לא קורה מעצמו: מישהו מכוון את חקירת נתניהו

סיכום הביניים של היועמ"ש מאשר שעד עכשיו "אין כלום כי לא היה כלום". השאלה הגדולה: מיהם הכוחות שמתישים את רשויות החקירה בחומרים עתיקים נגד רה"מ, וכיצד יריביו הפוליטיים היו הראשונים לדעת על מה ייחקר?

אריאל כהנא | 3/1/2017 9:37
תגיות: בנימין נתניהו
למען הסר ספק ולא כמס שפתיים אלא כעיקרון ברזל העומד בראש סדרי העדיפויות, אם יש שחיתות תמוגר מיד. במקרה שראש הממשלה, חלילה, חטא או פשע עליו לתת את הדין בלי הנחות ובלי משוא פנים. זה המושכל הראשון.

רה"מ נתניהו: "חכו עם החגיגות" (צילום: ערוץ הכנסת)

קטעים נוספים


אלא שאחריו מתעורר חשש אחר, והוא לא פחות מטריד. בתחילת השבוע עוד היה זה חשש בוסרי. הודעת היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט מאמש מחזקת אותו מאוד. פשר החשש הזה הוא השאלה מי היד שמנענעת את העריסה, מיהם הכוחות שמתישים את המשטרה בתלונות חוזרות ונשנות על נתניהו ומה מניע אותם.

היה זה במקרה בעת שראש הממשלה ביקר באפריקה לפני חצי שנה. בעודנו ביבשת הרחוקה החלו לצוץ השמועות הראשונות על החקירה המתגבשת נגד נתניהו. נתניהו השיב אז כדרכו לשאלותינו העיתונאים, כי בכל פעם שהוא בחו"ל התקשורת מפוצצת נגדו פרשיה חדשה. אלא שהפעם היה חידוש. בירור קצר העלה כי באופן די חריג, מי שידעו כבר אז על תוכן הטענות נגדו היו גורמים פוליטיים, יריבי נתניהו, בתוך הליכוד.

לא המשטרה, לא הפרקליטות, לא התקשורת ידעו לומר במה מדובר אלא דווקא גורמים פוליטיים החפצים בכך שנתניהו יפנה את מקומו. כבר אז הם ידעו לספר על מתנות ואנשי עסקים, מתבלים את גרסתם באמירה שמלווה אותנו מאז, "הפעם מדובר במשהו רציני באמת שביבי לא ישרוד אותו".
הדס פרוש פלאש 90
מי היד שמנענעת את העריסה? הרכב של חוקרי המשטרה בפתח מעון ראש הממשלה אמש הדס פרוש פלאש 90
 
החודשים חלפו ובתקשורת פרשיות עלו וירדו, גודשות את סדר היום התקשורתי ונעלמות כלעומת שבאות. מנדלבליט, בהודעתו הארוכה אמש, חושף כי במקביל להפגזות התקשורתיות גם מערכת אכיפת החוק הועסקה שעות נוספות.

לא פעם ולא פעמיים מישהו ניגש למשטרה או שלח אליה אנשים מטעמו. אותם מתלוננים אנונימיים נזכרו פתאום בכל מיני סיפורים מהעבר הרחוק אשר מסיבות השמורות עימם בחרו להציף דווקא עכשיו. גם זה מוזר, מאוד מוזר.

על אחת כמה וכמה שבכל הפרשיות הללו, מגלה כעת היועמ"ש התברר ש"אין כלום כי לא היה כלום". כלומר, מישהו התיש את רשויות החקירה בחומרים, אך חרף מאמץ חקירתי אדיר, שכלל מעצר מקורבים לשעבר לנתניהו, עם רינונים שהמשטרה מאיימת עליהם בהעמדה לדין בתקווה ש"יזמרו" נגדו, לא נמצא נגדו דבר.

כל זה לא קורה מעצמו. הרי תלונה במשטרה לא נופלת מהירח וגם לא מסתכמת בהודעת ווטסאפ. היא דורשת זמן, אנרגיה ומשאבים, בזבוז ימי עבודה והצגת הוכחות. ואם המשטרה הקצתה 50 חוקרים לגל התלונות הזה המשמעות היא שמדובר בהרבה חומר שקיבלה.
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
משקיעים במערכה נגדו הרבה מאוד מאמץ. נתניהו צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
  
כלומר, מישהו או מישהם, משקיעים במערכה נגד נתניהו הרבה מאוד מאמץ. הם פועלים במקביל מול רשויות החקירה ומול דעת הקהל. ההנחה שלהם כנראה שמתוך מטר התלונות והחקירות, אחת תתפוס ותוביל ליעד הפוליטי המיוחל: סיום תקופת נתניהו כראש ממשלה.

אז שוב, במקרה שראש הממשלה חטא, ברור שאין להעלים עין או לוותר. הדין חייב להיות שווה לכולם והמלחמה בשחיתות אכן בעדיפות עליונה. אבל, באותה מידה צריך לדעת שיש כאן יד מכוונת, שיש זנב המכשכש בכלב. איפשהו, בירכתי התודעה, כדאי לזכור שהחקירות נגד נתניהו כנראה מזוהמות מפוליטיקה.


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך