נדחתה תביעת אבהות של תושב בדואי שלו 56 ילדים

שופט המשפחה בבית המשפט בבאר שבע דחה את דרישת התובע, אשר ילדיו נולדו לשבע נשים שונות והוא נשוי לארבע מהן. בנימוקי הדחייה הסביר השופט כי יש למגר את תופעת הפוליגמיה: "מדובר בתופעה מדאיגה שיתכן ואף מתרחבת ומתעצמת"

ניקי גוטמן | 29/3/2017 23:15
תגיות: בארץ,נגב,המגזר הבדואי,פוליגמיה
היום (ד') הותר לפרסום פסק דין שהתקבל על ידי השופט אלון גביזון בבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, בו הוא דחה תובענה לאבהות מצד תובע שלו 56 ילדים משבע נשים שונות, וכיום הינו נשוי לארבע מהן.

התובע ושתיים מנשותיו דרשו מבית המשפט שיכיר בשלושה קטינים, שהם נשוא התביעה, כילדיו החוקיים ודרש שיכירו ב"זכותם להירשם במרשם האוכלוסין", אך תביעתם נדחתה על ידי השופט, שהסביר כי יש למגר את תופעת הפוליגמיה במגזר הבדואי בנגב. על פי הנטען בכתב התביעה, הילדים שבהם דורש התובע להכיר הנם משתי נשים שונות. כמו כן, בכתב ההגנה רשום שתחת שמו של התובע רשומים 48 ילדים במשרד הפנים, כאשר יתר הילדים רשומים תחת שם האם.
צילום: אלי דסה
לתובע יש 56 ילדים משבע נשים שונות. ילדים בדואים בדרך לבית הספר צילום: אלי דסה
 
פסק הדין חושף נתונים קשים על תופעת הפוליגמיה בקרב המגזר הבדואי בנגב. השופט גביזון הדגיש את חשיבות הבקשה בתיק הנידון: "הבקשה שבתיק שבפני מחייבת דיון מעמיק בסוגיית הפוליגמיה בקרב האוכלוסייה הבדואית בדרום בכלל, ובסוגיית ריבוי נישואין לנשים פלסטיניות  תושבות האזור בפרט". כמו כן, גביזון כתב כי: "כשופט משפחה מזה מספר שנים, אומר כי אכן מדובר בתופעה מדאיגה שיתכן ואף מתרחבת ומתעצמת".

מהעובדות המוצגות בפסק הדין עולה תמונת מצב עגומה, בה נשים מנוצלות בצורה אכזרית ו"מיובאות" מהרשות הפלסטינית משיקולים אינטרסנטיים של הבעל שקונה אותן. בעובדות על תופעת הפוליגמיה שמוצגות בפסק הדין נכתב כי: "נראה כי גברים בדואים פוליגמיים  מעדיפים לשאת נשים פלסטיניות תושבות האזור, הן מהטעם שתשלום המוהר עבור אישה פלסטינית עשוי להיות נמוך יותר מתשלום המוהר עבור אישה ישראלית, והן מהטעם שלאחר הנישואין מתנתקת האישה הפלסטינית ממקום מוצאה וממשפחתה. ובהיעדר מעמד במדינה, נעשית לתלויה לחלוטין בבעלה ולשליטה מוחלטת שלו. ויש המשווים את חומרת התופעה אף לסחר בנשים.

השופט כתב על ההשלכות החמורות שיש לתופעת הפוליגמיה על החברה הבדואית בכלל, על הנשים במגזר בפרט וכמו כן על מדינת ישראל. "ברמת המדינה", כתב גביזון, "מביאה תופעת הפוליגמיה לאובדן משאבים כלכליים רבים, שכן המדינה נאלצת להשקיע כספים רבים באותן משפחות פוליגמיות עניות, כאשר הסיכוי להוציאם ממעגל העוני אינו גדול  ולמעשה מדובר במעין "מעגל שוטה" המזין את התופעה הפסולה".

כמו כן, נכתב בפסק הדין כי שימור התופעה פוגע בערכי הדמוקרטיה של המדינה: "תופעת הפוליגמיה  אינה עולה בקנה אחד עם היות מדינת ישראל  מדינה דמוקרטית אשר חרטה על דגלה ערכים של שוויון בין המינים. הפוליגמיה בקרב האוכלוסייה הבדואית שבפזורה בנגב, חרף האיסור הפלילי הקיים, פוגע בצביון  המדינה כמדינת חוק וסדר".


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך