בריטניה: ועידת פריז תגרום להקשחת עמדות הצדדים

משרד החוץ של הממלכה פרסם הצהרה שבה הסתייג ממסקנות הוועידה, ומכך שהכינוס התקיים ללא השתתפות הישראלים והפלסטינים. כמו כן ביקרו הבריטים גם את העיתוי - ימים ספורים לפני החלפת הנשיא בארה"ב

רויטרס | 15/1/2017 22:55
תגיות: מדיני,ועידת פריז,הסכסוך הישראלי-פלסטיני
בריטניה הביעה הערב (א') הסתייגויות ממסקנות ועידת פריז שהתקיימה היום, וטענה כי תוצאות הוועידה מהוות סיכון לכך ששני הצדדים – הישראלים והפלסטינים- דווקא יקשיחו את עמדותיהם. בבריטניה מתחו ביקורת על כך שהוועידה התקיימה ללא השתתפותם של הצדדים המעורבים בסכסוך, וגם על העיתוי – ימים ספורים לפני החלפת הנשיא בארה"ב.
 
צילום: EPA
ביקורת מצדה של בריטניה. שר החוץ הצרפתי ארו צילום: EPA

"יש לנו הסתייגויות נקודתיות על ועידה בינלאומית שמבקשת לקדם שלום בין שני צדדים שלא שותפים בה, ושלמעשה התקיימה בניגוד לרצונה של ישראל, וגם ימים ספורים לפני המעבר לנשיא אמריקאי חדש, זאת בשעה שארה"ב משמשת כגורם האחראי האולטימטיבי בכל הסכם", נאמר בהצהרה של משרד החוץ הבריטי.

"בעקבות זאת, קיימים סיכונים לכך שהוועדה שהוועידה תקשיח עמדות דווקא בזמן שבו אנו צריכים לעודד את יצירת התנאים לשלום", הוסיפו בהצהרה. במהלך הוועידה שימשה בריטניה כמשקיפה, ולא גיבתה את ההצרה שניתנה בסיומה, לפיה פתרון שתי המדינות הינה הדרך היחידה ליישב את הסכסוך הישראלי פלסטיני. עוד נאמר בהצהרה בסיום הוועידה כי מהלך חד-צדדי של שיינקט לא יזכה לתמיכת המדינות שהשתתפו בוועידה.

בהצהרה שנשא בסיום הוועידה, אמר שר החוץ הצרפתי ז'ן מרק ארו: "הגענו היום כדי להביא משהו חיובי לשיחות שלום שנמצאות בעצירה מוחלטת. נאמר בעבר שרק משא ומתן ישיר יביא לשלום. ברור שאנחנו מעדיפים מו"מ ישיר, אף פעם לא אמרנו דבר אחר. שלום יהיה אפשרי רק אם יהיה רצון אמיתי בין שני הצדדים. הסיבה לוועידה היא הדאגה הבינלאומית ואיך המדינות תוכלו לעזור לפלסטינים ולישראלים לעזור לעצמכם.

"הצענו להכיר בגבולות 1967 ובהחלטות האו"ם, ולעבוד על דחיפה להמשך שיחות. אנחנו בודקים כיצד להביא את הצדדים בחזרה לשולחן המשא ומתן. אנחנו משוכנעים לגבי הפוטנציאל להגעה להסכם. העבודה תמשיך על מנת להגיע למדינה פלסטינית עתידית.

שר החוץ הצרפתי בועידת פריז. צילום: רויטרס

קטעים נוספים
 
"יותר מ-150 ארגונים השתתפו בכינון הוועדה. ברור לי שהמו"מ הישיר לא יחזור מחר בבוקר אבל צריך לדחוף לכך. אנחנו מעוניינים להחזיר את הביטחון לאזור. לא יהיה שום שלום באזור כל עוד אין הגעה להסדר.
ידנו מושטת לפלסטינים ולישראלים. אנחנו מקווים שהם ייקחו אותה".

ארו שאל: "למה אנחנו עוסקים בנושא בלי הצדדים השונים?", והסביר: "דיברנו עם נתניהו ואבו מאזן ואני אישית הלכתי להסביר את המשמעות של הוועידה. הצענו לבצע שיחה יחד, ונתניהו אמר שהוא מוכן להגיע לפריז כדי להיפגש עם אבו מאזן. כנראה שהוא שינה את דעתו מאז אבל אנחנו לא שינינו את דעתנו. נשמח לארח את אבו מאזן ואת נתניהו ונסכים גם לבוא לישראל, להביא להם מסר מהקהילה הבינלאומית. צריך להסתכל לעתיד.
צריך ללכת צעד אחר צעד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך