סערת

אושר בוועדה: עליית התאגיד הציבורי תידחה בשבועיים

הצעת החוק, המבקשת לדחות את תחילת השידורים, תעלה לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, אשר צפויה לאשר אותה בהתאם להסכם שהושג בין חברות הקואליציה. כל זאת במטרה לאפשר ניסוח של חוק להוצאת חטיבת החדשות מן התאגיד

שירית אביטן כהן | 26/4/2017 0:30
תגיות: סערת התאגיד הציבורי,הצעת חוק,דוד ביטן
אחרי עשרות הסתייגויות שהוגשו אמש (ג') נגד הצעת החוק המבקשת לדחות בשבועיים את שידורי תאגיד השידור הציבורי, היא אושרה בחצות על ידי הוועדה המיוחדת בראשות יו"ר הקואליציה, דוד ביטן. היום צפויה הצעת החוק לשוב למליאת הכנסת לקריאה שנייה ושלישית.
 
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הדיון בכנסת על דחיית שידורי התאגיד צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

על פי סדרי הדיון המוצעים, המליאה תפתח מחר את דיוניה על הצעת החוק בשעה 12 בצהריים ורק בשעה 11 בלילה צפויה המליאה לאשר את החוק בהתאם להסכם שהושג בין חברות הקואליציה.

במטרה שלא לאפשר מחר דיונים אל תוך הלילה, הקואליציה צפויה להפעיל את סעיף 98 לתקנון הכנסת, ותמנע אפשרות לפיליבסטר, כלומר את האפשרות לעיכוב החוק על ידי האופוזיציה באמצעות דיונים ארוכים במליאה. מטרת הצעת החוק לדחיית השידורים, היא לאפשר בשבועיים האלה למצוא ניסוח של חוק להוצאת חטיבת החדשות מהתאגיד.

נכון לרגע זה, ישנן מעל למאה הסתייגויות של האופוזיציה להצעת החוק. במהלך הדיונים בוועדה אמר חבר הכנסת מהמחנה הציוני, מיקי רוזנטל, כי "החלק הכי מקומם זה עזות המצח שלכם שאתם משסים עובדים זה בזה. כולם אויבי העובדים ורק אתם דואגים להם. דאגתכם היא לא לשידור ציבורי ולא לעובדים ולא לכל הקשקושים אלא רק להחליש את השידור הציבורי ולדחוף ידיים לתאגיד החדש שיוקם".
 
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הצעת החוק תעלה לקריאה שנייה ושלישית. הדיון בכנסת על דחיית שידורי התאגיד צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
 
חברת הכנסת מיש עתיד, קארין אלהרר, הוסיפה כי הצעת החוק הזו עברה כל כך הרבה תחנות בדרך והגיעה לוועדה המשותפת היום אחרי משבר קואליציוני, כאילו אין נושאים אחרים במדינה שצריך לדון בהם. היא הזכירה כי גלעד ארדן היה השר הממונה ואמרה כי קולו נדם. "17 מיליון שקל זה בקטנה? אני מתפלאת על הממשלה ה'חברתית' הזו. לא עשיתם אף דיון על ניצולי השואה, אלא על התאגיד", אמרה. 

ח"כ יואב קיש דחה את הטענות ואמר בתגובה כי הוא עוד לא שמע את המשפט שמדובר ב"סופה של הדמוקרטיה", שבטח יישמע בדיון עוד הרבה פעמים.

במהלך הישיבה ניתנה רשות הדיבור ליו"ר התאגיד, גיל עומר, שהוזמן להציג את עמדתו. "אתם שלחתם אותנו להקים את התאגיד ואנחנו אומרים לכם בצורה ברורה שאנחנו מוכנים לשידור", אמר עומר. "לא אני ולא מנכ"ל התאגיד – שנינו איננו אנשים פוליטיים", הוא הוסיף.
 
צילום: דודי ועקנין
דוד ביטן צילום: דודי ועקנין
 
עוד אמר יו"ר התאגיד: "לפני שנה קיבלתי את פרס ירושלים על עידוד השיח והפלורליזם. אנחנו הקמנו גוף שהוא גוף התקשורת הכי מגוון ופלורליסטי במדינת ישראל". עומר הוסיף וציין כי פוליטיקאים ואנשים בשליחותם ביקשו מראשי התאגיד למנות את אנשי שלומם והם סירבו, וטען כי לכן מתנכלים להם.

יו"ר הוועדה, דוד ביטן, ענה לעומר ואמר: "הקשבתי לך בריאיון בערוץ 2 ולא אהבתי את הדברים. קראת לראש הממשלה ארדואן. זה פוליטי". מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ אמר: "אני מנהל מזה 22 שנים כמעט בכל גופי התקשורת בישראל. החוק להוצאת חטיבת החדשות הוא בלתי אפשרי תפעולית, וזה בזבוז תקציבים. אני לא מבין את ההיגיון הזה". הוא הוסיף כי התאגיד מוכן לקלוט עובדים רבים בנוסף על מה שהוסכם בין משרד האוצר להסתדרות.
 
צילום: מרים אלסטר/ פלאש 90
יו''ר תאגיד השידור הציבורי, גיל עומר צילום: מרים אלסטר/ פלאש 90
 
ביטן נתן את רשות הדיבור לעובדי השידור הציבורי הנוכחי והעתידי. "אני בת 29, באתי לעבוד בתאגיד השידור. אנחנו עושים שידור ציבורי עצמאי וחופשי", אמרה מוריה דביר. "אני עובדת שם מחודש דצמבר ואנחנו מוכנים לעלות לשידור כבר ביום הזיכרון, אבל אנחנו לא יודעים לאן אנחנו הולכים ואם תהיה לנו עבודה אחרי החוק הזה", הוסיפה. מנגד קרא לעברה עובד רשות השידור: "הבת שלי בת 33 ואותי רוצים לזרוק לרחוב".


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך