2017: המשטרה לא פתחה בחקירות נגד צרכני זנות קטינים

נציגי הוועדה לזכויות הילד מתחו ביקורת על תפקידו של משרד החינוך במיגור תופעת הזנות בקרב קטינים. ח"כ לביא: "זה לא הגיוני שהמספרים בזנות ילדים הולכים וגדלים". נציגת הפרקליטות: "מרגישים שיש היעדר אכיפה בתחום"

nrg חדשות | 12/6/2017 16:51
תגיות: פוליטי,הוועדה לזכויות הילד,יפעת שאשא ביטון,עליזה לביא
הוועדה המיוחדת לזכויות הילד בראשות ח"כ ד"ר יפעת שאשא-ביטון (כולנו) קיימה היום (ב') דיון משותף עם ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים ובזנות של הוועדה לקידום מעמד האישה בראשות ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) בנושא זנות וניצול קטינים והחינוך המיני לבני הנוער בבתי הספר.
צילום: מרים אלסטר/ פלאש 90
''אי אפשר לבנות חברה מבלי שמשרד החינוך יעסוק בנושא עם הצעירים''. ח''כ שאשא ביטון. צילום: מרים אלסטר/ פלאש 90

"הנתונים מלמדים אותנו שצריכת זנות והסללה של ילדות לזנות מתחילה מגיל צעיר", פתחה את הדיון ח"כ לביא. "זה לא הגיוני שבמדינה יהודית ודמוקרטית המספרים בזנות ילדים הולכים וגדלים. לקוחות שצורכים זנות ילדים חוגגים בישראל ויודעים שכלום לא ייעשה. משרד החינוך סבור שאין לעסוק בזנות באופן ישיר אלא להתמקד במיניות בריאה, אבל אנחנו שומעים חדשות לבקרים על צעירים שצורכים זנות", הוסיפה.

גם ח"כ שאשא ביטון התייחסה ביחסו של משרד החינוך לנושא, ואמרה: "אי אפשר לבנות חברה מבלי שמשרד החינוך יעסוק בנושא עם הצעירים, ולא סחור סחור בשעת כישורי חיים בשבוע, אלא בזנות ישירות. יש ילדים שמקבלים תמורות עבור גופם והם כלל לא יודעים שהם בזנות".

איריס מנדה בן יעקב, מנהלת היחידה למיניות ומניעת פגיעה בילדים ובני נוער במשרד החינוך, התייחסה לביקורת ופרסה בפני נציגי הדיון את אשר עושה המשרד בנושא. "נושא הקטינים בסיכון מעסיק אותנו מאד, גם אם אנחנו לא קוראים לזה זנות. אנחנו בוחרים לטפל במקור של הפגיעה בילד. יש לנו משאבים גדולים לאתר ולהגיש עזרה מגוונת, וככל שעושים זאת מוקדם יותר כך הסיכוי להציל את הילד גדל. ברמה האוניברסלית אנחנו מקיימים תוכניות על מיניות ונורות ירוקות בזוגיות. אנו מתחילים פעימה ראשונה של תוכנית 'מיניות במרחב בטוח' שתלווה את המורים והעובדים הסוציאליים ותיתן במה להעמקת השיח".
צילום: יונתן זינדל - פלאש 90
''צריכת זנות והסללה של ילדות לזנות מתחילה מגיל צעיר''. עליזה לביא. צילום: יונתן זינדל - פלאש 90

מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות, עו"ד אביטל רוזנברגר, אמרה כי ילדים חשופים לזנות כבר מגיל צעיר. "מכיתה ג' הם רואים פורנו, הכול נגיש להם, משחקי המחשב מכילים סרסורים. איך אפשר לא להסביר להם ולדבר איתם על זנות? הם יודעים מה זה. אין לנו דרך לשלוט על המסרים שמגיעים אליהם בעידן הטכנולוגי היום וחייבים לדבר איתם. אם משרד החינוך לא יכול לקחת על זה אחריות ולדבר עם ההורים והילדים על דברים קשים יש ארגונים שמוכנים לעשות זאת".

עורכת הדין רחלי הכהן, מהמועצה לשלום הילד ציינה כי רוב הקטינות בזנות עדיין מוגדרות תלמידות. "כל מה שקורה הוא בתוך מערכת החינוך. 80  אחוז מהקטינות בזנות עדיין לומדות בבתי הספר".

עורכת הדין רחלי זוארץ-לוי מפרקליטות המדינה הציגה נתונים מדאיגים באשר לאכיפת זנות קטינים. "אנחנו אכן מרגישים שיש היעדר אכיפה בתחום. בשנת 2017 ועד עכשיו נפתחו אפס תיקים וב-2016 נפתחו תיקים בודדים. יש לומר כי אין כתבי אישום כי לא נפתחים מספיק תיקי חקירה במשטרה. אנחנו מוטרדים מהמציאות".

בתוך כך, ציינה רפ"ק ויקי אלעמרי, ראש חוליית מניעה והסברה נוער, כי "במטרה להעמיק את ההתנהלות מול נוער בסיכון המשטרה יצרה סרטון הדרכה לכל שוטר - כיצד להתנהל ולמה לשים לב. מבחינת מדיניות אנו מקיימים שולחנות עגולים במטרה ליצור שיתוף פעולה עם משרד הרווחה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך