המהנדס שחוסל בתוניס עבד על פרויקט צוללות מופעלות מרחוק

אחיו של המהנדס שחוסל בתוניס סיפר בראיון טלוויזיה כי הוא היה מבוקש בעבר על ידי המשטר הקודם בתוניס. מאמר שפורסם בעזה מאשים את המשטר התוניסאי בשיתוף פעולה עם המוסד בחיסול המהנדס א-זווארי, ולא בפעם הראשונה על אדמת תוניס

אסף גבור | 18/12/2016 11:57
רשת הטלוויזיה אלג'זירה קיימה ראיון עם בני משפחתו של המהנדס מוחמד אלזוארי, שחוסל על פי מקורות זרים על ידי המוסד הישראלי.  אלמנתו של המהנדס  מאג'דה חאלד, סיפרה על שהתרחש ביום החיסול: "הוא יצא מהבית ולאחר כמה דקות שמענו קולות של ירי. יצאתי מהבית במהירות כי חשבתי שמדובר בפיצוץ גז. כשהלכתי לגראז' ראיתי את המכונית של בעלי, ואותו שוכב בפנים מלא בדם מירי בראש ובצוואר".

חאלד נשאלה אם ידעה על קשרי בעלה עם חמאס וחיזבאללה, והשיבה: "בעלי לא דיבר אף פעם הרבה. היינו יושבים ביחד שעה ושעתיים והוא היה מוציא אולי מילה אחת. אני לא מבינה למה עשו לו את זה רק כי הוא המציא מטוסים".
 
צילום: מתוך אתר האינטרנט של החמאס
מוחמד א-זווארי, ראש מערך המזל''טים של חמאס צילום: מתוך אתר האינטרנט של החמאס

ארדואן אלזוארי, אחיו של המהנדס, אישר כי אחיו עבד על פרויקט לייצור צוללות המופעלות מרחוק. "אחי היה אדם סגור. הוא לא דיבר הרבה. אני גילתי שהוא עובד על פרויקט הצוללות שמופעלות מרחוק רק בשיחה מקרית שהייתה לנו. אני לא חשבתי שאוכל להשיג ממנו מידע נוסף על הפרויקט, אבל זה נכון".

האח סיפר על העובדה שזוארי היה בשלב מסוים מבוקש על ידי משטר הנשיא המודח זין עבדין בן עלי, בשל פעילותו הפוליטית - בעיקר באוניברסיטה. "הוא ברח בשנות ה-90 מתוניסיה בזמן שלטונו של בן עלי. הוא יצא ללוב ואז לסוריה, התחתן וחי שש שנים בסודן - ואחר כך שוב חזר לסוריה. אחרי המהפכה הוא חזר לתוניסיה אבל היה נוסע הרבה לסוריה ולטורקיה. אני לא ידעתי על קשרים שלו עם חמאס או חיזבאללה - הוא היה בנאדם מאד סגור שלא דיבר הרבה".

האח מחה על שתיקתו של המשטר בתוניס בפרשה, וביקש מכלי התקשורת לבדוק את המידע שהם מפרסמים על אחיו לפני הפרסום. השתיקה של המשטר התוניסאי מתפרשת - לפחות לפי גורמים פוליטיים בתוניסיה - כשיתוף פעולה עם "האויב הציוני".
 
צילום: מתוך אתר האינטרנט של חמאס
החל לפתח צוללות לא מאוישות. מוחמד א-זווארי צילום: מתוך אתר האינטרנט של חמאס

הפעיל הפוליטי מחמד מחסן עאמר, שהיה ממייסדי תנועת מחאת הצעירים בזמן שלטונו של בן עלי וחבר במפלגת החזית העממית בתוניסיה, כתב מאמר שכותרתו: "המוסד הוא אורח בתוניס". במאמר האשים עאמר את המשטר התוניסאי בשיתוף פעולה עם ישראל: "מי שחושב שחיסולו של מחמד אלזוארי בספאקס נבעה מחולשתם של ארגוני הביטחון והמודיעין התוניסאים טועה. זה לא החיסול הראשון שנעשה על אדמת תוניסיה", כתב עאמר.

הוא הזכיר את חיסולו של אבו ג'יהאד, סגנו של ערפאת וראש הזרוע הצבאית של אש"ף בשנת 1988 על ידי סיירת מטכ"ל, ואת חיסולו של אבו איאד, מראשי הפתח' שחוסל על אדמת תוניסיה ב-1991, כמו גם את פיצוץ מפקדת אש"ף בתוניסיה. "קשרי הנורמליזציה בין תוניסיה והישות הישראלית מורכבים מאד. הקשרים האלו קיבלו תוקף רשמי כאשר נפתחו משרדי אינטרסים הדדים באפריל 1996 (ששימשו למעשה כשגרירויות, א.ג).  ההיסטוריה של היחסים הולכת אחורה לשלטונו של הנשיא חביב אלבורגיבה, עוד לפני הכרזת העצמאות התוניסאית בשנת 1952".
 
צילום: AFP
היהודים בתוניס מואשמים בשיתוף פעולה עם ''הישות הציונית''. בית הכנסת העתיק בג'רבה צילום: AFP

עאמר ניסה במאמר שפרסם ב"מרכז הפלסטיני ללימודים אזוריים" בעזה, לקשור בין היהודים החיים בתוניסיה לבין חיסולו של מחמד אלזוארי. "ישנו נושא חשוב שעל השלטונות התוניסאים לבחון. הקשר בין הקהילה היהודית לבין הישות הציונית. אנחנו יודעים היטב שיש גישה חופשית לתיירים יהודים שמגיעים מהישות הציונית ליהודים החיים בתוניסיה ובמיוחד בג'רבה. גם היהודים התוניסאים מגיעים לבקר בישות הציונית דרך טורקיה.  הרשויות בתוניסיה מעניקות ויזות באופן רשמי למבקרים".

הכותב מסיים את המאמר בקובעו כי "המשטר התוניסאי חייב לשמור על ביטחונם של האזרחים התוניסאים. להגן מפני חיסולם של האזרחים התוניסאים שמשתייכים להנהגת אש"ף. לכן חייבים לפעול בשני כיוונים: להפסיק את הקשרים עם  הישות הציונית ולאסור על יחסי נורמליזציה אתה, ודבר שני להפריד בין הקשרים של התוניסאים (היהודים א.ג.) לישות הציונית".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק