בריטניה: הממשלה תוכל לערער על החלטת בית המשפט

הרכב בית המשפט העליון הבריטי, בראשות הנשיא לורד נויברגר, ישמע את הערעור של ממשלת בריטניה במהלך ארבעה ימים, שבסופם יכריז על גזר הדין הסופי - האם הממשלה תוכל לבצע את ה'ברקסיט' ללא התערבות הפרלמנט ובית הלורדים

רויטרס | 8/11/2016 18:03
תגיות: ברקסיט,בריטניה
בית המשפט העליון בבריטניה העניק היום (ג') זכות לממשלה לערער על פסיקתו בשבוע שעבר, לפיה, ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי, לא תוכל לבצע את ה'ברקסיט' – היפרדות מאירופה, ללא אישור של הפרלמנט ובית הלורדים הבריטי - למרות שההחלטה על כך נתקבלה במשאל עם.
צילום: AFP
לורד תומאס מקאומגיד, שופט בית המשפט העליון בבריטניה שמסר את פסק הדין. צילום: AFP

צילום: גטי אימג'ס
לא תוכל לבצע את הברקסיט, ללא הפרלמנט ובית הלורדים. תרזה מיי, ראשת ממשלת בריטניה. צילום: גטי אימג'ס

בנוסף, בית המשפט העליון מסר כי הוא יותיר ארבעה ימים לשמיעת הערעור, מ-5 ועד 8 בדצמבר. כל 11 שופטיו, בראשות הנשיא לורד נויברגר, יתכנסו לשמיעת הערעור. "גזר הדין יינתן לאחר השימועים ויימסר ככל הנראה בראש השנה האזרחית", הצהיר בית המשפט.

בתוך כך, דוברה של ראשת הממשלה מיי מסר כי היא מחויבת וככל הנראה תסיים את השיחות סביב ה'ברקסיט' עד לחודש מרץ הקרוב. "אנחנו עדיין מחייבים ללוח הזמנים שנקבע כדי להחליט לגבי סעיף 50 ואנחנו נעמוד בו". המחלוקת המשפטית התמקדה בסעיף זה, של אמנת האיחוד האירופי, הקובע כי "כל מדינה החברה באיחוד יכולה לעזוב בהתאם לדרישות החוקתיות שלה".

בשבוע שעבר, הקריא הלורד תומס מקאומגיד את תמצית החלטת בית המשפט העליון באולם בית המשפט המלכותי לצדק של לונדון, כשבלב המחלוקת המשפטית נמצא סעיף מספר 50 של אמנת האיחוד האירופי - מושג המאפשר פרשנות משפטית רחבה למדי.

שני העותרים נגד ה'ברקסיט' הם אזרחים בריטיים כביכול "מהשורה", אולם למעשה הם נתמכו על ידי בעלי עניין. מדובר בג'ינה מילר, אשת עסקים ופילנתרופית, ובדיר דוס סנטוס, בעל מספרה. הם גייסו עד כה סכום של כמאה אלף לירות שטרלינג במימון המונים באינטרנט.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך