יוזמה בכנסת: להפעיל את חוק ההדחה על ח"כ גטאס
השר זאב אלקין פנה לחברי הכנסת כדי לאסוף חתימות עבור הדחתו של הח"כ מהרשימה המשותפת החשוד בעבירות ביטחוניות. "במסגרת חוק ההדחה אני קורא לשים קץ לתופעת ח"כים שבגלוי מסייעים לטרור ותומכים בו", כתב אלקין
האם ח"כ באסל גטאס יהיה חבר הכנסת הראשון שחוק ההדחה שאושר בכנסת בקיץ האחרון יופעל נגדו? השר זאב אלקין (ליכוד) פנה הבוקר (יום ב') לחברי הכנסת כדי לאסוף חתימות עבור הדחתו של חבר הכנסת באסל גטאס מבל"ד החשוד שהבריח טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים בכלא הישראלי.לפי החשד, גטאס נפגש אתמול בכלא קציעות עם שני אסירי פת"ח - אחד מהם נידון למאסר עולם בגין רצח, והבריח להם 15 טלפונים סלולריים. לאחר שעזב גטאס את הכלא נערך חיפוש על שני האסירים ונמצאו אצלם הטלפונים שהוא הבריח לכאורה. מדובר בטלפונים זעירים. הם נחקרו והושמו בבידוד.

ח''כ באסל גטאס
צילום: מירי צחי
בפנייתו לחברי הכנסת אמר השר זאב אלקין: "במסגרת חוק ההדחה, אני קורא לחברי הכנסת לשים קץ לתופעה הזו של כהונת חברי כנסת שבגלוי מסייעים לטרור ותומכים בו, בניגוד מוחלט להתחייבות שלקחו על עצמם במסגרת סעיף 7 א לחוק יסוד הכנסת".
אלקין פנה לח"כים והוסיף כי "אני מבקש מכם לצרף את חתימתכם לפנייה שאני יוזם היום להפעלת המנגנון בחוק שאושר בקדנציה הזו, אותו קידמתי לפי בקשת ראש הממשלה, ולפעול יחד כדי להרחיק את ח"כ באסל גאטס באופן מידי. העובדות הן ברורות, ולמרות זאת ח"כ באסל גאטס לא מביע שום חרטה. בהתחשב בזה שהמיצוי ההליך הפלילי יקח הרבה מאוד זמן אין שום סיבה שבעולם שהוא ימשיך כל הזמן הזה לכהן בכנסת, לקבל משכורת על חשבון הציבור ולנצל את חסינותו ומעמדו לתמיכה בטרור. בואו נשים לזה קץ".
כזכור, חוק ההדחה שאושר בחודש יולי האחרון קובע כי על מנת להדיח חבר כנסת מכהן תידרש תמיכה של 90 חברי כנסת למהלך. אולם כדי לפתוח בהליך, יידרשו חתימות של לפחות 70 חברי כנסת, ובהליך הזה החל הבוקר השר אלקין במטרה להתניע מהלך הדחה נגד ח"כ גטאס, בתקווה שבהמשך הדרך יצבור המהלך תאוצה.

''אין שום סיבה שהוא ימשיך כל הזמן הזה לכהן בכנסת, לקבל משכורת על חשבון הציבור ולנצל את חסינותו ומעמדו לתמיכה בטרור''. אלקין
צילום: אבישג שאר ישוב
יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, התייחסה ליוזמתו של השר אלקין: "המעשים שבהם מואשם ח"כ באסל גטאס חמורים ורציניים", אמרה, "ואני מקווה שהמשטרה תמצה את החקירה בעניינו במהירות. עם זאת, העובדה שאלקין קופץ על ההזדמנות הראשונה ומנצל את הכוח הקואליציוני שלו באמצעות חוק ההדחה, כדי לעשות בית דין שדה ולהדיח ציבורים מייצוג בכנסת היא בלתי מתקבלת על הדעת. צריך לאפשר לרשויות החוק לעשות את עבודתן מבלי התערבות פוליטית".
גלאון התייחסה גם לדברים שאמר שר הביטחון ליברמן על חברי הרשימה הערבית המשותפת, שלפיהם יש לפעול להדחתם ולשלילת אזרחותם. לדבריה, "ליברמן מנצל כל הזדמנות כדי להשתלח באופן מופקר בציבור הערבי, להסית נגדם, ולהאשים אותם קולקטיביות. לאחר שהטילו את כל האחראיות לגל השריפות על הציבור הערבי, כעת מאשימים אותו באחריות כוללת גם בעבירות ביטחוניות".

''צריך לאפשר לרשויות החוק לעשות את עבודתן בלי התערבות פוליטית''. גלאון
צילום: מרים צחי
סגן השר איוב קרא אמר כי "העבירה של גטאס מחייבת שינוי תקנון וחקיקה בזכויותיהם של חברי הכנסת, מכיוון ששיתוף פעולה עם מחבלים משמעותה אחת: בגידה ופגיעה בביטחון המדינה. אני קורא ליו"ר הכנסת לא לאפשר גטאס להיכנס למתחם הכנסת עד סיום החקירה בעניינו, כדי שלא יסכן אותנו ואת הציבור בלב ליבה של הדמוקרטיה בישראל".
השר ישראל כ"ץ צייץ בטוויטר: "החשדות נגד גאטס, בהמשך למעשי בשארה וזועבי, מראים כמה בג״ץ טעה כשלא גיבה את החקיקה שהעברתי לפסול התמודדות לכנסת של תומכי טרור".

''ביהמ''ש מאפשר לאנשים הללו להתמודד לכנסת למרות שוועדת הבחירות פוסלת אותם פעם אחר פעם''. השר לוין
צילום: הדס פרוש/ פלאש 90
שר התיירות יריב לוין הוסיף: "חברי הכנסת של בל״ד - גטאס, זועבי וזחלאקה, נוהגים לאורך שנים בהתנהגות שמזמן חצתה את קו הגבול שבין הבעת מחאה לבין בגידה ושיתוף פעולה עם האויב. הם מעודדים טרור, קוראים להחרים את ישראל והופכים את ישיבתם בכנסת ישראל למוצב קדמי של הטרור.
"בית המשפט העליון מאפשר לאנשים הללו להתמודד לכנסת למרות שוועדת הבחירות פוסלת אותם פעם אחר פעם. זו לא דמוקרטיה - זו אנרכיה. אין להם מקום בכנסת, אין להם זכות להחזיק באזרחות ישראלית ומקומם בכלא".
ח"כ מוטי יוגב הגיב על החשדות נגד גטאס ואמר: "מחבלים מקומם בכלא, עם בידוק קפדני וללא פלאפונים, בוודאי שאין להם מקום בכנסת ישראל. אם נכונה העבירה שעבר ח"כ גאטס, הרי שיש לעצרו מיד ולא לאפשר לו חופש תנועה והסתה".

''מחבלים מקומם בכלא, עם בידוק קפדני וללא פלאפונים, בוודאי שאין להם מקום בכנסת ישראל''. ח''כ יוגב
צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
בתגובה לדברים מסר ח"כ גטאס כי "זה פרק נוסף ברדיפה הפוליטית של מנהיגי הציבור הערבי והפעילות הפוליטית. המשטרה מנסה לשבור את רוחה בל״ד, ולפגוע בפעילות הפוליטית שלה. המשטרה הזמינה אותי לחקירה ביחידת להב לפני כמה ימים, אך טרם תואם ונקבע מועד לחקירה".
עוד לדברי גטאס, "ביקורי האסירים של הח״כים הערבים נעשים בתיאום עם שב״ס ובאישור המשרד לביטחון פנים. אין לי מה להסתיר, אמשיך לייצג את הציבור הערבי באמצעות פעילות פוליטית לגיטימית".
המהלך מגיע לאחר שאמש דווח כי ח"כ גטאס נחשד שהבריח טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים בזמן שביקר אותם. אגף המודיעין של שירות בתי הסוהר (שב"ס), שחשד כי הוא הבריח את המכשירים הניידים, פנה מיד למשטרה וחוקרי יחידת להב 433 המתינו לו ביציאה מהכלא. כשהוא יצא הם ביקשו לזמנו לחקירה, אך גטאס ניצל את חסינותו כחבר כנסת, ולפיכך המשטרה פנתה ליועץ המשפטי לממשלה לשם קבלת אישור לקחתו לחקירה תחת אזהרה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg