המאבק

חוק ההסדרה החדש: רבני הציונות הדתית הוזמנו לנתניהו

לאחר הסיכומים אליהם הגיעו נתניהו ובנט ולפיהם יוצא סעיף עמונה מהצעת החוק, יתכנסו ראשי סיעות הקואליציה לאישור המתווה. נתניהו ייפגש עם רבני המגזר כדי להציג בפניהם את התכנית הכוללת הסדרה של מאות בתים ביהודה ושומרון

זאב קם ואריאל כהנא | 5/12/2016 11:46
תגיות: המאבק על עמונה,חוק ההסדרה,בנימין נתניהו,נפתלי בנט
פורום ראשי מפלגות קואליציה צפוי להתכנס בשעה שתיים כדי לדון על סגירת כל הפרטים האחרונים של המתווה לאישור חוק ההסדרה ללא סעיף עמונה, וכן אישור לפתרון המוצע בנושא היישוב עמונה במסגרת נכסי נפקדים.

הבוקר נועדו פעם נוספת ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט, כשהשניים עדיין ממתינים למסמך כתוב מטעם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שבו הוא מאשר את ההסכמות שהושגו בנושא עמונה וכן בנושא הפתרונות החלופיים שהושגו בנוגע לשאר היישובים, פתרונות שנועדו למקרה שחוק ההסדרה ייפסל בבג"ץ. במידה וכל הפרטים ייסגרו עד לפגישת ראשי המפלגות ויאושרו על ידי כל מפלגות הקואליציה יתכן וניתן יהיה להצביע על חוק ההסדרה בקריאה ראשונה כבר הערב. במידה ולא יספיקו לסגור את הפרטים היום, ההצבעה תידחה ליום רביעי.
 
צילום: אמיל סלמן
מחכים למנדלבליט. נתניהו ובנט צילום: אמיל סלמן

בתוך כך ראש הממשלה יקיים הערב מפגש עם הרבנים המובילים בציונות הדתית על מנת להציג בפניהם את ההסכמות שהושגו בינו לבין ראשי הבית היהודי ובמטרה למנוע עימות אלים בעמונה. בפגישה ישתתף גם השר נפתלי בנט שהוביל את השיחות עם נתניהו. למפגש זומנו בית היתר הרב חיים דרוקמן, נשיא מרכז ישיבות בני עקיבא, ראש המכינה בעלי הרב אלי סדן, רב הישוב בית אל שלמה אבינר, רב הישוב עפרה אבי גיסר, רב הישוב אלון מורה אליקים לבנון, רב העיר קרית שמונה צפניה דרורי, ראש ארגון צהר הרב דוד סתיו ואחרים.

בלשכת נתניהו אומרים כי מטרת המפגש להציג לרבנים באופן מפורט את תוכן הצעדים הצפויים להסדרת מאות הבתים בהתיישבות ואת התכנית לפתרון הבעיה בעמונה. עוד מדגישים אנשי נתניהו כי ראש הממשלה מבקש להימע בכל דרך מהתנגשות אלימה בין כוחות הביטחון לבין המתנחלים ובמהלך הפגישה עם הרבנים צפוי נתניהו לתת ביטוי לעמדתו זו.
 
צילום ארכיון: אריק סולטן
הרבנים ירגיעו את השטח? הרב דרוקמן צילום ארכיון: אריק סולטן

כזכור, הסיכום המרכזי עליו הוסכם קובע שסעיף עמונה יוסר מחוק ההסדרה, ובכך יווצר רוב בכנסת שיתמוך בחוק עצמו. זהו למעשה ההישג הגדול של המתווה עליו סוכם - אישור והסדרה של אלפי הבתים בהתיישבות שנמצאים בסכנת פינוי. לגבי הפתרון עבור היישוב עמונה, הוסכם על יישום מתווה נכסי נפקדים לתקופה של שלוש שנים, שיחודש כל פעם מחדש לשלוש שנים. זאת, במקום שמונת החודשים שאישר בשבוע שעבר היועץ המשפטי לממשלה. במהלך שמונת החודשים הראשונים יתבצעו בדיקה וחיקור של כל החלקות הסמוכות ליישוב כדי למפות את הקרקעות שיוקצו עבור היישוב החדש. בנוסף סוכם על "חגורת ביטחון" למקרה שחוק ההסדרה ייפסל בבג"ץ. החגורה הזו תכלול את המודל הקפריסאי לטיפול בתביעות של ערבים במידה ויוכיחו בעלות על קרקעות שמתגוררים בהן יהודים, וכן את מודל "תקנת השוק", שמאפשר להשאיר את הקרקע בידי מי שהתיישב בה בתום לב ובמעורבות של המדינה. כאמור, כל ההסדר כולו עדיין דורש את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה ואת הסכמת פורום ראשי מפלגות הקואליציה.

ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) התייחס לסיכומים שהושגו ואמר: "גם אני חש צער רב על כך שלא הצלחנו למנוע את פנוי עמונה ממקומה ועשרות משפחות יאלצו להתפנות ולהיות מגורשות מביתם. יחד עם זאת, במציאות הפוליטית לצערינו, אין לחוק ההסדרה עם סעיף 7 רוב, צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה שבחקיקת חוק ההסדרה, באופן רחב ובמתווה נכסי הנפקדים שהושג באופן משופר, הוא מאפשר את השארת עמונה על רכס ההר ובע"ה ברבות הימים, גם להרחיב את גבולה של עמונה ברכישת אדמותיה.

תוצאה שלא הייתה מושגת ללא מאמץ רבים, לילות כימים, בראש ובראשונה על ידי תושבי עמונה עצמם במאבקם, יחד עם אנשי הבית היהודי והליכוד כאחד, בשיתוף רבים וטובים נוספים, מאוהבי עם ישראל וארץ ישראל. אנחנו בראש ובראשונה, חלק מהחברה הישראלית ולא איבר תלוש מהכלל וככאלה, "עימו אנוכי בצרה".

עם תושבי עמונה היקרים ששכבו על הגדר שבמאבקם איפשרו להציל ולקדם את כל ההתיישבות היהודית בארץ ישראל. בהכרה שהושגה בחקיקת כנסת ישראל את החוק, המכיר במתיישבים היהודים כתושבי האזור, בהסרת האיום של בית המשפט מעל כלל ההתיישבות ביו"ש. זה הישג גדול לאחיזתנו בארץ ישראל שלנו. הישג עליו תחליט כנסת ישראל, על פי רוב העם בישראל."

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך