ישראל סיכלה את צירוף הפלסטינים לאינטרפול
62 מדינות הצביעו נגד הרשות, מתוך 164 מדינות. גם קוסובו ואיי סולומון לא הצליחו להתקבל לארגון השיטור הפלילי הבינלאומי. נתניהו: "מבקש להודות למשרד החוץ ולמל"ל"
ישראל הצליחה לסכל את הבקשה של הרשות הפלסטינית להתקבל כחברה באינטרפול, ארגון השיטור הפלילי הבינלאומי, וזאת בתום פעילות נרחבת בבירות רבות בעולם – כך הודיעו הבוקר (יום ג') משרד החוץ ומשטרת ישראל. מלבד הרשות ניסו להתקבל כחברות בארגון גם קוסובו ואיי סולומון, ואף הן נכשלו.עוד כותרות:
- היומן חשף: צעיר ביצע עבירות מין באחיותיו
- האם חברו הטוב של אזריה יביא להרשעתו?
- השגריר הבריטי: לא יהיה שלום עוד מאות שנים

כנס האינטרפול בבאלי שבאינדונזיה
צילום: AP
העצרת הכללית ה-85 של האינטרפול, ארגון שבו חברים כ-190 מדינות, דחתה הלילה את הבקשה הפלסטינית להתקבל לארגון, לאחר ש-62 מדינות הצביעו נגד המהלך. בהצבעה שנערכה בכינוס בבאלי שבאינדונזיה נמנעו גם מדינות רבות, ובהן גם מדינות המשתייכות לגוש הערבי והפרו-פלסטיני. טורקיה, מנגד, הודיעה כי תתמוך בבקשה הפלסטינית.
לדברי הגורמים הישראליים, "הפלסטינים ניסו שוב להכניס פוליטיזציה לארגון מקצועי בניגוד לעמדת הוועד המנהל של הארגון. זהו חלק מקמפיין פלסטיני מתמשך, שמבקש לברוח ממשא ומתן מדיני ישיר ולהעביר את הסכסוך לגופים בינלאומיים מקצועיים באופן שמשבש את עבודתם".
הם הוסיפו כי "משרד החוץ ומשטרת ישראל פעלו, בהנחיית ראש הממשלה ושר החוץ, לסיכול המהלך הפלסטיני. ההצבעה מהווה הישג, והיא משקפת את השינוי במעמדה הבינלאומי של ישראל ואת הצלחתה של הדיפלומטיה הישראלית".
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שסייר הבוקר בעמק יזרעאל וסקר את רכבת העמק, התייחס לפרשה. לדבריו, הצלחת המאבק הדיפלומטי התאפשרה בעקבות עבודה מאומצת של אנשי משרד החוץ והמועצה לביטחון לאומי, והוא אף ביקש להודות לאנשיו שסייעו לישראל בפעולותיה אלה.
נתניהו הוסיף כי המאבק נגד המלחמה הדיפלומטית של הפלסטינים תתנהל בזירות אחרות. "המאבק בגופים בינלאומיים שישקפו את האינטרסים שלנו ושל מדינות רבות יימשך, גם במועצת הביטחון", אמר ראש הממשלה, "ישראל פורצת למרחב העולמי, וזה יתבטא בכל מוסדות האו"ם והמוסדות הבינלאומיים האחרים".
הפלסטינים זכו למעמד של מדינה משקיפה באו"ם בשנת 2012, וכתוצאה מכך התקבלו לכמה ארגונים בינלאומיים, כולל אונסק"ו ובית הדין הפלילי הבינלאומי. כדי להתקבל גם לאינטרפול, הייתה זקוקה הרשות לאישור של שני שלישים מהמדינות החברות בארגון, שמהן 130 כבר הכירו בפועל בפלסטינים כמדינה.
בכנס השתתפו, על פי הדיווחים בסוכנות הידיעות הבינלאומיות, נציגים מכ-164 מדינות, ומתוכן 62 כאמור התנגדו להצעה – מעט יותר מהשליש הדרוש לדחייתה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg