ממשל

ראש סגל רה"מ נסע לארה"ב כדי לדון על בנייה ביו"ש

יואב הורוביץ נשלח לוושינגטון כדי להמשיך את השיחות על בנייה ישראלית, שהחלו עם שליחו של טראמפ, ג'ייסון גרינבלט. ברקע לביקור, יש ביקורת כלפי יעל למפרט, בכירה במועצה לביטחון לאומי, שלטענת גורמים בישראל משפיעה לרעה על דעת גרינבלט בנושא

אריאל כהנא, סין | 19/3/2017 21:05
תגיות: מדיני,ממשל טראמפ,יו"ש,בנימין נתניהו,התנחלויות
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, המבקר בבייג'ינג בירת סין, שיגר את ראש הסגל של לשכתו, יואב הורוביץ, לוושינגטון על מנת שיצטרף לשיחות שמקיים השגריר רון דרמר עם הבית הלבן בסוגיית הבנייה ביהודה ושומרון.

מלשכת נתניהו נמסר כי הורוביץ יצא לארה"ב "מתוך כוונה להגיע להבנות בסוגיית הבנייה ביו"ש", ונראה כי הצדדים מתקרבים לסיכומים, זאת לאחר שבפגישות שקיים בשבוע שעבר ראש הממשלה עם שליחו של הנשיא טראמפ, ג'ייסון גרינבלט, הושגה התקדמות.
צילום: קובי גדעון/ לע''מ
בפגישות שקיים בשבוע שעבר ראש הממשלה עם שליחו של הנשיא טראמפ, ג'ייסון גרינבלט, הושגה התקדמות. נתניהו וגרינבלט צילום: קובי גדעון/ לע''מ

הורוביץ צבר בחודשים האחרונים מומחיות רבה בסוגיות הקשורות לבנייה ביהודה ושומרון, ובפרט בסוגיית המאחז שנהרס, עמונה, שנציגיו שוחחו עם הורוביץ פעמים רבות. כזכור, ראש הממשלה שב והכריז השבוע כי הוא מחויב להקמת יישוב חדש לעקורי עמונה, ויתכן כי זה הרקע ליציאתו של הורוביץ לבירה האמריקאית. יצויין כי שרים בכירים אמרו במקביל ל-360 כי נתניהו פועל לפתרון מהיר של העניין, זאת ללא קשר לשיחות הכלליות על הבנייה ביו"ש.

בתוך כך, מקורות ישראליים רשמיים מעלים את רף הביקורת כלפי יעל למפרט, בכירה במועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, שהתלוותה לפגישותיו של השליח ג'ייסון גרינבלט בישראל. לדברי אותם מקורות, למפרט "מעכירה את האווירה".

למפרט נותרה בתפקידה מתקופת ממשל אובמה, ובניגוד לנוהג האמריקאי לא הוחלפה על ידי ממשל טראמפ. בימיו של הנשיא הקודם היא מילאה תפקיד בכיר בקונסוליה האמריקאית בירושלים, המשמשת למעשה כשדולה פרו פלסטינית בממשל.

משם עברה למפרט לתפקיד עוזרת בכירה של יועץ הנשיא, בן רודס, שהיה מהגורמים העוינים ביותר לישראל, ובין היתר נפגשה במסגרת תפקידה עם עו"ד מיכאל ספרד, שהעיד בשעתו נגד ישראל במועצת הביטחון, ומקדיש את חייו להרס ההתיישבות הישראלית. בתפקידה האחרון בימי אובמה שימשה למפרט כראש הצוות האמריקאי לשיחות על הסיוע הביטחוני שמעניקה ארה"ב לישראל.
צילום: יוסי אלוני
ראש הממשלה שב והכריז השבוע כי הוא מחויב להקמת יישוב חדש לעקורי עמונה. עמונה צילום: יוסי אלוני

גורמים מדיניים גילו ל-360 כי למפרט ניסתה למנוע את הפגישה בין גרינבלט לבין ראשי ההתיישבות הישראלית ביהודה ושומרון, ורק לחץ נגדי של לשכת נתניהו הוביל בסופו של דבר לקיום הפגישה. הם הוסיפו כי מתוכן הפגישות ניכר היה שגרינבלט עצמו בא לשמוע, כפי שאמר בפומבי, אך ההשפעה של למפרט עליו באה לידי ביטוי, ולא באופן חיובי.

בין היתר גרינבלט חזר על אמירות שנשמעו פעמים רבות בתקופת ממשל אובמה, לפיהן ישראל היא הצד החזק בסכסוך ועל כן מצופה ממנה להיות הראשונה שנוקטת מהלכי פיוס כלפי הרשות הפלסטינית. בישראל העריכו כי גם הטיעון הזה, וגם סוגיות של זכויות אדם שהעלה גרינבלט, נובעות מאמירות של למפרט, שדעותיה קרובות לאלה של שדולת ג'יי סטריט.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך