צפו: כך תופס צה"ל אמצעי לחימה ברשות הפלסטינית

המערכה הצבאית נגד אמצעי לחימה גברה, וב-2016 נתפסו 450 כלי נשק, ו-40 בתי מלאכה נסגרו. לשם השוואה, ב-2015 נתפסו כ-170 רובים ולא נסגר אף בית מלאכה. קצין בכיר: "מפגעים לא צריכים הרבה כדי לפעול. כל הזדמנות להשיג נשק יכולה להיגמר בפיגוע"

יוחאי עופר | 14/2/2017 20:35
תגיות: אמצעי לחימה,אמל"ח,צבא וביטחון,אוגדת איו"ש
בשנה האחרונה חיזקו בצה"ל את 'המערכה מול האמל"ח', ובשנת 2016 פשטו כוחות צבא על למעלה מ-40 בתי מלאכה, אשר בהם שכנו עשרות רבות של מחרטות לייצור עצמי של כלי נשק. באותן פעולות נתפסו כ-450 נשקים, שהיו אמורים להגיע לידי גורמי טרור.

לשם השוואה, בשנת 2015 לא נסגר אף בית מלאכה, ונתפסו כ-170 כלי נשק בלבד. לעומת זאת, בדצמבר האחרון נתפסו בלילה אחד שמונה מחרטות בחברון.

צפו במבצע לאיתור אמל"ח ביהודה (צילום: דובר צה"ל)

 


בזכות עשרות המבצעים הללו, בצבא מזהים בחודשים האחרונים ירידה משמעותית ביכולתם של פלסטינים לבצע עסקאות אמל"ח. סיבה נוספת לירידה בעסקאות הללו היא החשש של סוחרי אמל"ח שמא ייתפסו וייעצרו על רקע מעורבות שלהם בהפצת נשקים. 

מבחינת הצבא, חשש מרכזי הוא מפני חוליות הירי, כאשר אמצעי הלחימה המבוקש ביותר הוא נשק מסוג "קרלו", המיוצר בצורה עצמאית בבתי המלאכה. העובדה שצה"ל פועל מול אותם מוקדי ייצור הובילה לעלייה דרמטית במחירו של ה"קרלו": 5,000 עד 6,000 שקלים, בניגוד לסכומים שנעו בעבר, בין 2,000 ל-3,000 שקלים.

"שנת 2016 הייתה יציבה יחסית וראינו בה ירידה במספר אירועי הטרור", אמר קצין בכיר באוגדת איו"ש. "לעיתים אנחנו מאותגרים ואירועים מתפרצים לנו. אך המטרה שלנו היא לתת מענה מהיר, ולחצוץ בין האזרחים והטרור". לדברי הקצין, יש מפגעים שמסתובבים בשטח, ו"הם לא צריכים יותר מדי תירוצים כדי לבצע פיגועים. כל הזדמנות להשיג אמל"ח יכולה להיגמר בפיגוע קטלני".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך