נתניהו על ניתוק החשמל בעזה: אין לישראל עניין בהסלמה
ראש הממשלה התייחס לראשונה להחלטת הקבינט על צמצום החשמל בעזה בטקס הסכם הגג בבאר יעקב. "זה נושא לוויכוח פנימי בין חמאס לרשות הפלסטינית". עוד הבהיר: "לישראל אין שום עניין בהסלמה וכל פרשנות אחרת היא שגויה"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס היום (ג') להחלטת הקבינט הישראלי לצמצם את כמות החשמל המועברת לרצועת עזה – צעד שבהמשך הצטרפה אליו גם מצרים - במסגרת דברים שנשא בטקס הסכם הגג בבאר יעקב. "ביממה האחרונה שמעתי הסברים שגויים ביחס לנושא החשמל בעזה וצריך להבין - נושא החשמל בעזה הוא נושא לוויכוח בין הרשות הפלסטינית לבין החמאס", אמר ראש הממשלה.
''לישראל אין שום עניין בהסלמה''. נתניהו בבאר יעקב
צילום: יוסי זליגר
עוד הוסיף נתניהו כי "החמאס דורש שהרשות תממן את החשמל והרשות הפלסטינית מסרבת לשלם. זה נושא לוויכוח פלסטיני פנימי. בכל מקרה אני מבקש להבהיר - לישראל אין שום עניין בהסלמה וכל פרשנות אחרת היא שגויה. אבל יש לנו עניין בביטחון והמדיניות שלנו ברורה בנושא ביטחון והיא לא משתנה".
צמצום אספקת החשמל לרצועת עזה הגיע בעקבות החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני, שהתקבלה ביום ראשון האחרון. הקבינט החליט לאמץ את בקשת מערכת הביטחון ולא להתערב במאבק בין הרשות הפלסטינית לחמאס. משמעות המהלך היא שמכיוון שהרשות קיצצה 35 אחוז מהכסף שהיא שילמה על אספקת החשמל, תצטמצם אספקת החשמל שישראל מעבירה לעזה ב-15 אחוז ביממה, ל-3 שעות במקום 4 כיום.
חשוב לציין כי בהתאם לדברי נתניהו היום, המהלך נעשה מתוך מודעות מוחלטת לכך שההידרדרות ההומניטרית בעזה עלולה להביא להסלמה ביטחונית. השיקול של מערכת הביטחון הוא שלא להיראות כאילו ישראל נבהלת ממאבקים פנים-פלסטיניים, אך כאמור, כפי שראש הממשלה ציין, אין לישראל עניין בהסלמה.
הקבינט החליט על צמצום אספקת החשמל לעזה (צילום: רויטרס)
כמו כן, בישראל עושים מאמצים כדי לפתור את המשבר ההומניטרי בעזה על ידי התערבות בינלאומית. שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי דחקה בישראל למצוא מענה למשבר ההומניטרי ההולך ומתהווה בעזה, שנגרם כתוצאה מהמחסור ההולך וגובר באספת החשמל לרצועה.
היילי, שביקרה בשבוע שעבר בישראל, אמרה במפגש שקיימה עם ראש הממשלה ביום רביעי כי שאלת המצב בעזה תעסיק בקרוב את הקהילה הבינלאומית, שכן המשבר שם נראה כבלתי נמנע. היא הסבירה כי כאשר הסוגיה תעלה לדיון במועצת הביטחון הביקורת תופנה לישראל, ועל כן על ישראל וארה"ב לגבש מראש מענה לטענות. השגרירה הציגה כמה שאלות על הנושא, ובין היתר תהתה האם לאבו מאזן יש אפשרות להביא לפתרון המשבר. עם זאת היא לא הציעה מתווה משלה לפתרון הבעיה.

עזה במהלך הפסקת חשמל
צילום: EPA
גורמים מדיניים וצבאיים, ששוחחו עם 360 התייחסו לנושא, ורובם העריכו כי במצב שבו חמאס נמצאת כיום, היא לא תבחר בתגובה להסלים את המציאות הביטחונית. עם זאת, תא"ל במיל' צביקה פוגל אמר כי לדעתו הקבינט "כותב באדום תסריט למלחמה הבאה", ושזו "הכרזת מלחמה על חמאס" שמטרתה למחוק את הארגון העזתי מהמשוואה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg