ביקורת בגרמניה על עסקת הצוללות עם ישראל
השבועון "פוקוס" יצא נגד כוונתה של ברלין לממן את הסכם הרכש במאות מיליוני אירו, וזאת אף שמדובר במיזם שנוי במחלוקת, שבמסגרתו יועברו לישראל צוללות המסוגלות לשאת טילים גרעיניים
אחד המגזינים הגדולים בגרמניה יצא בביקורת נגד ממשלתו הבוקר (יום ג'), וזאת בעקבות כוונתה לממן במאות מיליוני דולרים את עסקת הצוללות הצפויה עם ישראל. בלב הביקורת הציבורית בארץ ואחרי שפרקליט המדינה הורה אתמול לעבור לחקירה גלויה בסוגיה, במדינה היו מי שהגדירו את המכירה כ"שנויה במחלוקת" בגלל יכולתן של הצוללות, לכאורה, לשאת טילים עם ראש נפץ גרעיני.
נתניהו בביקור בצוללת אח''י רהב
צילום: הרצי שפירא
השבועון "פוקוס", היוצא לאור במינכן, הנחשב לשלישי בתפוצתו במדינה והקו שבו הוא נוקט דוגל בליברליזם כלכלי, פרסם כתבה שכותרתה "צוללות לישראל שיכולות לשאת טילים גרעיניים: ברלין רוצה לסבסד עסקת צוללות שנויה במחלוקת". כתבה דומה פורסמה גם בידי סוכנות הידיעות הגרמנית "די-פי-אי".
בכתבה צוין כי ברלין מעוניינת לממן את העסקה, שבישראל חושדים כי היא זרועה שחיתות, ב-570 מיליון אירו. במשרד החוץ בגרמניה ציינו כי סכום זה הוקצה לצורכי עסקי חימוש, אף שההסכם בין שתי המדינות – דרך חברת טיסן-קרופ" - לרכישת שלוש הצוללות לא הושלם עדיין.
המחלוקת סביב העסקה, ציינו כתבי המגזין, היא בגלל שהצוללות שמייצרת המספנה בקיל "יכולות באופן תיאורטי להיות מצוידות בטילים גרעיניים, לפי הערכה של מומחים".

הסכימה לעסקה. אנגלה מרקל
צילום: EPA
דובר משרד הביטחון ציין בתגובה לכתבה כי הסכום הכולל של כמה מאות מיליוני אירו מוקצה לשנים 2018-2027, בעוד שלשנת 2017 הוגדרו 30 מיליון אירו לצורך המשך העסקה. עם זאת, הוא הוסיף כי היקף השימוש בכסף לא ידוע.
בכתבה צוין עוד כי בביקורו בברלין באוקטובר 2010 הביע ראש הממשלה בנימין נתניהו את רצונו לרכוש שלוש צוללות, וכי הקנצלרית אנגלה מרקל הסכימה לכך. ההסכם אושר פה אחד בממשלה הישראלית באוקטובר של השנה שעברה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg