"ניסויי צ' קוריאה מעלים סיכוי למלחמה באסיה"
בכירים לשעבר בממשל ארה"ב ומומחים לדיקטטורה המבודדת מזהירים מפני התפתחויות אלימות במזרח הרחוק. לטענתם, מרוץ החימוש האזורי עלול להסלים, כאשר וושינגטון מגבירה את הלחימה בסייבר להאטתו. מומחה לגרעין: "לפיונגיאנג 20 פצצות גרעיניות"
שבוע אחרי שיגור מוצלח של ארבעה טילים בטווח בינוני לים של יפן, בארצות הברית מתחילים להתייחס לצפון קוריאה כאל איום ממשי, כך דיווח הלילה (א') העיתון 'וושינגטון פוסט'.על פי בכירים לשעבר בממשל אמריקאי ומומחים לקוריאה, במהלך השנה שעברה הפיתוח של תוכניות הגרעין והטילים הגדיל משמעותית את הנפיצות ביחסי ארה"ב-צפון קוריאה, שהיו בקיפאון ארוך שנים. האנליסטים טוענים כי מחסן הנשק המתמלא של פיונגיאנג גורם לעצבנות בקרב בעלות ברית מרכזיות של ארה"ב, מה שמדרבן את כל הצדדים לפתח יכולות חדשות לתקיפה ראשונה. לדבריהם, מצב זה מעלה משמעותית את הסיכוי שטעות אנוש פשוטה יכולה לגרום לפרוץ מלחמה אזורית הרסנית.

שיגור הטיל הבליסטי מצפון קוריאה
צילום: EPA
"כבר לא מדובר כאן בדיקטטור בודד שמתחנן לתשומת לב או דורש משא ומתן. זוהי תוכנית צבאית בדוקה שרכשה יכולות מוכחות", הסביר בראיון לעיתון ויקטור צ'ה, יועץ לשעבר בממשל בוש לענייני צפון קוריאה וחוקר יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה.
מלבד ההתחזקות הצבאית של צפון קוריאה, המצב הפוליטי הלא יציב במזרח אסיה מערער עוד יותר את מאזן הכוחות. בארה"ב עוקבים בדאגה אחד הדחת נשיאת דרום קוריאה, ומשקיפים ותיקים טוענים כי השנה הסיכוי לעימות גדול יותר מאשר בשנים האחרונות, והוא צפוי לעלות כל עוד מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, ימשיך לנסות לקיים את הנדר שלו – להפציץ ערים אמריקאיות באמצעות טילים ארוכי טווח.

צפון קוריאה כאיום ממשי. מפת טווחי הטילים
צילום: מתוך הוושינגטון פוסט
בעוד שבעבר התייחסו לניסויי הנשק של המשטר הדיקטטורי כאל פרובוקציה חובבנית, ההצלחות הצבאיות האחרונות מהוות עדות לאיום ההולך וגובר, כשמצד שני המשטר מסרב להגיע לעמק השווה. כך במרץ האחרון הוצגה פצצה קומפקטית חדשה, שמספיק קטנה כדי להשתלב בתוך קצה הטילים.
"בין אם הפצצה המיניאטורית היא אמתית ובין אם מדובר באביזר תפאורה מתוחכם, צפון קוריאה סוף סוף הפכה למדינה על סף פריצה גרעינית", הסביר רוברט ליטווק, מומחה להתפשטות גרעין ומנהל של לימודי ביטחון בינלאומי במרכז 'וודרו ווילסון'.
לדבריו, בידי פיונגיאנג כעשרים פצצות גרעיניות, יחד עם מספיק פלוטוניום ואורניום מעושר באמצעותם הם יוכלו להרכיב עוד עשרות פצצות. "כשהגעתי לעסוק בתחום הזה, לא הייתי יכול לתאר לעצמי שארסנל הנשק של קוריאה יגיע לכמחצית מזה של בריטניה", ציין ליטווק.

יפציץ ערים אמריקאיות? קים ג'ונג און, מנהיג צפון קוריאה
צילום: AFP
בעקבות כל ההתפתחויות המדאיגות, ממשל אובמה הורה לפני שלוש שנים לפנטגון ולסוכנויות המודיעין להשתמש ביכולות סייבר ובאמצעים אלקטרוניים נגד צפון קוריאה, כך חשפו שני פקידים בכירים לשעבר בראיון ל'וושינגטון פוסט'. הערכות מודיעין חדשות שהראו כי קוריאה מתקרבת ליכולת פיתוח של טילים בליסטיים ארוכי טווח הביאו לחיזוק המאמץ האמריקאי בשנה האחרונה.
הכשלים בתוכנית הצבאית מאפשרים להניח כי התוכנית של אובמה נשאה פרי. "אנחנו עוצרים משלוחים. אנחנו מבטיחים שהדברים לא יעבדו כמו שצריך, והצלחנו לעכב אותם לפעמים גם לזמן רב", אמר בכיר לשעבר בעילום שם. "זה משחק של חתול ועכבר".
עם זאת, הבכיר השני, אשר מכיר מקרוב את לחימת הסייבר של הפנטגון, הבהיר לעיתון כי בשל הבידוד של צפון קוריאה ובשל התשתיות הדיגיטליות המוגבלות שלה, ארה"ב נתקלת בקשיים במלחמה השקטה. לדעתו, לפחות חלק מהכשלים בתוכנית הטילים הקוריאנית נבעו מטעויותיהם עצמם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg