
הונגריה, צ'כיה ופולין מתעקשות: לא נקלוט מהגרים
הנציבות האירופית החליטה לנקוט צעדים משפטיים נגד שלוש המדינות בשל אי עמידתן בתוכנית חלוקת המהגרים, שעליה הוסכם עוד ב-2015. "מגדיל את המתיחות הפוליטית בגוש"
תסיסה בין מדינות הגוש האירופי: הנציבות האירופית החליטה לנקוט היום (ג') צעדים משפטיים נגד פולין, הונגריה וצ'כיה בשל סירובן לקחת תחת חסותן מבקשי מקלט.הממשלות בהונגריה ופולין, המאופיינות בלאומניות ובחשדנות כלפי האיחוד האירופי, סירבו לתוכנית שהוסכמה על ידי מרבית מדינות הגוש ב-2015, שלפיה המהגרים יפוזרו בין כלל החברות כדי להקל על מדינות הנמצאות בחזית קליטת הפליטים, כמו איטליה ויוון. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, הרפובליקה הצ'כית מצידה, קיבלה רק 12 מבקשי מקלט והודיעה כי לא תקבל נוספים.

פליטים בפריז, שנה שעברה
צילום: AFP
"צר לי לראות שלמרות הפניות החוזרות ונשנות שלנו להבטחת העברת המהגרים, הרפובליקה הצ'כית, הונגריה ופולין עדיין לא נקטו את הצעדים הנדרשים", אמר במסיבת עיתונאים נציב ההגירה של האיחוד האירופי, דמיטריס אברמופאולוס.
ראשי האיחוד מתכוונים לפנות לבית הדין האירופי לצדק, בדרישה לחייב את שלוש המדינות לקלוט את המהגרים לשטחן. בכך עשוי להיווצר פתח להתנצחויות משפטיות בנות חודשים ואף שנים, בטרם יוכל בית הדין האירופי להטיל קנסות על המדינות.
"ממבט פוליטי, צעד זה מגדיל את המתיחות הפוליטית שלא כצורך, כשגם ככה יש הרבה ממנה באיחוד", אמר היום לערוץ טלוויזיה מקומי סגן שר החוץ הפולני, קונארד סזימנסקי. "אם צריך, פולין מוכנה להגן על טיעוניה החוקיים בבתי המשפט".

פעילי ימין בפולין מפגינים נגד החלטת האיחוד להרחיב מכסות פליטים , 2015
צילום: AP
הקרב בין הצדדים בנושא ההגירה לא הניב תוצאות בשנתיים האחרונות והקיפאון בסוגיה עשוי להימשך, גם לאחר השיחות שיתקיימו בשבוע הבא בבריסל.
"הרפובליקה הצ'כית לא מסכימה לתוכנית החלוקה", הדגיש ראש הממשלה הצ'כי, בוהוסלב סובוטקה. "איננו מעוניינים להשתתף בתוכנית כשהמצב הביטחוני באירופה מתערער והחלוקה לא מצליחה", הוסיף.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg