
"ארה"ב תמשיך להפחית את פליטת גזי החממה שלה"
מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון טען כי למרות הפרישה מהסכם האקלים עליה הודיע טראמפ, ארה"ב תמשיך במאמציה בנושא. פוטין: "לא הייתי שופט את טראמפ על ההחלטה הזו"
ארצות הברית תמשיך את מאמציה להפחית את פליטת גזי החממה שלה למרות החלטתו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ לסגת מהסכם האקלים, כך אמר מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון היום (ו')."חשוב שכולם יבינו שלארצות הברית יש היסטוריה נהדרת בכל הנוגע להפחתת פליטת גזי החממה", אמר טילרסון בשיחה עם כתבים. "אני לא חושב שאנחנו הולכים להפסיק את המאמצים שלנו בנושא גם בעתיד, כך שאנשים לא צריכים לצאת מפרופורציה בנושא".

''חשוב שכולם יבינו שלארצות הברית יש היסטוריה נהדרת בכל הנוגע להפחתת פליטת גזי החממה''. מזכיר המדינה רקס טילרסון
צילום: EPA
הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין התייחס גם הוא לפרישתה של ארה"ב מהסכם האקלים: "אל תדאגו, יהיה בסדר. לא הייתי שופט את טראמפ על הפרישה. בכל מקרה, מדובר בהסכם טוב ועדיין יש זמן להגיע להסכם. מדובר במהלך חשוב שיעזור להתמודד עם אחת הבעיות הגלובליות הגדולות ביותר".
טראמפ: "ננהל מו"מ כדי להביא הסכם טוב יותר"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ החליט אתמול להוציא לפועל הבטחה מרכזית מקמפיין הבחירות שלו: להתחיל בתהליך פרישתה של ארה"ב מהסכם האקלים, הידוע כהסכם פאריס, שבמסגרתו התחייבו כמעט 200 מדינות לפעול לצמצום פליטת גזי החממה.
"אני נלחם כל יום למען האנשים המדהימים של המדינה הזאת, וכדי למלא את התחייבותי רבת המשקל למען אמריקה ואזרחיה, ארה"ב תפרוש מהסכם פאריס, אך כצעד ראשון תנהל מו"מ על ניסוחו מחדש כדי להביא להסכם יותר טוב והוגן. אם נצליח מה טוב ואם לא, זה גם בסדר", אמר טראמפ והוסיף כי ההסכם מוטה לטובת סין ומדינות אחרות ולמעשה יגרום לאיבוד משרות רבות של פועלים בארה"ב, ללא כל תרומה סביבתית. לדבריו ההסכם למעשה מפזר את עושרה של ארה"ב במדינות אחרות.

''ארה''ב תפרוש מהסכם פאריס''. טראמפ במסיבת עיתונאים
צילום: AFP
ההחלטה מבטלת נדבך מרכזי במורשת שביקש להנחיל קודמו הנשיא ברק אובאמה. תהליך הפרישה, אם יצא לפועל במלואו, עשוי להתפרס על פני מספר שנים. עזיבתה של ארה"ב אמנם לא תמנע לכשעצמה את המשך יישומו של ההסכם, אך עשויה להשפיע משמעותית על השגת יעדיו.
הלכה למעשה, נסיגתה של ארה"ב מההסכם עלולה לפגוע במאמצים להאט את ההתחממות הגלובלית ובכלל זה לייצר מתיחות נוספת בין ארה"ב לאירופה. לצד זאת, יש לציין כי רוב מדינות העולם כבר אישררו את הסכם פאריס ומכאן שפרישתה של ארה"ב אינה צפויה להביא לביטולו, זאת על פי הערכות.
יעדיו של הסכם פאריס מדצמבר 2015 כוללים את הניסיון להגבלת ההתחממות הגלובלית לפחות מ-2 מעלות צלזיוס עד שנת 2050 (בהשוואה לתקופה הטרום תעשייתית), בשאיפה להגביל את ההתחממות עד סוף המאה ה-21 ל- 1.5 מעלות צלזיוס "בלבד".

לא שופט את טראמפ על ההחלטה. פוטין
צילום: EPA
ההסכם בנוי על מחויבות התנדבותית של המדינות ואיננו מכיל סנקציות שעשויות לאלץ ממשלה כלשהי לעמוד ביעדים שנקבעו מבעוד מועד. על ההסכם חתמו 176 מדינות, בהן גם ישראל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg