset.gov.il/Activity/committees/Science/News/Pages/1362mada.aspx
http://main.knesset.gov.il/Activity/committees/Science/News/Pages/1362mada.aspx IsraelDefense

בסקירה שהציג טען פרנק כי הרשות פועלת ביעילות: "ישראל נותנת 485 שירותים דיגיטליים מקצה לקצה, האתר האחוד של המשרדים פועל, 40 אלף איש שינו מען באינטרנט". בעקבות הפערים בין דו"ח המבקר לעמדתו של פרנק החליט יו"ר הוועדה, ח"כ מקלב לקיים דיון נוסף בשיתוף המבקר. ועדת המדע והטכנולוגיה קיימה שבוע שעבר דיון לעניין הצעה לסדר היום של ח"כ מיקי לוי בנושא 'ליקויים בטיפול הממשלתי במתן שירותים מקוונים לאזרחים (eGov)'.

ח"כ מיקי לוי פתח את הדיון בסקירה של דו"ח מבקר המדינה בנושא: "נמצאו ליקויים קריטיים  במתן שירותים מקוונים לציבור, מרבית השירותים אינו מקוון מקצה לקצה, למרות שתקציב הרשות גדול ב-40 אחוז ב-2016, ל-190 מיליון ש"ח. בידי רשות התקשוב אין תמונה של מצב כלל הפרויקטים במשרדי הממשלה, היא מעורבת חלקית בפיקוח, היא תרם מימשה מתודולוגיה סדורה ועוד. כל העסק נראה לי בפשיטת רגל".

יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב: "אם אכן התמונה היא כפי שמציג הדו"ח אז המצב עגום.  המבקר נוגע בהרבה סוגיות אבל הנושא הזה קשור באופן ישיר שירות לאזרח. מדובר בגשר בין האזרח לממשל, זהו ערך מאוד חשוב בכל מדינה, בנוסף הציבור רוצה לדעת מה הוא מקבל".

יאיר פרנק, ראש רשות התקשוב הממשלתית הציג סקירה של פעילות הרשות: "בינואר 2015 הראשות עברה למשרד רה"מ, במאי 2015 הציגה הרשות את תוכנית העבודה האסטרטגית, התוכנית פומבית. ב-2015 פיתחנו והסבנו 98 שירותים מקוונים חדשים לטובת האזרח, ב-2016 148, עד מאי 2017 הסבנו 66 שירותים. ישראל נותנת 485 שירותים דיגיטליים מקצה לקצה, 31 שירותים חצי דיגיטליים המחייבים הגעה ללשכות".

"האתר האחוד ששאל המבקר איפה הוא, חי ועובד, יש עלייה גדולה גם בתשלומים דרך האינטרנט, עלייה בשימוש בעמדות השירות, בחידוש הרישיונות באינטרנט. כל הגופים הגדולים שנותנים שירות לאזרח עושים שינוי גדול מאוד תוך שיתוף פעולה מצוין. גם בנושא ההזדהות הדיגיטלית יש התקדמות גדולה ו-40 אלף איש שינו מען ככה. יש משרדים שהורדנו לגמרי את האתרים הישנים שלהם. נכון שיש משרדים שפחות משתפים פעולה ושיש עוד עבודה רבה אבל אנחנו פועלים וגם המבקר מציין זאת" הוסיף פרנק.

לשאלת יו"ר הוועדה לגבי אי התאמה של דפדפן גוגל לשירותי ממשלה שונים השיב פרנק כי "התקבלה החלטה לפיה האתר האחוד ושירותי הממשלה שבו יותאמו לכל דפדפן בו יהיה שימוש של 10 אחוזים בקרב הציבור, בניהם כמובן גוגל".

לעניין כך שישנם עדיין משרדים שלא מאפשרים להעביר מסמכים דרך הדואר האלקטרוני ציין פרנק כי הנושא נאכף באתר האחוד: "יש החלטה ברורה שליד כל מספר פקס באתרים יהיה גם כתובת מייל, פקיד שמבקש היום להעביר לו רק בפקס לא עושה את עבודתו נאמנה וניתן להגיש עליו תלונה לממונה".

לשאלת ח"כ לוי איך הדברים מתיישבים עם דו"ח המבקר השיב פרנק: "הגבנו לדו"ח המבקר והצבענו על המון אי דיוקים. אנחנו חושבים שהמבקר טעה בלא מעט היבטים".

יוסף הירש, גמלאי משרד מבקר המדינה השיב לדברים: "הייתי אחראי אחר מעקב ותיקון  ליקויים במשרד המבקר, בעשרות שנות עבודתי הייתה אולי חצי טעות מצד המבקר. המשרד הוא הגוף המוסמך לתת את העובדות לכנסת ישראל. כאן לעיתים הדברים הופכים למרמס, אציע לקיים דיון משותף עם נציגי המבקר".

לאור הדברים סיכמו ח"כ מקלב ולוי כי יכנסו ישיבה משותפת עם הוועדה לביקורת המדינה ונציגי המבקר על מנת ללבן את הסוגיה, כאשר במקביל בכל רבעון שנה ראשון תגיע רשות התקשוב לוועדת המדע ותדווח על התקדמות התוכניות השונות, כאשר גם משרדי ממשלה שונים יזומנו לתת דין וחשבון.

יהודה קונפורטס, עורך ראשי, אנשים ומחשבים: "אני מכסה את הנושא הזה -20 שנה, יש  בעיה חמורה מאוד של משילות. ניתן להציע תוכניות שינוי מדיניות וקידום אבל יש משרדי ממשלה שהמנכ"ל זה לא בראש שלו והוא פשוט לא מבצע את זה. אין שום גוף שיכול להכריח את המשרדים לבצע. כל עוד אין סמכות ואין הוראות דרך השרים הממונים המצב ימשך".

ח"כ מקלב: "כאשר נקבע שמי שלא יתיישר לא יועבר לו תקציב מסוים מוועדת כספים, כולם ירוצו לפעול".

יו"ר הוועדה, סיכם את הדיון: "יש צורך בכינוס המשרדים סביב לו"ז ברור, במסגרתו כולם יצטרכו ליישר קו לפי תוכניות סדורות. הדבר גם יפנה את רשות התקשוב להובלת מהלכים נוספים. הוועדה רואה חשיבות רבה בחיזוק השירותים הדיגיטליים לאזרח. נקיים ישיבה נוספת עם נציגי המבקר ובמקביל נבקש לקבל דיווח ממטה ישראל דיגיטלית כולל הצעות לשיפור".

פרסום ראשון באתר הכנסת 

 



לכתבות נוספות באתר ISRAEL DEFENSE היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך