הממשלה תשקיע מיליארדים במאבק בתאונות הדרכים

בעקבות העלייה שחלה בשנים האחרונות במספר ההרוגים בכבישים, ממשלת ישראל החליטה על תוכנית חדשה לטיפול בבעיה, בהיקף תקציבי של כ-4 מיליארד שקלים. בין השאר, כסף רב יושקע בשיפור התשתיות, הגברת האכיפה, ואף יחוזק החינוך התעבורתי לתלמידים

אסף גולן | 15/6/2017 6:58
תגיות: תחבורה,הקטל בכבישים,תוכנית ממשלתית
ביום ראשון הקרוב תאשר הממשלה תוכנית, בהיקף תקציבי בסך כ-4 מיליארד שקלים לשנים 2017-2018, להקטנת הקטל בתאונות הדרכים. ההחלטה של הממשלה היא תוצר של הוועדה אשר הוקמה בהנחיית ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לצורך טיפול בנושא, בראשה עמד מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר.

אחת הסיבות להקמת הוועדה היא העובדה כי בשנים האחרונות חלה עלייה בכמות ההרוגים בתאונות הדרכים בישראל. אמנם מדינת ישראל ניצבת במקום טוב במדדי הבטיחות בדרכים ביחס לשאר מדינות העולם, וממוקמת ברבעון התחתון בקרב מדינות ה-OECD מבחינת שיעור ההרוגים מכלל האוכלוסייה.
צילום: מישל דוט קום
בין השנים 2012 ל-2015 חל שינוי מגמה, ומשיעור של 5.25 הרוגים למיליארד ק''מ נסיעה בשנת 2012, עלה שיעור ההרוגים ל-5.87 בשנת 2015. תאונת דרכים בקריית אתא צילום: מישל דוט קום
 
למרות, בין השנים 2012 ל-2015 חל שינוי מגמה, ומשיעור של 5.25 הרוגים למיליארד ק"מ נסיעה בשנת 2012, עלה שיעור ההרוגים ל-5.87 בשנת 2015. נוכח שינוי זה הוחלט לחדד את מדיניות הממשלה לעניין המאבק בתאונות הדרכים.

ההחלטה כוללת צעדים בשלל נושאים הנוגעים לבטיחות בדרכים, כמו שיפור התשתיות, הגברת האכיפה בכבישים ואף חיזוק החינוך התעבורתי של תלמידים בכל הגילאים.
עיקרי ההחלטה

בתחום התשתיות צפויה להיות השקעה בסך 2.6 מיליארד שקלים לשיפור רשת הדרכים והתאמת תשתיות לתקני בטיחות עדכניים.

נושא האכיפה בכבישים מהווה חלק נרחב מהתוכנית. על פי החלטת הממשלה, משטרת התנועה תתוגבר באמצעות תוספת של מאה ניידות תנועה, 160 שוטרים ו-200 סטודנטים לתפקידי סיירי תנועה.

צילום: ראובן קסטרו
נושא האכיפה בכבישים מהווה חלק נרחב מהתוכנית. שוטרים של משטרת התנועה צילום: ראובן קסטרו
 
כמו כן, ההרתעה והאכיפה תחוזק על ידי אמצעים חדשניים והקמת יחידה משטרתית חדשה לריכוז הטיפול במיזם שומרי הדרך, במסגרתו אנשים פרטיים יכולים להעביר תיעוד דיגיטלי של עבירות תנועה חמורות, המוזרמות למשטרת ישראל לצורך הוצאת דו"חות והעמדה לדין.

בנוסף, יוכנסו כלי אכיפה חדשניים. כחלק מאמצעי אכיפה אלה יהיה טיפול בתופעת הנהיגה בפסילה ויוקם מאגר בין-משרדי של פסולי רישיון נהיגה. המאגר יכיל מידע על פסילות שניתנו על ידי המשטרה, בתי המשפט, משרד הרישוי וכל שאר הגורמים העוסקים בדבר.

לצורך כך יקודמו תיקוני חקיקה בעניין ביטול הצורך בחובת הפקדה של רשיונות נהיגה פסולים ומתן אפשרות ליידוע האזרחים על פסילות שניתנו להם באמצעים דיגיטליים, ולא רק בדואר רשום.
צילום: משה מילנר - לע''מ
בתחום התשתיות צפויה להיות השקעה בסך 2.6 מיליארד שקלים צילום: משה מילנר - לע''מ
 
התוכנית מתייחסת גם לטיפול בתאונות הדרכים בעזרת עידוד התקנת מערכות בטיחות בכלי רכב חדשים ומשומשים, זאת בעזרת מתן הטבות. כמו כן, יהיה קידום חיוב של התקנת טכוגרף דיגיטלי בכל כלי הרכב הכבדים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך